Maktdemonstrasjon fra Ronaldo sikret avansement!


Skrevet av Christer Anthonisen
Onsdag 13. mars 2019 kl. 03:25

Hat-trick fra Cristiano Ronaldo snudde 0-2 til 3-0 og 3-2 seier sammenlagt!

Juventus (4-3-3): Szczesny; Cancelo, Bonucci, Chiellini, Spinazzola (Dybala 67); Can, Pjanic, Matuidi; Bernardeschi, Mandzukic (Kean 80), Ronaldo.

Atletico Madrid (4-4-2): Oblak; Arias (Vitolo 77), Gimenez, Godin, Juanfran; Koke, Rodrigo, Saul, Lemar (Correa 47); Morata, Griezmann.

 

Utgangspunktet var omtrent så vanskelig som man kan få det. 0-2 måtte snus mot råsterke Atletico Madrid, og ved bare ett baklengs ville man trengt 4 mål. Men Cristiano Ronaldo sørget for en mektig seier 3-0!

Juventus hadde en enkel seier over Udinese fredag kveld, der man også hvilte flere nøkkelspillere, og kanskje var det der grunnlaget for kveldens snuoperasjon ble lagt. Cristano Ronaldo, Miralem Pjanic og flere andre ble hvilt, og spillere som Moise Kean og Leonardo Spinazzola som har hatt begrenset med spilletid fikk spille seg varme i trøya, og spilte på seg selvtillit med gode prestasjoner. Juventus fløy ihvertfall ut av startblokkene, gikk rett i strupen på gjestene fra Madrid, og allerede etter 5 minutter spilt hadde Juve skapt tre gode muligheter, inkludert en scoring som ble korrekt annullert. Det avsluttes mot mål, men Jan Oblak kastet seg mot ball og fikk såvidt grep på kula før han kolliderte med Ronaldo, og ballen endte hos Chiellini som skjøt i mål. Ronaldo bedyret sin uskyld, men etter en kjapp prat med teamet i VAR-lokalet ble det bekreftet at Oblak hadde grep på ball, rett før Ronaldo involverte seg. Men dette skulle vise seg å bli et skremmeskudd, og Juve fortsatte å kjøre kampen. Og i det 27 minutt fikk man lønn for strevet. En strålende Federico Bernardeschi satte fart fremover, og servet et nydelig legg mot bakre stolpe. Der ventet mannen med nummer 7 på ryggen, som knuste Juanfran i duellen og stanget Juventus i føringen! Juve fortsatte å trykke på fremover og skapte flere farligheter, men Diego Simeones menn holdt stand til pause.

Men de fremmøtte på et festkledd og øredøvende Allianz Stadium hadde knapt rukket å spise opp pausesnacksen sin før Juve gikk opp i 2-0 og utlignet sammenlagt! En offensiv Joao Cancelo hadde kommet fremover på høyre, og med et strøkent innlegg fant han landsmann og bestekompis Cristiano Ronaldo. Han vant duellen med forsvarerne og stanget mot mål, men Jan Oblak gjorde en praktredning. Trodde man. Mållinjeteknologien ga beskjed til dommer Björn Kuipers om at ballen hadde vært over streken, og scoringen ble godkjent! Juventus fortsatte å trykke et særdeles tamt Atletico Madrid bakover, før man ble noe mer passive, vel vitende om at bare ett eneste baklengsmål ville sørge for at Juve ville trengt to nye for å avansere. Men selv om Juve fokuserte mer på å ha balanse i laget ga man aldri fra seg initiativet i oppgjøret, og når klokka tikket mot 84 og publikum forberedte seg på ekstraomganger krummet Federico Bernardeschi nakken. Vingen vendte bort Angel Correa, og satte fart fremover og avanserte innover i feltet der han til slutt gikk i bakken. Kuipers pekte umiddelbart på ellevemetersmerket, og reprisene viste at Correa ga Bernardeschi en solid dytt i rygg med strak arm, og var borti beinet hans også. Cristiano Ronaldo gjorde ingen feil fra elleve meter, og sendte Oblak til sin høyre, og ball motsatt! Comebacket var fullført, og nå gjaldt det bare å holde tett bakover de siste fire minuttene pluss tillegg. Det klarte Juve til slutt med bravur, og gjestene registrerte ikke ett eneste skudd på mål iløpet av kampens 90 minutter!

Juventus føyer seg dermed inn i rekken av lag i årets utgave av Champions League, som har stått bak mer eller mindre utrolige comebacks fra vanskelige utgangspungt! Først utklasset Ajax regjerende mester Real Madrid på mektige Santiago Bernabeu, før Manchester United snudde 0-2 til 3-1 mot PSG i Paris samme kveld som FC Porto hentet inn ledelsen til Roma fra det første oppgjøret og avanserte etter ekstraomganger. Det gjenstår imidlertid en kveld med åttedelsfinaler, og det skal kåres en vinner i oppgjørene mellom Barcelona og Lyon, og Bayern München og Liverpool. Det står 0-0 etter første kamp i begge oppgjørene. Kvartfinalene trekkes nå på fredag 15 mars og Viasport 1 starter sin sending 11:30. Nå kan alle lagene trekke hverandre, og Juventus kan møte Ajax, Manchester United, FC Porto, Manchester City, Tottenham, Barcelona/Lyon, Bayern München/Liverpool. Neste Juventuskamp kommer på søndag borte mot Genoa. Det drar seg til nå!

 

Spillerbørs:

Szczesny: Arbeidsledig. Atletico noterer ingen skudd på mål, men Szczesny er våken på innlegg, og distribuerer ball bra med både armer og bein. 6,5.

Cancelo: Lykkes ikke alltid, men er ivrig fremover, villig til å forsøke, og flink til å ta returløpene. Strålende assist på 2-0! 7,5.

Bonucci: Glipper Morata en gang rett før pause, og da ble det farlig. Men ellers er han bunnsolid, veldig god i det oppbyggende spillet, og viser frem foten sin flere ganger. 7.

Chiellini: Er veldig god i sin kamp nummer 500 for Juventus! Overraskende mange gode og potensielt målfarlige pasninger, bauta i duellene, og får en scoring annullert. Minus for tull med Morata, og at han er skummelt nære straffe imot helt på tampen når han smeller inn i Correa. 7.

Spinazzola: Strålende Champions League debut! Viser ingen tegn til nerver, står høyt, og søker alltid å utfordre back for å skape farligheter! Lykkes ikke hver gang, men en veldig positiv opptreden. 7.

Can: Gjør sin klart beste kamp i Juvetrøya, og er i veldig god form! Matchvinner mot Napoli, mål mot Udinese sist, og enorm idag! Avhengig av situasjonen opptrer han som både midtstopper, sentral midtbanespiller og offensiv midtbanespiller, og gjør alt med bravur! Strør om seg med krempasninger, råsterk i duellene, og løper opp flere farlige situasjoner! 8,5.

Pjanic: Hvilte mot Udinese, og klar for kamp ikveld. Dominerende i banespillet, og holder alltid tempo oppe. Sørger for at laget beholder ball ved flere sylfrekke touch og vendinger, og virket skikkelig spillesugen! Har imidlertid noen farlige balltap, og lager nok frispark til at han kunne fått gult. 7,5.

Matuidi: Veldig frisk og involvert i starten, før han blir mer usynlig, etterhvert. Vinner flere baller, løper mye, og sørger for at resten av laget kan spille offensivt. 7.

Bernardeschi: Har slitt med å være både av og på om hverandre, men idag var bryteren teipet fast på “on”! Alltid villig og bevegelig, flink til å utfordre og viser flere lekre touch og vendinger. Tilogmed nære på et spektakulær brassespark, og slår en deilig assist på 1-0, før han vinner straffen som avgjør oppgjøret på et sugende raid! 9.

Mandzukic: I likhet med Matuidi ofrer han seg for at laget skal skinne. Ikke altfor involvert i spillet, men flink som oppspillspunkt, og veldig god på å pådra seg Gimenez og Godins oppmerksomhet, som åpner opp for Ronaldo. 7.

Ronaldo: Banens beste. Scorer hat-trick, og snur oppgjøret for Juve. Hentet for å avgjøre kamper som dette, og leverer til gangs! Tre scoringer, veldig involvert i spillet, og vi ser gjentatte ganger at han pepper opp medspillere og fyrer igang fansen! Kongen av Champions League! 10 BB!

 

Dybala: Kommer inn, og gjør en fin jobb i å sette fart fremover, og skape farligheter. Gjestene sliter med å få tak i han, og han sklir gang på gang forbi motspillere med deilige dragninger og vendinger! 7.

Kean: 10 minutter pluss tillegg, og rekker å vise seg frem. Nære å selv score 3-0 målet, men avlsutningen sniker seg utenfor. Ellers flink til å stikke i bakrom, og å plage forsvaret. 7.