Juventus - Lazio, 31.01.10, kl. 2045


Skrevet av Sverre Skram Vatne
Lørdag 30. januar 2010 kl. 18:48

Alberto Zaccheroni tar fatt på sin trenergjerning i Juventus i møtet med en gammel arbeidsgiver. Lazio kommer på besøk og skal forsøke å redde sesongen, akkurat som vertene. De lyseblå ligger på en håpløs 15. plass og har slitt med indre stridigheter hittil denne sesongen.

Det er nok få Juventini som er overrasket over at Ferrara nå til slutt fikk sparken på fredag. Den tidligere Torino-, Inter-, Lazio-, Milan- og Udinesetreneren er klar for å snu den dårlige trenden i Bianconeri. De spillerne han har med seg i ilden til debuten er mest sannsynlig som følger,

Manninger; Caceres, Legrottaglie, Chiellini, De Ceglie; Candreva, Melo, Sissoko; Diego; Amauri, Del Piero

Det snakkes om Giovinco tilbake på benken, ellers er Salihamidzic, Marchisio, Camoranesi, Poulsen, Trezeguet og Iaquinta fortsatt skadet, mens Buffon og Grosso er suspendert. Fra Biancocelesti og Ballardini sin side regner man med følgende startellever,

Muslera; Diakite, Stendardo, Radu; Lichtsteiner, Baronio, Firmani, Kolarov; Mauri; Cruz, Zarate

Blant disse har Stendardo en fortid i sort og hvitt. Ellers kjenner man til den tidligere Bologna- og Interspiller, og Juventusdödar, Julio Cruz. Lazio mangler Manfredini, Floccari, Matuzalem, Brocchi, Foggia, Meghni, og Bizzarri.

I høst vant Juventus det tilsvarende oppgjøret på Stadio Olimpico di Roma. 2-0 etter mål av Caceres og Trezeguet. Totalt har man spilt 133 kamper i seriesammenheng disso to lagene imellom. 66 av disse har foregått i Torino, og Juve har vunnet 41 kamper på hjemmebane. Lazio har vunnet ni. Både Trezeguet og Del Piero har sju mål mot Aquile. Sist gjestene vant i Torino var i 2002, da nyankomne Nedved gjorde Juventus eneste mål, mens Fiore fikset seieren for Lazio med sine to nettkjenninger.

Kampen i morgen går altså på Stadio Olimpico di Torino, kvart på ni om kvelden, og dette kan man altså bivåne på Canal+ direkte og deilig. Dommer er Saccani og været er bra.

Forza Juve!