Juventus - Cagliari, 03.02.08, kl. 1500


Skrevet av Sverre Skram Vatne
Søndag 3. februar 2008 kl. 12:16

Det er søndag ettermiddag, og atter en gang er det klart for Serie A spill. De hvite og sorte heltene fra Torino gjestes av Cagliari fra Sardinia. Historisk sett er dette en kamp Juventus skal vinne, og etter seieren over Livorno for en uke siden skal La Vecchia Signora være tilbake på sporet.

Laguttak

Claudio Ranieri har valgt å ta med seg disse til kampen i dag,

2 – Alessandro Birindelli
7 – Hasan Salihamidzic
8 – Mauro Camoranesi
10 – Alessandro Del Piero
11 – Pavel Nedved
12 – Emanuele Belardi
17 – David Trezeguet
20 – Raffaele Palladino
21 – Zdenek Grygera
22 – Mohamed Sissoko
23 – Antonio Nocerino
28 – Cristian Molinaro
30 – Tiago Cardoso Mendes
31 – Cristiano Novembre
33 – Nicola Legrottaglie
35 – Simone Esposito
36 – Luca Castiglia
43 – Lorenzo Ariaudo

Det betyr at Camoranesi er tilbake, og vi håper han klarer å holde seg unna rødt kort om han får spille. Buffon, Chiellini, Andrade og Marchionni er fremdeles skadet, mens Stendardo, Zanetti og Iaquinta er utestengt. Verdt å merke seg er Sissoko, som meget mulig får sin debut i dag, mens de tre ungguttene Esposito, Castiglia og Ariaudo er med på benken.

Juventus har et veldig godt tak på Cagliari i Torino. Sist de to møttes her var i desember 2005, da hjemmelaget feide gjestene av banen og sendte de hjem igjen med 4-0 i sekken. Den gang lagde Trezeguet to, Nedved ett, og det siste målet var et selvmål.

I høst, på Sardinia, var det hele litt jevnere. Det endte 3-2 i fordel Juventus, etter mål av Trezeguet, Del Piero og Chiellini. Hjemmelagets to var straffespark som Foggia satte i mål. Denne kampen er kanskje mest kjent for Zebinas pinlige oppførsel da han fikk rødt kort.

Av 27 seriekamper i Torino de to lagene imellom , har Juventus vunnet 16, Cagliari én, mens ti har endt uavgjort.

Ellers

En liten kuriositet, i UEFA-cupen 1993/94 var det Cagliari som slo ut Juventus i kvartfinalen, etter at Dely Valdes sikret en 1-0 seier på hjemmebane, mens de gamle storheten Firicano og Oliveira lagde Cagliaris to mål på Delle Alpi to uker senere. Den kampen endte 1-2, Dino Baggio stod for Juventus’ mål. Verdt å merke seg er at i den siste kampen ble Kohler utvist etter 35 minutter og Roberto Baggio bommet på straffe rett etter pause. Dette var for øvrig den samme sesongen som Juventus møtte Kongsvinger i de famøse kampene. Cagliari tapte denne sesongen mot Inter i semifinalen, og Inter gikk helt til topps i UEFA-cupen dette året.

Tilbake til dagens kamp!

En mulig startoppstilling,

Belardi; Birindelli, Grygera, Legrottaglie, Molinaro; Palladino, Nocerino, Tiago, Nedved; Trezeguet, Del Piero.

Det som vurderes er hvorvidt Salihamidzic skal spille i stedet for Birindelli, noe som virker helt hårreisende! Ellers virker det som om Tiago skal få sjansen fra start i Zanettis fravær, og det skal bli interessant å se om portugiseren kan gjøre noe som helst.

Cagliari har lånt inn Jeda fra Rimini, og han kan være en spiller å følge med på. Ellers er dette laget som ligger sist i Serie A, de er, sammen med Empoli, det minst målfarlige laget og de er, helt alene, det laget som slipper inn flest mål. Så skal Ballardinis menn til Torino og utfordre mektige Juventus. Jeg tror på kalasseier!

Forza Juve!