Juventus - Fiorentina, 02.03.08, kl. 1500


Skrevet av Sverre Skram Vatne
Søndag 2. mars 2008 kl. 13:22

Etter et skuffende Derby della Mole, er det atter en gang klart for et klassisk hatoppgjør på Stadio Olimpico i Torino. David Trezeguet er tilbake for Ranieri, og det blir spennende å se hva franskmannen kan utrette mot de lilla fra Firenze.

Kampene mellom Juventus og Fiorentina er noen av de mer hatefulle i Italia. Det begynte i 81/82 sesongen da de to lagene kjempet om serietittelen, og Bianconeri vant sin 20. Scudetto i siste serierunde med ett poeng. Det var jo naturlig nok ikke veldig populært i Firenze, og det ble ikke akkurat bedre av at Roberto Baggio gikk til Juventus åtte år senere.

Det er en stund siden disse kampene har hatt like stor betydning som denne sesongen. Juventus og Fiorentina kjemper begge to om plasser i neste sesongs Champions League. Det vil gi de to lagene og deres tilhengere ekstra motivasjon, som om det skulle være nødvendig.

Claudio Ranieri, som styrte Fiorentina fra Serie B og opp i Serie A i løpet av sine fire sesonger i klubben på 90-tallet, har en tilnærmet full stall å velge fra. I tillegg til de langtidsskadde Andrade og Marchionni er Chiellini og Nedved suspendert, mens Zanetti fikk sin straff redusert og er klar for kamp mot gamle “lagkamerater”. For Fiorentina mangler Mutu, Semioli og Liverani.

Forventete lag

Juventus:
Buffon; Zebina, Legrottaglie, Grygera, Molinaro; Camoranesi, Sissoko, Zanetti, Palladino; Trezeguet, Del Piero.

Fiorentina:
Frey; Ujfalusi, Krøldrup, Gamberini, Gobbi; Kuzmanovic, Montolivo, Donadel; Santana, Pazzini, Jørgensen.

I høst endte det motsatte oppgjøret 1-1 etter mål av Iaquinta og Mutu. Sist de to møttes i Torino endte det også 1-1, den gang var det ingen ringere enn Toni og Del Piero som gjorde målene. Sist Juventus tapte mot Viola i Torino var i 1988, da allerede nevnte Baggio, Di Chiara og De Agostini lagde mål. Dagens dommer er Farina, det var han også sist Juventus slo Fiorentina i Torino, da var det uruguayaneren Olivera som lagde kampens eneste mål.

Det vil han ikke gjøre i dag, men man kan alltids håpe på en av de andre stjernene. Trezeguet for eksempel, er sikkert lysten på et mål eller to, all den tid Marco Borriello har tatt over ledelsen i kampen om å bli denne sesongens Capocannoniere.

Forza Juve!