Juventus - Torino, 26.02.08, kl. 2030


Skrevet av Sverre Skram Vatne
Tirsdag 26. februar 2008 kl. 14:55

Derby della Mole. Cittá di Torino står på hodet! Det er fotballfest i Piemontes hovedstad.

Det er omtrent 101 år siden dette derbyet ble spilt for første gang, og nå skal man altså møtes enda en gang. I høst klinket ingen ringere enn David Trezeguet inn seiersmålet på overtid for Bianconeri da Juventus slo rivalen. Det kan han dessverre ikke gjøre i dag, da han fortsatt er syk. Ellers er det bare langtidsskadde Andrade og Marchionni, og Zanetti som er ute til denne kampen. Sistnevnte kunne vært fint å ha i en slik kamp, og ikke minst verdens mest målfarlige franskmann, men disse må altså The Tinkerman klare seg uten.

Etter fadesen mot Reggina i helgen er Derby della Mole den perfekte scenen for La Vecchia Signora å slå tilbake. En seier mot Torino smaker alltid godt. Selv om kampen på lørdag kveld ikke var noen dårlig prestasjon fra Juventus, bør man heve seg i begge ender av banen for å slå Granata. Det nytter ikke med turnøvelser i egen sekstenmeter, hører du Momo? Ei heller med bommer fem meter fra motstanderens mål.

Palladino, som var veldig usynlig mot Reggina, mister mest sannsynlig plassen til fordel for Iaquinta. Forhåpentligvis vil den tidligere Udinesespissen skape flere farlige situasjoner i motstanderens sekstenmeter. Ellers forventes det at Nocerino overtar etter Zanetti, og det skal jo bli interessant å se om de to ryddeguttene på midten kommer til å treffe med noen pasninger i det hele tatt. Salihamidzic vil nok starte på bekostning av Grygera, grunnet bosnierens styrker offensivt, og ellers er laget som mot Reggina. Buffon starter selvsagt i mål, med mindre ryggen hans spiller både han og alle andre et puss også i kveld.

Forventet lag for Juventus:

Buffon; Salihamidzic, Legrottaglie, Chiellini, Molinaro; Camoranesi, Sissoko, Nocerino, Nedved; Iaquinta, Del Piero.

Forventet lag for Torino:
Sereni; Comotto, Di Loreto, Natali, Pisano; Diana, Grella, Barone, Zanetti; Stellone, Rosina.

Torino klarte å kjempe seg tilbake fra å ligge 4-1 mot Parma sist, og reddet 4-4 og ett poeng. Det er imponerende, men må også ha tatt på. Torino trenger poeng for ikke å ramle nedover i retning nedrykksstriden, og vil nok kjempe som okser [sic!] i kveld. Det kan virke som om Novellino velger mer muskler enn finesse foran denne kampen, da spillere som Di Michele, Recoba og Corini mest sannsynlig blir å finne på benken.

Uansett er dette en kamp som transcenderer ligaposisjoner og alle andre ting. I kveld er det Derby della Mole, fotballmagi!

Forza Juve!