Szczesny månedens spiller


Skrevet av Haakon Oftebro Sandvold
Fredag 1. februar 2019 kl. 15:30

Årets første måned har vært tidvis begredelig spillemessig. Da har vår nye ener bakerst stått fram. 

Det sier litt om standardene i Juventus at det er tendenser til krisestemning etter endt januar måned. Fire seire og ett tap som fasit er absolutt ingen krise - selv om cupexiten var sur. Det er dog det underliggende banespillet, stor skadetrøbbel på midtstopperplass og noe tvilsom business på overgangsmarkedet som har hevet en del øyenbryn i årets første måned. 

For det kan argumenteres for at Juventus ikke har vært på topp i noen av kampene så langt i år - en fortsettende trend fra desember. Bologna og Chievo har enkelt blitt tatt hånd om (det skulle også bare mangle), men mot bedre motstand har man blitt ordentlig avslørt den siste tiden. Dette har gitt vår sisteskanse, Wojciech Szczesny, muligheten til å vise seg fram. Vi i JN-redaksjonen mener polakken har vært vår beste i en måned der få har stått fram. 

Szczesny har spilt fire av de fem kampene, og har notert seg for to smultringer. Det er dog, med unntak av en fin redning på Calhanoglus forsøk i Supercup-triumfen mot Milan, i månedens to siste kamper han virkelig har vist seg fram. Mot Lazio ble vi rundspilt, men flere gode inngripner av vår sisteskanse hindret baklengs - før han til slutt ble overlistet av egen spiller. Her er noe av det beste han leverte på Olimpico. Allegri og Chiellini roste etter kampen Szczesny som vår bestemann etter snuoperasjonen. Han var dessuten en av få som forlot Atalanta med æren i behold etter midtukas slakt. Her leverte han et par gode redninger, og kan ikke lastes for baklengsmålene. 

Dette er den første utmerkelsen vår nye nr.1 får i Juve-trøya, til tross for å ha lagt halvannen solid sesong, med flere sterke måneder, bak seg. Fortjent. Av andre spillere kan vi, for å være greie, nevne at Bernardeschi, Dybala og Pjanic (sistnevnte spesielt mot Bologna) har glimtet til i enkeltkamper. Generelt sett har prestasjonene denne måneden vært godt under pari, og man må heve seg. Slaget man fikk i trynet i Bergamo kan forhåpentligvis være det man trenger for å kickstarte vårsesongen på alvor, og få spillerne til å innse at kun 100% er godt nok. 

Månedens kamper:

Bologna 0-2 Juventus, Bernardeschi, Kean
Juventus 1-0 Milan, Ronaldo (Pjanic)
Juventus 3-0 Chievo, Costa (Dybala), Can (Dybala), Rugani (Bernardeschi)
Lazio 1-2 Juventus, Cancelo, Ronaldo str.
Atalanta 3-0 Juventus