Coppa-exit i pinlig forestilling


Skrevet av Christer Anthonisen
Torsdag 31. januar 2019 kl. 00:05

Juventus taper fullt fortjent 3-0 borte mot Atalanta.

Atalanta (3-4-1-2): Berisha; Toloi, Djimsiti, Palomino (Masiello 89); Hateboer, Freuler, De Roon (Gosens 91), Castagne; Gomez; Ilicic (Pasalic 26), Zapata.

Juventus (4-3-3): Szczesny; De Sciglio, Rugani, Chiellini (Cancelo 27), Sandro; Khedira (Pjanic 71), Bentancur, Matuidi; Dybala (Costa 62), Ronaldo, Bernardeschi.

 

Juventus har vunnet Coppa Italia de siste fire årene på rad, men etter kveldens pinlige batalje mot et topp motivert og påskrudd Atalanta blir det ikke fem strake for Allegris menn. Juventus fortsatte i samme grusomme stil som mot Lazio lørdag, men denne gang klarte man ikke komme tilbake, og snu oppgjøret. For andre match på rad gikk laget hele første omgang uten skudd på mål, og noe må virkelig rettes på innen kampen mot Parma kommende lørdag. Et ekstra skudd for baugen er at stopperkjempen Chiellini måtte kaste inn håndkleet med skade få dager etter at Bonucci skadet seg mot Lazio. Med Benatias salg har vi en aldri så liten forsvarskrise, med mindre Chiellini og Bonuccis skader ikke er langvarige.

Juve var på bakfoten allerede fra avspark, og akkurat som mot Lazio sist slet Juve stort mot Atalantas høye og intense press. Pasningsspillet gikk for sakte, var for upresist, og det var altfor dårlig bevegelse i laget generelt. Det gjorde at spillerne som regel prøvde seg en og en, i stedet for å spille som en enhet. Dette ble selvsagt spist opp av vertene, og Juve spilte på seg flere brudd i farlige posisjoner. Og i det 37 minutt utnyttet Atalanta dette. Cancelo hadde erstattet Chiellini, og De Sciglio ble flyttet inn i midten. Dette skulle bli skjebnesvangert. Cancelo driblet innover i banen og ble taklet av Castagne, som avanserte mot feltet, før han avsluttet sikkert bak Szczesny. 1-0 Atalanta, og bare 2 minutter senere smalt det igjen. Formspilleren Duvan Zapata ble satt opp i duell med De Sciglio, som prøvde å sette inn en takling. Til ingen nytte. Zapata gled forbi, før han hamra kula i mål. Dette gjorde Allegri så sint at kastet frakken sin i bakken, slang flere gloser i retning dommerkvartetten, og ble sendt på tribunen.

Dette virket imidlertid ikke å motivere Juve, og laget startet den omgangen i samme stil som den første. Atalanta styrte alt som skjedde, Juve klarte ikke nærme seg vertenes mål, og det var først etter omtrent en time spilt at Juventus begynte å se ut som seg selv. Laget fikk mer og mer tak i ballen, kom seg i flere farlige posisjoner, men de store mulighetene uteble. Innhoppene til Pjanic og Douglas Costa gjorde at Juve brukte kula mer konstruktivt, og med kampen mot Lazio friskt i minnet kunne man håpe på en sluttspurt, men nei. Juve klarte aldri å virkelig sette Berisha under press, og når man trodde ting ikke kunne bli verre, satt Atalanta inn sitt tredje. Mattia De Sciglio tar ned ball, og settes under press av Zapata. Han vender hjemover, og spiller i støtte til Szczesny. Men pasningen er altfor svak, snappes av Zapata som kommer seg forbi en utrusende keeper, og setter kula i mål. 3-0, ydmykelsen var komplett, og Juve har virkelig noe å revansjere.

Med dette tapet er Juventus ute av årets Coppa Italia, og har dermed bare Serie A og Champions League igjen å konsentrere seg om. Allerede til helgen venter Parma, og mot slutten av måneden står Atletico Madrid for tur. Spiller vi som dette mot Diego Simeones lag blir det et kort eventyr i årets Champions League. Det er ellers beskrivende at Juve fremstår som lederløse i en match fire forskjellige spillere bærer kapteinsbindet. Først Chiellini, deretter Dybala, så Khedira, før Rugani avlsutter med bindet.

 

Spillerbørs:

Szczesny: Vanskelig å laste han for målene, og leverer flere strålende redninger. 6,5.

De Sciglio: Begynner under middels som høyreback, og sliter enormt når han flyttes inn i midten. Svak involvering på 2-0, og sender Zapata alene med Szczesny på 3-0. 3,5.

Rugani: Sliter veldig med fysikken til Zapata, får ikke mye ut av oppspillene, og står ikke fram når Chiellini må ut. 5,5.

Chiellini: Spiller bare bare 26 minutter før han må ut med skade, og spiller på det jevne til da. 6.

Sandro: Villig fremover, den eneste bak som ikke er negativt involvert i målene, stort sett trygg med ball, og viser vilje. Minus for å slå en lang rekke dårlige innlegg. 6,5 BB.

Khedira: Virker å være ganske ferdig på dette nivået. Treig, tung, sliter med å involvere seg, og har flere tunge touch. Det virker rett og slett som at det går for fort far han. 5.

Bentancur: Ganske usynlig. Jobber en del, gjør ingen store feil, men står heller ikke frem i en svak midtbane. 6.

Matuidi: Strålende første halvdel av sesongen, men har levert noen svake prestasjoner den siste tiden. Fortsetter i den stilen. Roter med touchen, sliter med å vinne baller, og er litt “all over the place” uten at han får til stort. 5,5.

Dybala: Tidvis helt usynlig, og sliter med å skape farligheter. Hever seg noe i andre omgang. 5,5.

Ronaldo: Begynner positivt. Flink til å ta tak i ball og å finne medspillere, men blir mer og mer isolert etterhvert som Atalanta tar mer og mer over oppgjøret. 6.

Bernardeschi: Mye vilje, prøver å skape noe, men  blir veldig alene, og ender opp med å miste ball litt for ofte. Atalanta greier etterhvert å ta han godt ut av kampen. 6.

 

Cancelo: Helten sist, men ute av det her. Mister altfor enkelt ball ved det første målet, og har flere skumle balltap. Hever seg mot slutten, og står bak mye av det Juve kommer med mot slutten. 5,5.

Costa: Klarer å gi Juve en liten gnist, setter fart ved flere anledninger, men det blir lite ut av det. 6.

Pjanic: Distribuerer ball vesentlig bedre enn de andre midtbanespillerne, bidrar til et høyere pasningstempo, og sørger for at Juve hever seg. 6,5.