Supercoppa: Juventus-Lazio 13.08.17 kl. 20.45


Skrevet av Kim-André Østbye
Søndag 13. august 2017 kl. 14:48

Endelig starter sesongen når Juventus og Lazio møtes til dyst i supercupfinalen i kveld!

Etter en sommer som har virket unormalt lang har Juventus gjort en rekke signeringer, men man er definitivt ikke ferdig. For selv om Douglas Costa og Bernardeschi har kommet for store summer og fått følge De Sciglio, Szczesny og Bentancur, mangler Juventus fremdeles flere brikker. Lemina og Rincon er sendt ut den siste uken, som garantert betyr at en sentral midtbanespiller er på trappene. Samtidig snakkes det stadig varmere om en tidlig retur for Spinazzola fra Atalanta, som kan bekle begge sidene i forsvaret, mens Keita (utelatt fra kveldens kamptropp!) rapporteres å nærme seg. Den store overraskelsen i sommer er imidlertid ikke spillerne inn, men at Bonucci ble Milan-spiller nærmest over natten.

Til tross for nyervervelsene er det ventet at Allegri velger det han anser som trygt, nemlig spillere som er vant til hans spillesystem og roller. Det kan bety at det ikke blir en eneste nykommer fra start, selv om diverse medier spekulerer i at Douglas Costa og De Sciglio starter. Det virker imidlertid klart at vi må vente til minst andre omgang før det blir aktuelt at Bernardeschi eller Bentancur kan debutere i en offisiell kamp. Det som derimot er sikkert er at dette blir første sjanse til å se Dybala ikle seg den ikoniske trøye nummer 10 - numero diegi. Han har fått lykkeønskninger fra Alessandro Del Piero, det kommer til å smelle!

Allegri bekreftet på gårsdagens pressekonferanse at Buffon, Dybala, Higuain og Mandzukic garantert starter. Videre er det ventet at Pjanic, Alex Sandro og Chiellini er bankers. Usikkerhetsmomentene er hvem som spiller av Barzagli, Benatia og Rugani, om det blir Lichtsteiner eller De Sciglio til høyre, om Marchisio eller Khedira utgjør midtbanen med Pjanic og om Douglas Costa eller Cuadrado starter på vingen. Personlig skulle jeg gjerne sett det bli Rugani, De Sciglio, Marchisio og Douglas Costa, men flere kilder indikerer at dette blir startelleveren:

Buffon; Lichtsteiner, Barzagli, Chiellini, Alex Sandro; Khedira, Pjanic; Cuadrado, Dybala, Mandzukic; Higuain

For Lazios del har sommeren vært noe spesiell. Sportslig har ting etter rapportene gått veldig bra; ingen tap, få baklengs og gode gjennomkjøringer. Utenfor banen har de imidlertid tatt en del vind, der Lotito til slutt solgte Biglia til Milan og nå virker å være nær å gjøre det samme med Keita til Juventus. Felles for begge er at de har/hadde ett år igjen av kontrakten, noe som også er tilfelle for de Vrij som heller ikke ønsker å fornye.I kveld betyr imidlertid det lite, all den tid Keita er utelatt (noe spilleren selv har uttrykt sterkt misnøye mot i sosiale medier), Biglia borte og de Vrij profesjonell.

Lazio ønsker garantert å revansjere tapet fra Coppa Italia-finalen i vår, og ser nok på dette som en fantastisk mulighet til å starte sesongen med et smell. I år har de heller ikke måttet konsentrere seg om Europa League i oppkjøringen, siden femteplassen i ligaen forrige sesong sørget for direkte kvalifikasjon til turneringens gruppespill. Inzaghi vil sannsynligvis forsøke en 3-4-2-1-formasjon fra start, der han uten Keita og Anderson håper på at Immobile kan starte sesongen like overbevisende som han leverte i fjor. Bak seg får han Milinkovic-Savic, en spiller Juventus etter rapportene skal være meget interessert i, sett bort fra den enorme prisen Lotito angivelig krever. I forsvar har Lazio et godt og fysisk mannskap, men de skal nok likevel få brynt seg på det Juventus kaster på de av øst-europeisk kraft og sør-amerikansk finesse. Forventet startellever:

Strakosha; Wallace, De Vrij, Hoedt; Basta, Parolo, Lucas Leiva, Lulic; Luis Alberto; Milinkovic-Savic, Immobile

Kampen vises dessverre ikke på norske skjermer, men du får forhåpentligvis gode tips om mulige streams i forumet ved kampstart. Sørg også for å få med deg nyheten om at innmelding til supporterklubben for sesongen 2017/18 er åpnet, en lur investering om du ønsker deg på kamp inneværende sesong. Les mer om årets medlemsskap her.