Juventus 1 - 0 Napoli


Skrevet av Sverre Skram Vatne
Søndag 16. mars 2008 kl. 22:40

Den gamle damen stanget mot gjestenes forsvarsmur i 88 minutter, før Vincenzo Iaquinta avgjorde kampen. Ranieri valgte å stille med en slags hybridformasjon, men det gikk veien til slutt likevel.

Første omgang var egentlig et eneste stort kaos, hvor Sissoko og Salihamidzic var de som ødela hele rytmen i det offensive spillet. Treneren sendte ut disse elleve til start i dag,

Buffon; Grygera, Stendardo, Chiellini; Nocerino, Sissoko, Tiago, Salihamidzic; Nedved; Trezeguet, Del Piero.

Det man muligens får ut av denne oppstillingen er at Salihamidzic og Nocerino skal løpe som hodeløse høns langs kantene, noe førstnevnte overraskende ikke var i stand til. Ellers klarte Sissoko, Tiago og Nedved å løpe omtrent oppå hverandre gjennom hele første omgang. Forsvaret fungerte dog tilfredstillende, selv om Chiellini ble håpløst alene til enhver tid da bosnieren som skulle hjelpe han var fullstendig fraværende. Begge spissene var tydeligvis ikke hjemme i første omgang.

I andre omgang bedret det hele seg, Tiago tok tak i midtbanen, og valgte å ikke spille med Salihamidzic. Dette åpnet opp for et offensivt spill, og Juventus satte de blå under press gjennom hele omgangen. Hjemmelaget skapte flere halvsjanser, de største var ved Tiago som forsøkte seg på et par skudd som så veldig farlige ut. Det var dog ikke før to minutter før full tid at Juventus skulle få sitt mål. En flott pasning fra Nedved til Del Piero, som var nesten alene og feilvendt inne i Napolis sekstenmeter. En utsøkt pasning på første berøringen fant Iaquinta på bakerste stolpe, og den tidligere Udinesespissen vendte bort Domizzi og satte ballen trygt i mål bak Gianello.

En tam første omgang ble etterfulgt av en relativt imponerende andre omgang. Juventus satte Napoli under press og skapte endel sjanser. Det hele bedret seg veldig etter at Ranieri forandret formasjonen fra den latterlige 3-4-1-2 han startet med, til 4-3-3, og innbytterne Molinaro og Iaquinta for henholdsvis Nocerino og Salihamidzic. De som viste seg fram i dag var Buffon, Stendardo, Chiellini og Tiago.

Spillerbørs,

Buffon, 9, gjør selvsagt ingen feil, og er tryggheten selv.

Grygera, 5, sliter med plasseringen i det defensive spillet.
Stendardo, 7, veldig god i duellene, ellers lite involvert.
Chiellini, 8, enda bedre i duellene, offensiv og energisk.

Nocerino, 6, løper seg sønder og sammen og er herlig oppofrende.
Sissoko, 3, løper mye og løper feil, utrolig lite sikker med ballen i beina.
Tiago, 7, relativt usynlig i første omgang, styrer skuta i andre.
Salihamidzic, 2, gjør faktisk ingenting riktig all den tid han får spille i dag.

Nedved, 5, kommer aldri med i spillet.

Trezeguet, 1, gjør ingenting.
Del Piero, 6, får utrolig mange frispark for så å bomme på de, målgivende.

Molinaro, 7, offensiv og veldig positiv de minuttene han får.
Iaquinta, 8, flott mål!

Dette er en god gammeldags Juventusseier, hvor man sikrer en viktig seier i sluttminuttene. Takk til Iaquinta! Ellers var ikke spillet noe å rope hurra for, og det må nok Ranieri ta skylden for, da han velger å stille med en helt ny formasjon og flere spillere i “uvante” posisjoner. Jeg savner to gode spisser i Juve nå, Iaquinta fra start mot Empoli!

Forza Juve!