Juventus 0 - 0 Torino


Skrevet av Thomas Maurstad Larsson
Onsdag 27. februar 2008 kl. 09:49

Juventus møtte Torino til Derby della Mole til en kamp som til tider var preget av nærve. Allikevel maktet ingen av lagene å score. Del Piero og Rosina kom nærmest med to praktfulle frispark, men ingen hadde marginene på sin side.

Juve måtte klare seg uten David Trezeguet og den suspenderte Cristiano Zanetti. Torino stilte uten skader, men Walter Novellino valgte å begynne kampen med Alessandro Rosina og David Di Michele på benken.

Pavel Nedved skapte kampens første mulighet etter klønete opptreden i Torinoforsvaret og bare en god Marco Di Loreto forhindret Iaquinta å sende ‘Den gamle dame’ i ledelsen.

Cesare Natali fikk Serinis knee i ansiktet etter en duell like etterpå. Iaquinta og Natali kjempet om ballen da Torinos keeper stupte inn i duellen. Det gikk ille ut over Torinostopperen som så ut til å ha mistet bevisheten et kort øyeblikk. Det var naturligvis uforsvarlig å la Natali fortsette, så Torino byttet inn Ivan Dellafiore.

Andre Omgang:
Aimo Diana måtte byttes like etter avspark og Alessandro Rosina kom inn for å sette fart på Torino, som også gikk over til en mer offensiv formasjon.

Giorgio Chiellini pådro seg også et gult kort i det 54 minutt, etter at han hadde holdt Rosina i trøya. Dette fører til at den solide forsvarspilleren må stå over mot sin gamle klubb, Fiorentina, nå til helgen.

Palladino, som for tiden har fått skryt for sitt spill for Gli Azzuri, scoret sitt andre mål for sessongen, men målet ble korrekt annulert for Offside. Palladino virket livlig ute på Juventus høyrekant og bidro med kreativitet og fart fremover. Han viste tidvis hvilket enormt potensiale han har, men ble byttet ut med Nocerino. Camoranesi gikk ut på høyrekanten og Nocerino gikk inn i midten.

Juventus største mulighet kom etter et frispark av Alessandro Del Piero. Del Pieros skudd gikk over muren i stor fart, og hadde rettning mot venstre kryss. Sereni gjorde en fantomredning da han maktet å bokse ballen til et hjørespark for Juventus, i det som definitivt må ha vært en av de bedre redningene i årets Serie A.

Rosina var like ved å gi Torino ledelsen like etterpå, men den venstrebeinte spillerens frispark traff trerrliggeren. Det er mulig å stille spørsmålstegn ved Buffons plassering ettersom han var totalt sjanseløs, men frisparket var av det usedvanlige slaget.

Den Tsjekkiske stjernet, Pavel Nedved, skøyt like utenfor etter nydelig forarbeid av Mauro Camoranesi til minutter før slutt. Spørsmålet er om Nedved ikke skulle spilt ballen videre til Nocerino, som sto helt umarkert litt lenger ute til høyre.

Like etterpå kunne Juventus scoret på hjørnespark etter at Torinos keeper reddet ballen på første stolpe. Returen gikk bak i feltet og Chiellini og Iaquinta sto nærmest i kø for å sette ballen i mål. Bare godt forsvarsarbeid av Torino førte til en fortsatt målløs kamp.

Sissoko viste dribleferdigheter like før slutt, da han tok med seg ballen fra litt over midtstreken. Midtbanenespilleren driblet av flere man før han til slutt med taklet utenfor 16-meteren. Pavel Nedved ble rasende og viste dette klart da han lugget Gianluca Comotto bakfra. Nedved fikk det røde kortet.

Del Piero satte det følgende frisparket på 56. benkerad, noe som i stor grad oppsumerte kampen for Juventus.