Juventus 2 - 3 Fiorentina


Skrevet av Thomas Maurstad Larsson
Torsdag 6. mars 2008 kl. 19:41

Juventus var på desperat poengjakt, men snublet i forsøket mot konkurrenten, Fiorentina i det som ble en helsort dag på Stadio Olympico Turin.

Første omgang

Juventus kunne skapt kampens første store sjanse allerede etter ett-minutts spill, men Trezeguet kom inn i feltet akkurat for sent for å møte innlegget til Jonathan Zebina med pannebrasken.

Zebina var selv involvert i neste sjanse, som kom etter fint angrepsspill av Juventus. Del Piero sendte en ball fint inn i midten av Fiorentinas felt, men Zebina headet ballen like over målet til Sebastian Frey.

Juventus dominerte i store trekk åpningen av kampen og burde intatt en hurtig ledelse. Fiorentina kjempet seg gradvis inn i kampen, men virker mer interessert i å straffe Juventus på kontringer.

Fiorentinas første sjanse kom etter dårlig ballbehandling av Cristian Molinaro. Venstebacken mistet ballen til den Fiorentinas Santana, men den uberegnelige høyrevingens skudd gikk rett på en godt plassert Gianluigi Buffon.

Kampens første mål ble tildelt Viola like etterpå. Gobbi og Jørgensen kombinerte fint, og Fiorentinas forsvarsspiller kom alene med Buffon. Gobbi gjorde ingen feil og førte laget fra Firenze til en noe urettferdig ledelse.

Fiorentina kviknet til etter målet, som i stor grad var alt de hadde utrettet så langt, og så ut til å ha fin kontroll på kampen. Juventus fikk så et frispark fra venstre side. Palladino slo ballen inn i feltet, men ballen ble klarert av Frey. Sissoko brassesparket så den etterfølgende klareringen i mål like innenfor 16-meteren. Det er tydelig at Maliseren ville rette opp noe av intrykket etter Regginakampen.

Andreomgangen:

De sortehvite hadde en svak åpning på andreomgangen og så lite truende ut. Spillet gikk treigt og var lite kreativt.

Ledelsen kom like før timen var spilt. Zanetti og Molinaro kombinerte fint på venstrekanten. Molinaro la så et perfekt slått innlegg til Camoranesi som scorer på full volley. Det var en fin avslutning som ikke ga Frey noen som helst mulighet.

Luften så ut til å ha gått ut av Fiorentina, men det endret seg straks da Papa Waigo utlignet for Viola. Juventus var aldri i nærheten av å avgjøre kampen selv om de kom til flere halvsjanser. Det ble derrimot en helsort dag da Osvaldo headet Fiorentina i ledelsen like før slutt. Dette var også Fiorentinas første seier mot Juventus på 20 år-