Catania - Juventus


Skrevet av Morten Asplin Gauslaa
Torsdag 1. januar 1970 kl. 01:00

Catania tok imot Juventus til søndagskamp, og det var Juventus’ spisser som skulle utmerke seg etter 3-1 og full pott i bagasjen for Delneri.

Marco Storari – 7

Står som alltid støtt i Juventusburet. En fantastisk redning på Morimotos avslutning i andre omgang og utlyser en stor ro i de bakre rekker.

Frederik Sørensen – 6

Slet noe innledningsvis, men spilte seg etter hvert stort opp. Tryggere i pasningsspillet utover andre omgang og også stort sett solide innvolveringer defensivt. Befester sin posisjon på høyrebacken fremfor Motta slik tingenes tilstand er for øyeblikket.

Leonardo Bonucci – 6.5

Greit gjennomført kamp av Bonucci dette. Ingen utpregede feil, men sammen med resten av laget slipper han Catania vel mye frempå.

Giorgio Chiellini – 7

Vinner de fleste dueller og som dagens kaptein står han som alltid frem slik vi ønsker. Tvinges allikevel l i likhet med Bonucci til vel mye unødvendig knokkelkamp foran eget mål, uten at vi kan legge skylden på Chiellini for det.

Fabio Grosso – 5.5

Sliter posisjoneringsmessig defensivt og i tillegg en meget merkelig involvering i forkant av Catanias mål. Offensivt forsøker verdensmesteren som best han kan med lange klyv oppover venstrekanten, uten at han utretter noe av den grunn.

Milos Krasic – 6

Skaffer laget et titalls frispark, men faller etter min mening litt for lett i dag ved enkelte tilfeller. Viser glimt av storhet, men allikevel ingen toppkamp. Avslutter dagen med bom på åpent mål forøvrig.

Felipe Melo – 6

Starter kampen meget svakt, med posisjoneringsfeil og pasningsfeil i bøtter og spann. Hever seg riktignok mesterlig utover kampen og alt i alt godkjent.

Alberto Aquilani – 5

Kanskje Aquilanis dårligste kamp i Juventustrøya. Slurver overraskende mye i pasningsspillet og bærer preg av dette ellers i sitt spill. Blir erstattet av Sissoko i andre omgang.

Simone Pepe – 6.5

Flott scoring og livlig fra sin posisjon på venstrekant. Savnet av Marchisio er fraværet, når Pepe gjør kamper som dette. Fortsetter sin ypperlige form, til stor glede for alle involvert i Juventus.

Fabio Quagliarella – 7.5

Usynlig de første 20, men våkner så absolutt til liv idet klokken nærmer seg halvspilt. Blir først feilaktig avblåst for scoring før han selv legger den saken død med to flotte scoringer. Bra kamp av Napoli-gutten.

Vincenzo Iaquinta – 7

Veldig god kamp av Iaquinta, endelig! Og dette på en dag hvor han selv ikke scorer. Legger ned en flott jobb på topp og skaper nærmest de to første scoringene på egenhånd.

Mohamed Sissoko – 6

Kommer inn midtveis i den andre omgangen og gjennomfører sin jobb til godkjent på midten. Holder Catania på forholdsvis trygg avstand.

Alessandro Del Piero – I/V

Veldig nære scoring med hodet etter innhoppet, men ikke grunnlag for noen vurdering.

Hasan Salihamidzic – I/V

Flott innlegg til Del Piero, men spiller for lite til å vurderes i likhet med sin italienske lagkamerat.