Juventus - Atletico Madrid, 26.11.19 kl. 21:00


Skrevet av Haakon Oftebro Sandvold
Tirsdag 26. november 2019 kl. 09:50

Det er duket for gruppefinale i Torino tirsdag kveld. 

Som ventet har gruppe D handlet om Juventus og Atletico. Etter fire runder topper Bianconeri gruppa med ti poeng, etter å ha vunnet alle kamper bortsett fra åpningskampen i Madrid. Atletico er nummer to med syv poeng etter et noe overraskende tap borte mot Leverkusen sist. Juventus er allerede videre, og Atletico er i meget god posisjon til å slå følge. Spørsmålet foran kveldens dyst er hvem som tar gruppeseieren. 

Det har vært noen minneverdige oppgjør mellom disse lagene i senere år. De fleste husker vel hva som skjedde i tilsvarende oppgjør sist sesong - men vi tåler en liten recap. En vanvittig match fra Juventus og Ronaldo sikret avansement fra åttendedelsfinalen etter å ha ligget under med 0-2 fra borteoppgjøret. Oppgjøret fra september var heller ikke kjedelig - da tok Atletico comebackrollen, og hentet opp 0-2 til 2-2 i en overraskende fartsfylt og åpen kamp. Sist gang begge var i gruppe sammen, i 14/15, ble det dessuten avansement på begge. Juve karret til seg et uavgjort på hjemmebane i siste kamp, og gikk etter hvert hele veien til finalen. Dette er to lag som har vært så nære, så nære de siste fem-seks årene, men med to tapte finaler hver har det ikke blitt triumf i Europas gjeveste klubbturnering. I kveld må Juventus finne seg i å være favoritt.  

For Juventus' del er et par nye spillere utilgjengelige, og et par andre tilbake fra skade. Man får tilbake Ronaldo og Matuidi, men de Ligt, Sandro og Bernardeschi er usikre, og Costa definitivt er ute. Sarri forsikret de oppmøtte på gårsdagens pressekonferanse om at Juventus ville gå offensivt til verks og prøve å vinne kampen. Samtidig måtte han igjen svare på spørsmål om forholdet med Ronaldo, som han hevdet at er godt, og om Dybala og Higuain kan spille sammen med portugiseren på topp. Han gjentok at det ikke er nok balanse i laget til dette (foreløpig). Med de to argentinernes flotte prestasjoner den siste tiden blir det vanskelig å sette ut en av dem, men kanskje enda vanskeligere å sette ut Ronaldo - Mr. CL som alltid scorer mot Atletico. 

Ellers avhenger nok mye av hvem som er 100 %. Dette er en stor match, og man vil helt sikkert opprettholde statistikken som eneste ubeseirede lag i Europas topp fem ligaer, men avgjørende er den ikke. Sarri vil neppe ha hastverk med å kaste inn spillere for tidlig, spesielt med tanke på den tette duellen man har med Inter i Serie A. Det har på en annen side ikke gnistret av Juventus i det siste, og man kan tenke seg at Sarri ønsker å skape litt kontinuitet i laguttaket for å bygge flyt inn i en periode med mange kamper. Det er dermed en vrien oppgave å spå laguttaket for kveldens hjemmelag, men her er et forslag: 

4-3-1-2: Szczesny; Cuadrado, Bonucci, de Ligt, De Sciglio; Khedira, Pjanic, Matuidi; Ramsey; Higuain, Ronaldo. 

Atletico har på sin side også en del mangler. Simeone er uten Costa, Savic, Vrsaljko og Gimenez til kveldens kamp, ikke ubetydelige fravær. Joao Felix har dessuten vært ute en stund, og fikk sine første minutter på over en måned i helga mot Granada. Til tross for skadeproblemer og variabel form (kun en seier på sine fem siste) har Atleti brukbar heng på topplagene i La Liga. De ligger på fjerdeplass, tre poeng bak Barca og Real, men problemet er som vanlig at de scorer for lite og sliter med å avgjøre jevne kamper. 16 mål på 14 kamper skremmer ingen, og hele syv uavgjorte vitner om et lag som mangler offensiv brodd og matchvinnere. I det siste har en gammel kjenning, Alvaro Morata, vært deres farligste spiller; før helgens kamp mot Granada hadde han scoret i sine seks siste kamper for Madrid-laget. Mulig oppstilling for kveldens bortelag: 

4-4-2: Oblak; Trippier, Felipe, Hermoso, Lodi; Thomas, Saul, Herrera, Koke; Morata, Vitolo. 

Et uavgjort her vil etter alle solemerker holde til å garantere førsteplass for Juventus. 0-0 eller 1-1 garanterer at man er foran Atletico på innbyrdes (flere scorede bortemål). Atletico er solide, men vi har sett sterkere versjoner tidligere. Selv om resultatene kommer på løpende bånd for Juventus har spillet sjeldent vært overbevisende, spesielt i Europa, de seneste kampene, og man har sånn sett noe å bevise i kveld. En god kamp, og man bør være mer enn kapable til å sikre gruppeseieren her.

Kampen har avspark 21:00, dømmes av Anthony Taylor og vises på Viasport 1.  Denne gangen har hjemmelaget en klar fordel før oppgjøret, så spørs det om det lønner seg..

Forza Juve!