Sterk seier mot Cagliari!


Skrevet av Christer Anthonisen
Søndag 14. mars 2021 kl. 20:37

Etter fadesen mot Porto var det viktig med en sterk prestasjon. Og Cagliari var ingen målestokk.

Cagliari (3-5-2): Cragno; Ceppitelli (Klavan 69), Godin, Rugani (Pereiro 80); Zappa (Asamoah 69), Marin, Duncan (Deiola 81), Nainggolan, Nandez; Simeone (Cerri 80), Pedro.

Juventus (4-4-2): Szczesny; Cuadrado (Frabotta 83), De Ligt, Chiellini (Bonucci 70), Sandro (Bernardeschi 34); Kulusevski, Danilo, Rabiot, Chiesa (Arthur 83); Morata (McKennie 70), Ronaldo. 

 

Ifølge Andrea Pirlo var det ett innbitt og revansjesugent Juventus som møttes til trening etter flausen mot Porto i Champions League. Og det var et tent Juventus som beseiret formlaget Cagliari uten store problemer. Og dermed holdes også troen på Scudettoen vedlike. Selv om det ser vrient ut å ta igjen serieleder Inter.

For Juve tok tidlig tak i oppgjøret, og skulle vise hva som egentlig bor i dette laget. Og mannen som fikk mest pepper for forestillingen mot Porto var i fyr og flamme ikveld. For det tok bare 10 minutter før Cristiano Ronaldo sendte Juve i føringen. En corner piskes inn fra assistkongen Juan Cuadrado, og Ronaldo hadde løpt seg fri og stanget inn ledermålet. Kort tid senere var han igjen innblandet i en situasjon foran vertenes mål, men denne gangen var han litt seint ute og kolliderte med Cragno. Keeperen fikk et ublidt møte med Ronaldos knotter, og ble liggende nede en stund for å motta litt medisinsk behandling. Men han skulle få flere uheldige situasjoner med Ronaldo, for etter 25 minutter var rollene snudd. Morata sender gjennom Ronaldo, som avslutter over før han blir feid over ende av Cragno. Dagens dommer har ikke annet valg enn å blåse straffe, og fra elleve meter er Ronaldo sjelden slurvete. Dermed sto det 2-0 etter en snau halvtime. Men portugiseren var ennå ikke helt ferdig. Med 32 på kampuret finner Federico Chiesa rekkekamerat Ronaldo, som bruker kjeiva til smelle inn 3-0. Dermed hadde han scoret med hode, høyre og venstre, alle i en omgang, og ingen hadde scoret innimellom. Et 100% ekte hat-trick altså! Dermed går lagene til pause på 3-0 til Juventus, og kampen var i realiteten avgjort.

Men Cagliari la seg ikke ned for å dø, og ønsket å krige for æren i det minste. De hever seg noe i den andre omgangen, og skaper noen farligheter. De får også lønn for strevet i form av et trøstemål, når den spennende backen Zappa finner Simeone helt umarkert i feltet. Han kaster seg frem, og setter inn reduseringen. Sånn går det når begge stopperne følger samme mann ned mot første stolpe, og ingen midtbanespillere følger løp inn i egen boks. Meget svakt forsvarsspill. Resten av kampen preges av at Juve har ganske god kontroll, og at det gjøres flere bytter. Litt av intensiteten forsvinner, selv om Juve kommer til noen gode kontringer som ikke gir uttelling i form av målpoeng. 

 

Spillerbørs:

Szczesny: Noen gode redninger, kan ikke holdes ansvarlig for målet, og trygg med ball. 6,5.

Cuadrado: Flink fremover, litt mer uvøren bakover. God assist på 1-0. 6,5.

De Ligt: God bakover, og har noen stødige involveringer og blokkeringer. Sterk i duellene, men settes ikke på de verste prøvene. 6,5.

Chiellini: Spiller ok uten å virkelig bemerke seg. Noen gode inngripener, og spesielt sterk når Cagliari prøver å slå mot bakre stolpe. 6,5.

Sandro: Viste gryende form før han måtte kaste inn håndkleet etter 34 minutter. 6,5.

Kulusevski: Viser ved noen anledninger hva som bor i han. Vender bort motspillere, og løper fra/gjennom det som er foran han. Mer av dette! 7.

Danilo: Igjen plassert på midten, og kommer godt fra det. Stabiliserer godt, og er trygg med ball. 6,5.

Rabiot: Ikke veldig synlig, men gjør det han skal godt. Er sterk i dueller, flytter ball godt, og tar noen gode offensive løp. 6,5.

Chiesa: Fortsetter i den gode stimen, og får med seg en assist. Veldig god til å sette fart, og å skape overtall og kaos i Cagliaris bakre rekker. 7,5.

Morata: Uheldig i noen situasjoner, og ser tidvis noe klønete ut. Men beveger seg smart, jobber godt, og trer igjennom Ronaldo i forkant av 2-0. 6,5.

Ronaldo: Ekte hat-trick på en drøy halvtime. Også aktiv i spillet ellers, og kunne fort kommet fra kampen med enda flere mål. 9 BB.

 

Bernardeschi: Inn på venstreback, og viser igjen positive tendenser. God fremover, men er litt uvøren defensivt. 6,5.

Bonucci: Gjør det han skal defensivt, og bidrar til oppbyggende spill. Uten å settes på særlige prøver. 6.

McKennie: Jobber godt, og tar duellene. Uten å påvirke spillet alt for mye. 6.

Arthur: IG.

Frabotta: IG.