Juventus - Napoli, 16.03.08, kl. 2030


Skrevet av Sverre Skram Vatne
Lørdag 15. mars 2008 kl. 19:22

Etter pausen fra hatoppgjør forrige runde, er det nå klart for en ny klassiker! Om ikke hatet var sterkt nok i kampene mot Fiorentina og Torino, skal i alle fall ikke dét være noe problem på søndag.

Juventus mot Napoli er virkelig et klassisk oppgjør i italiensk fotball. Sør-Italias “stolthet” mot storklubben og storkapitalen. Det er politikk og fotball i en herlig smørje. Azzurri fra Napoli er tilbake i det gode selskap etter nedrykket i 2001, og gjør det forholdsvis bra. I en by hvor alt er kaos er fotballen det som samler napolitanerne. Spesielt når det er storlag på besøk er det samling for pizzafolket. Entusiasmen rundt byens fotballag kan beskrives ved å vise til at de i Serie C dro fulle tribuner på San Paolo. Det betyr over 50 000 mennesker!

Dagens Napoli, med trener Reja i spissen, har vist seg å være ustabilt. Laget svinger mellom det fantastiske og det latterlige og 12. plassen så langt er fortjent. Deres evne til ikke å være stabile vises ved blant annet tap mot Empoli og seier mot Inter i deres siste hjemmekamper. Juventini husker med gru kampen i Napoli i høst, da dommer Bergonzi bestemte seg for å forære hjemmelaget seieren ved hjelp av to feilaktig idømte straffer. Den gang var det Del Piero som åpnet ballet, mens Gargano og Domizzi (med sine to straffer) snudde kampen. Man kan bare håpe at dommeren – Gianluca Rocchi – klarer å holde seg i skinnet i morgendagens kamp! Disse to rivalene møttes også i fjorårets Serie B, den gang vant Juve i Torino mens man spilte uavgjort i Napoli. Verdt å merke seg er det at Del Piero har laget mål i sine siste seks kamper mot Napoli, og det vil si at han har laget mål i alle kampene Juventus har spilt mot de lyseblå på denne siden av årtusenskiftet! Man kan bare håpe at han fortsetter!

For Juventus’ del mangler Camoranesi, Legrottaglie og Zebina som følge av suspensjoner, mens Andrade, Marchionni og Zanetti er ute med skader. I den anledning har Ranieri valgt å ta med seg Ariaudo, Chiamati og Essabr fra Primavera.

Forventede lag:

Juventus:
Buffon; Grygera, Stendardo, Chiellini, Molinaro; Salihamidzic, Sissoko, Tiago, Nedved; Trezeguet, Del Piero.

Napoli:
Gianello; Santacroce, Cannavaro, Domizzi; Garics, Pazienza, Gargano, Hamsik, Savini; Calaio, Lavezzi.

De oppmerksomme ser at her mangler både Iezzo, som er førstevalget i mål, Zalayeta og Blasi. De to tidligere Juventusspillerne har vært viktige for Napoli denne sesongen, mens ustabile Iezzo ikke nødvendigvis er noe tap for gjestene.

Napolis form på bortebane skulle tilsi at Juventus er klare favoritter foran denne kampen, men med Napoli vet man aldri. Én ting er i alle fall sikkert, og det er at gutta fra sør kommer til å gi alt for å felle sitt kanskje største hatobjekt, Juventus. Det blir en fantastisk batalje som må følges!

Forza Juve!