Juve stjal poengene på Olimpico


Skrevet av Haakon Oftebro Sandvold
Mandag 28. januar 2019 kl. 08:45

En snuoperasjon med to portugisere i hovedrollene gav Juventus en ufortjent seier over et godt Lazio søndag kveld. 

Juventus leverte sesongverste på Stadio Olimpico søndag kveld, og det meste underveis tydet på at man skulle gå på sitt første Serie A-tap i 18/19. Et sjansesløsende hjemmelag, samt et par velfungerende taktiske grep fra Allegri, sørget dog for at en spillemessig forferdelig kamp endte i tre poeng, og 11 poengs luke ned til Napoli. 

For et aggressivt og høytpressende Lazio dominerte kampen i en time, og skapte flere farligheter - både Correa og Alberto fikk gode forsøk reddet, mens Immobiles forsøk på chip ble klarert på streken av Rugani. Et slapt og stillestående Juventus maktet ikke å spille seg ut av presset, var alltid for sent inne i dueller og på andreballer, og gav bort ballen med flere upressede feil. Dette resulterte i den første omgangen på gudene vet hvor mange år (i følge PJH som kommenterte for Strive) der Juventus ikke løsnet et eneste skudd. Og da kampen fortsatte i samme spor også etter pause var det fullt fortjent at Emre Can, banens dårligste, headet ballen i eget nett etter hjørnespark. 

Immobile og Alberto svidde deretter gylne muligheter til å doble, og Allegri tok grep. Han la om til to på midten, med Bentancur i den dype rollen, og satte på Bernardeschi og Cancelo. Det gav resultater nesten umiddelbart, da Berna fosset fram på venstresiden, og slo inn til Dybala som banket ballen rett på Strakosha. Returen falt til Cancelo, som fra kort hold enkelt trillet inn en meget ufortjent utligning - på Juves første sjanse i kampen. 

Da kampen stod og vippet, fulgte man samme oppskrift - Berna på venstre, og innlegg i feltet. På bakre ble dog Cancelo holdt igjen av Lulic, og Guida dømte korrekt straffe. Ronaldo stod klar, og etter straffemissen sist var det ingen tvil om hvor ballen ville ende opp denne gangen. Høyt og hardt, midt i mål, og Juventus stilnet et ellers meget livlig Olimpico. 

Nå venter Atalanta i cupens kvartfinale i midtuka, og mot Gasperinis formsterke menn må det leveres langt bedre enn dette for å avansere. Her var vi rett og slett heldige.

Kampfakta: 

Lazio 1-2 Juventus

L: Can (sm) 59', J: Cancelo 74', Ronaldo str. 88'.

Antall skudd: 17-6

Skudd på mål: 7-3

Ballbesittelse: 46-54

Lazio (3-4-1-2): Strakosha; Bastos (Neto 90), Wallace, Radu; Parolo, Milinkovic-Savic, Leiva, Lulic; L.Alberto (Berisha 81); Immobile (Caicedo 82), Correa.

Juventus (4-3-3): Szczesny; De Sciglio, Rugani, Bonucci (Chiellini 41), Sandro; Bentancur, Can, Matuidi (Bernardeschi 60); Dybala, Ronaldo, Costa (Cancelo 70). 

Spillerbørs: 

Szczesny: 7,5 BB. Står frem med et par viktige og gode redninger når de foran svikter, og det måtte en lagkamerat til for å overliste polakken. 

De Sciglio: 6. Vist skuffende form i det siste, og imponerer ikke her heller. Gjør forsåvidt en godkjent innsats mann mot mann defensivt, men slurver igjen med ball, og må bidra mer framover om han skal erobre høyrebacken på fast basis. Pådrar seg gult. 

Rugani: 6. Hett rundt øra hans, og det varierer fra gode, veltimede taklinger til slurvete og usikre inngripner, der han blant annet nesten forærer Immobile en scoring (men retter det opp). Prøver å være aggressiv, men gir bort litt mange frispark, og får fortjent gult kort for gjentatte forseelser.

Bonucci: 6. Begynner å bli ganske klart at en mulig Benatia-avgang svekker oss. Leo gjør det forsåvidt ok halvskadet de 40 minuttene han spiller, men må av før pause. Marokkaneren har dessuten en helt annen fysikk, duellkraft, og er bedre i markeringsspillet - det Bonucci-Rugani (vårt stopperpar når de gamle gutta er skadet) leverte her var ikke overbevisende. 

Sandro: 6. Mye slurv og tull, spesielt i første omgang, og han forærer Lazio ballen ved flere anledninger. Får dog ikke mye hjelp av stillestående lagkamerater. Pluss for å heve seg i andre, og setter opp Berna på 1-1.

Bentancur: 6. Den minst dårlige på en fryktelig svak midtbane. Som Allegri innrømmet etter kamp hadde det vært mye bedre om han og Can hadde byttet plass fra start. Blir som resten av laget løpt over i en time, men spiser seg litt inn i kampen etter Lazio-målet, biter fra seg i duellspillet, og slår blant annet en herlig crosser som Cancelo burde ha forvaltet bedre. 

Can: 5. Positiv opptreden mot Chievo, hårreisende dårlig her. Altfor treg og slurvete ballbehandling i ankerrollen, pådrar seg tidlig gult, og forærer Lazio noen store muligheter. Topper det hele med å sette inn ledermålet - for feil lag. Helt klart bedre i indreløperrollen og får, til tross for manglende resultat, pluss for å vise vilje og guts den siste halvtimen. 

Matuidi: 5,5. Franskmannen med en svak forestilling. Blir bare løpende imellom, kommer ikke ordetlig oppi, og er klønete med ball. Får gult, tas av etter timen, og uten treeren på midten ser Juve plutselig bedre ut. 

Dybala: 6,5. Vanskelige arbeidsvilkår når laget hans blir spilt så lave. Selv om også han mister i farlig posisjon ved en anledning viser han glimt av den gode formen med skarpe touch og involveringer, hard jobbing, og det er hans gode skudd Strakosha slår i fanget på Cancelo ved 1-1. 

Ronaldo: 6,5. Lider samme skjebne som overnevnte i store deler av kampen, og er svært lite involvert. Det vil si før han selvsagt avgjør kampen med en iskald straffe. Vinnerskalle! 

Costa: 5,5. Mange driblingsforsøk, svært få vellykkede. Sliter med å finne flyten fra fjorårssesongen. Mister ballen flest ganger av alle, og lite stemmer for brassen på Olimpico. 

Innbyttere:

Chiellini: 6. Tvinges i aksjon like før pause, men havner i samme situasjon som Rugani og forsåvidt også resten av laget - ofte på etterskudd i duellene. Får også gult kort. 

Bernardeschi: 7,5. Må få starte neste kamp. Har flere gode prestasjoner den siste tiden, leverer et nytt friskt innhopp her. Driver herlig fram og finner Dybala i forkant av 1-1, og er igjen aktiv med innlegget mot Cancelo når vi får straffe. Ser meget fresh ut. 

Cancelo: 7,5. Med en gang vi fikk en breddeholder på høyresiden begynte vi å skape problemer for Lazio. Cancelo var konstant ledig, og til tross for at han skusler bort to gylne muligheter, er han essensiell for seieren med sitt første Juve-mål og framprovoseringen av straffesparket. 

 

Forza Juve!