Genoa - Juventus, 09.03.08, kl. 2030


Skrevet av Sverre Skram Vatne
Lørdag 8. mars 2008 kl. 15:51

Det er på tide for Juventus å reise kjerringa, og Stadio Ferraris di Genova er et perfekt sted for Bianconeri å starte. Etter de skuffende resultatene i det siste må man begynne å sanke poeng igjen, slik at man skal klare å realisere målet om Champions League neste sesong.

Man har etterhvert begynt å bli vant til å møte Genoa. Kampene i Serie B forrige sesong endte med 3-1 seier hjemme og 1-1 og uavgjort borte. I høst sikret Alessandro Del Piero 1-0 seier i Torino.

Genoa er ingen kasteball i årets Serie A. Etter opprykket har de fått sving på sakene og ligger for tiden på en imponerende åttendeplass. Det er dog et veldig ustabilt lag Juventus skal møte i morgen. De seneste kampene inkluderer kalasseieren 5-3 borte mot Udinese, og leie tap mot Genovarival Sampdoria og – i forrige runde – mot Cagliari på Sardinia. Tradisjonelt sett er det ganske jevnt mellom Genoa og Juventus i havnebyen i Liguria, Juve har vunnet 16 ganger mot Genoas 15, og 10 kamper har endt uavgjort. Sist disse to møttes i Serie A ble det derimot særdeles hyggelig for Juventus, da vant nemlig gjestene fra Torino hele 4-0! Med slike siffre er det ingen overraskelse at det var Lippi som var trener, og at spillere som Baggio, Vialli og Ravanelli gjorde målene. For ikke å glemme Robert Jarni, kroaten som faktisk gjorde sitt eneste mål i sort og hvitt i den kampen. Den gang fikk Genoa to røde kort i andre omgang, noe sier meg at det ikke kommer til å skje på søndag.

Over til mer kontemporært materiale. Det ble nevnt tidligere at Marco Borriello er usikker til kampen, men Genoa håper i det lengste. Med rette. Den tidligere Milanmannen har vært i storform i vinter, og står nå med hele 16 mål. Dersom Il Vecchio Balordo må stille med Di Vaio, Figueroa og/eller Leon på topp i stedet for nevnte Borriello er det klart at laget svekkes betraktelig. Genoatrener Gasperini uttalte igår at dersom de skulle spilt da ville Borriello ikke kunne stille, men at man håpte han kunne være klar til søndag. I tillegg til den storvokste spissen mangler blant andre førstemålvakt Rubinho, Cesare Bovo, og den tidligere Juventusspilleren Matteo Paro.

Angående Juventus, så kan man glede seg over at Chiellini er tilbake. Nedved er suspendert, mens Molinaro har gått sammen med Andrade og Marchionni om å være skadet. Så det skal bli spennende å se hvordan venstresiden fungerer uten den godeste Christian. Tør vi tippe på Chiellini på venstre? Eller tar Salihamidzic over der? Ideelt sett burde man muligens hatt en viss Criscito der, Ranieri? Nedveds suspensjon åpner atter en gang for Palladino, som må begynne å spille fotball slik han har gjort ved flere anledninger tidligere. Ellers kan det bli en kort karriere i sort og hvitt for “Aladino”.

På søndag er det Juventus som har mest press på seg. Selv om man fortsatt ligger på en tredjeplass i serien kan man ikke stikke under en stol at resultatene etter nyttår har vært veldig svake. Det må bedres for å holde Fiorentina på avstand. Det er synd at man nå skal begynne å se seg bakover på tabellen, og ikke fokusere på å ta igjen Roma og/eller Inter, men det er nå en gang slik det har blitt.

Forventede lag:

Juventus
Buffon; Zebina, Legrottaglie, Chiellini, Salihamidzic; Camoranesi, Sissoko, Zanetti, Palladino; Trezeguet, Del Piero.

Genoa
Scarpi; Konko, De Rosa, Lucarelli, Criscito; Rossi, Vanden Borre, Milanetto, Danilo; Figueroa, Leon.

Det er verdt å merke seg at Genoa består av mange tidligere Juventini, Criscito er nevnt, Paro likeså. Andre med en fortid i Juventus er Konko, Di Vaio og Sculli. Så må man ikke i farten glemme at trener Gian Piero Gasperini har en lang og stolt fortid som ungdomsstrener i Juventus!

Forza Juve!