Viktig seier i kampen om Champions League spill neste år!


Skrevet av Christer Anthonisen
Onsdag 7. april 2021 kl. 21:38

Den mye omtalte kampen mot Napoli fra serierunde 3 ble omsider spilt, og en hardt presset Pirlo tok en meget etterlengtet seier!

Juventus (4-4-2): Buffon; Danilo, De Ligt, Chiellini, Sandro; Cuadrado (McKennie 69), Bentancur, Rabiot, Chiesa (Arthur 80); Morata (Dybala 69), Ronaldo.

Napoli (4-2-3-1): Meret; Hysaj (Rui 76), Rrahmani, Koulibaly, Di Lorenzo; Ruiz (Petagna 89), Demme (Osimhen 54); Lozano (Politano 54), Zielinski, Insigne; Mertens (Elmas 76).

 

Det har vært mye skriverier rundt Andrea Pirlos fremtid i Juventus, og det var flere som hevdet at Pirlo var avhengig av en seier i kveldens kamp mot Napoli for å beholde jobben. Motsatt situasjon av forrige seriekamp mellom disse lagene altså. For da var det ifølge rapportene Gattuso som trengte seier for å unngå sparken. I likhet med Gattuso sist fikk Pirlo resultatet han trengte, og Juve vant til slutt 2-1.

For det var et helt annet Juve som fløy ut av startblokkene enn vi har sett i det siste. Allerede etter to minutter spilt ble det feid inn et kjempeinnlegg mot Ronaldo, men portugiseren var såvidt for sent ute til å sette den i mål. Men han trengte ikke vente lenge på forsøk nummer 2, og når den muligheten kom var han klar. Etter et snart kvarter er Federico Chiesa på farten og kjører total karusell med Hysaj, før han slår lavt inn til Ronaldo. Han gjør ingen feil, og styrer inn 1-0. Rett og slett enormt forarbeid fra formspiller Chiesa! I motsetning til tidligere kamper klappet ikke Juve sammen etter en tidlig ledelse, og Juve var merkbart bedre enn gjestene. Juve kjørte på, og ble etterhvert snytt for en klar straffe. Chiesa var igjen på farten, og fikk lagt inn fra dødlinja før han ble meid overende av en Lozano som var altfor seint ute. Utrolig at det ikke ble dømt, og langt ifra første gang i år at man snytes for en kjempestraffe. Napoli hever seg mot slutten av omgangen, og også gjestene burde fått muligheten fra 11 meter, etter at Sandro sparker på beinet til Zielinski. Kanskje var det kompensasjonsdømming, for begge lag ble snytt for ganske klare straffespark.

I andre omgang begynner Napoli å spille seg inn i kampen, og spesielt i området rundt timen spilt var det Napoli som presset på. Heldigvis uten å skape de store sjansene, men momentumet hadde snudd. Og det tok lang tid før Pirlo responderte på det endrede kampbildet. Men når byttene først kom, da kom de heldigvis godt. I det 70 minutt kom Dybala og McKennie inn. To spillere det har vært skrevet mye om i det siste, og som trengte en revansje. Og responsen kom fort! McKennie tok umiddelbart tak på midten med frekvensen sin, og Dybala doblet ledelsen etter bare minutter på banen! Bentancur spiller til Dybala, som rettvender før han bøyer kula nede i lengste hjørne! Strålende goll, og en klassisk Dybala scoring. Mot slutten av oppgjøret presset Napoli på med det de hadde, og rett før vi bikket 90 fikk de uttelling. Chiellini opptrer skikkelig uvørent, og kolliderer på klønete vis med Osimhen. Straffen er grei nok, men av de tre situasjonene er det smått uvirkelig at det er den softeste duellen det blåses på. Insigne setter den kontrollert i mål, og ga Napoli håp om poeng. Utligningen kom heldigvis aldri, og det endte dermed med en veldig viktig 2-1 seier for Juve. 

Pirlo fikk dermed seieren han virkelig trengte, og Juve festet et lite grep om en topp fire plassering, som gir spill i Champions League neste sesong. Inter leder klart, men det er bare ett poeng opp til Milan på andreplass, og henholdsvis ett og tre poeng ned til Atalanta og Napoli. 

 

Spillerbørs:

Buffon: Veldig god kamp! Flere gode redninger, trygg med ball og sprer trygghet. 7.

Danilo: En kamp på det jevne. Stort sett trygg bakover, men ikke altfor mye med fremover. Også litt rot i det oppbyggende spillet. 5,5.

De Ligt: Sterk i duellene, og har noen viktige og veldig gode blokkeringer. Trygg med ball. 6,5.

Chiellini: Mer uvøren enn makkeren sin, og roter som vanlig en del i pasningsspillet. Lager også en klønete straffe. 5.

Sandro: Positiv kamp, og ser bedre ut enn tidligere. Men er heldig som ikke lager straffe på tampen av første omgang. 5,5.

Cuadrado: Gode offensive initiativ, og er nære scoring etter herlige driblinger. Men roter en del bakover. 6.

Bentancur: Jobber godt, og flytter ball trygt. Har heldigvis tatt seg sammen etter en svak periode. 6.

Rabiot: Som makkeren trygg og god. Men tar litt mer tak i det offensive enn makkeren sin. 6,5.

Chiesa: Er i kjempeform, og er igjen en virvelvind på vingene. Latterliggjør Hysaj før han serverer til 1-0, og Chiesa leder gang på gang ann når Juve avanserer fremover. Jobber også knallhardt defensivt. 8 BB.

Morata: Ganske kald for øyeblikket. Habil i det oppbyggende som møtende spiss, men altfor unøyaktig og ubesluttsom når han løper rettvendt mot Napoli. Og kaster bort flere gode overganger. 5.

Ronaldo: Ny scoring, og jobber også godt. Flink til å bevege seg ut på sidene, og bli et oppspillspunkt. 7.

 

McKennie: Kommer inn med godt tempo og arbeidskraft i en midtbane som begynte å se sliten ut. 6.

Dybala: Blir matchvinner med en deilig goll, og jobber godt. 7.

Arthur: IG.