Reggina 2 - 1 Juventus


Skrevet av Sverre Skram Vatne
Søndag 24. februar 2008 kl. 15:58

I en tragikomisk kamp på sørspissen av Italia var det til slutt hjemmelaget som trakk det lengste strået. Juventus manglet flere spillere, og hadde ikke akkurat dommeren med seg i bataljen på Stadio Oreste Granillo. Del Piero gjorde Juventus’ mål, i en ellers grå kamp.

De to lagene stilte slik,

Reggina:
Campagnolo; Lanzaro, Valdez, Aronica; Cirillo, Cascione (Tognozzi 63), Barreto, Modesto (Costa 82); Vigiani, Brienza (Makinwa 86); Amoroso.

Juventus:
Belardi; Grygera (Salihamidzic 61), Legrottaglie, Chiellini, Molinaro; Camoranesi, C Zanetti, Sissoko, Nedved; Del Piero, Palladino.

Første omgang var en tam affære, hvor Juventus hadde ballen, men ikke evnet å sette veldig press på vertene. Sissoko, som debuterte fra start, fikk Juves første sjanse da et Del Pierofrispark gikk via en Regginaforsvarer og rett i beina på en umarkert Sissoko. Han klarte dessverre ikke annet enn å smelle ballen langt over tverrliggeren. Like etterpå var Maliseren i aksjon igjen, da han bestemte seg for å klarere et hjørnespark rett til Cirillo. Forsvareren skjøt et håpløst skudd, som selvfølgelig endte opp hos den tidligere Palermospissen Brienza som fikk stå helt alene midt foran mål. Fra den posisjonen gjorde han ingen feil og det sto 1-0.

Rett etter burde Juventus hatt straffe, da Valdez klamret seg til ryggen til Nedved og forsøkte å klatre over tsjekkeren. Pause og skuffende nok 1-0 fortsatt.

I andre omgang var Juventus langt bedre. Camoranesi var i det lekne hjørnet og driblet som aldri før, dessverre var ikke skuddene hans like gode. Igjen skulle Juventus hatt straffe, denne gangen var det Sissoko som fikk smake pisken fra Valdez. At ikke Bianconeri fikk straffe i denne situasjonen er helt utrolig, og faktisk på linje med avgjørelsene i Napoli i høst.

Juventus var fullstendig overlegne i denne omgangen, og hadde flere sjanser, ved Camoranesi og Nedved i all hovedsak. Det var dog Del Piero som skulle utligne, og det var et mål som ble forært av Regginas målvakt Campagnolo. Kapteinens skudd fra 25 meter duppet under målvakten og utrolig nok i mål. Pinturicchio hadde et par forsøk til, men klarte ikke å overliste målvakten ved flere anledninger.

Mot slutten av kampen skulle Juventus hatt enda en straffe, da en Regginaforsvarer vippet ballen opp i sin egen arm. Utrolig nok ingen straffer til Juventus i denne kampen.

Så skulle det altså bli straffe likevel, men ikke til Juve. Det var innlegg inn i bortelagets boks, og Sissoko følte at et brassespark var tingen. Selvsagt dukket Amoruso opp rett bak han og fikk foten til afrikaneren i skulderen. Denne gangen var naturlig nok ikke dommeren i tvil, og nevnte Amoruso kunne trygt og godt sette inn 2-1 målet.

I tumultene som fulgte etter straffen klarte Zanetti å pådra seg direkte rødt kort etter å ha sparket etter Amoruso, mens Legrottaglie fikk gult for å krangle med dommeren.

Juventus viste gode takter i andre omgang, og kunne og burde avgjort kampen lenge før straffen til Reggina, som er helt grei. At Sissoko drar et slikt c-moment på tampen av kampen, inne i egen sekstenmeter, viser at gutten har langt igjen på det mentale og det taktiske.

Spillerbørs Juventus:

Belardi 6, kan ikke lastes for målene, ellers lite å gjøre.

Grygera 5, gjør veldig lite.
Legrottaglie 8, har kontroll på Brienza og Amoruso, endel med offensivt.
Chiellini 7, godt stopperspill gjennom hele kampen.
Molinaro 6, gjør en god jobb defensivt, men sliter offensivt.

Camoranesi 8, leken i hele andre omgang.
Sissoko 5, får trekk for straffen, ellers en kamp på det jevne.
Zanetti 6, ikke like god som vi har blitt vant til fra gamle Cristiano.
Nedved 7, uromoment gjennom hele kampen, gode skudd.

Del Piero 7, får for målet, spilte seg opp i andre omgang.
Palladino 5, blir veldig usynlig utover i kampen.

Neste kamp er mot Torino på tirsdag!

Forza Juve!