Sterk snuoperasjon mot Lazio!


Skrevet av Christer Anthonisen
Søndag 7. mars 2021 kl. 00:13

Juve åpnet svakt mot Lazio, men laget viste karakter og snudde til seier!

Juventus (4-2-3-1): Szczesny; Cuadrado (McKennie 70), Demiral, Sandro, Bernardeschi; Danilo, Rabiot; Kulusevski (Di Pardo 91), Ramsey (Arthur 70), Chiesa (Bonucci 82); Morata (Ronaldo 69).

Lazio (3-5-2): Reina; Marusic (Pereira 82), Hoedt, Acerbi; Lulic (Patric 55), Milinkovic-Savic, Leiva (Escalante 55), Alberto (Caicedo 82), Fares; Immobile (Muriqi 82), Correa.

 

Juventus var avhengig av en sterk prestasjon mot Lazio for å holde liv i drømmen om den tiende strake scudettoen, og til tross for en svak første halvtime var det akkurat det vi fikk. I åpningsminuttene var det tilsynelatende ingenting som fungerte, og Lazio kom til flere avslutninger iløpet av kort tid. Og det var bare et tidsspørsmål før den satt i nota for gjestene. Kulusevski som hadde hatt en knotete åpning på oppgjøret ga på klønete vis fra seg kula, og Correa kunne sette full fart mot et ryggende forsvar. Han gjorde ingen feil, og satte enkelt inn ledermålet for Lazio. Men etterhvert som klokka tikket mot 30 begynte laget å finne seg selv. Man klarte å sette sammen noen angrep, og Juve trykket gjestene bakover. Juve ble også snytt for det som må kunne kalles en soleklar straffe, når et gjennomspill mot Chiesa ble taklet opp i den utstående armen til Hoedt. Og når det nærmet seg pause dro Rabiot fram noe helt spesielt. Et oppspill finner Morata, og spanjolen trer gjennom Rabiot som kom på et løp fra dypet. Franskmannen banka til med venstreslegga fra spiss vinkel, og kula suste opp i nettaket bak en forfjamset Reina. Lagene gikk dermed til pause på 1-1, men momentum hadde svingt i retning Juventus.

I den andre omgangen fortsatte den positive trenden fra Juventus, og etter omtrent en time spilt tok Juve ledelsen. Først følte Morata seg snytt for straffe når han ble holdt hardt i feltet. Dommer Massa vinket spillet videre, og Lazio gikk i angrep. Men før spillet ble stoppet, slik at Massa kunne ta en ny titt på situasjonen kontret Juventus, og Chiesa tredde gjennom Morata som ikke gjorde noen feil alene med keeper. Og bare noen minutter senere doblet Juve ledelsen fra straffemerket. Aaron Ramsey blir hekta i feltet, og fra elleve meter satte Morata enkelt sin andre for kvelden. Den siste halvtimen ble preget av flere bytter, og at Juve var fornøyde med tingenes tilstand. Og det skjedde ikke altfor mye. Oppgjøret ebbet dermed ut i en sterk 3-1 seier for et Juventus som stilte uten flere av sine viktigste spillere og ledere. Om ikke annet var det fint å se et innhopp fra Arthur, og forhåpentligvis er han snart tilbake for fullt.

 

Spillerbørs:

Szczesny: Leverer noen gode redninger, spesielt når Correa var på vei gjennom. Trygg og god ellers. 7.

Cuadrado: Roter fælt innledningsvis, men spiller seg opp utover i oppgjøret. Pisker inn noen gode innlegg som skaper farlige situasjoner. 6,5.

Demiral: Passiv på Lazios scoring, men står som vanlig frem med herlige taklinger og blokkeringer. 6,5.

Sandro: Spilles igjen i uvant rolle som midtstopper, men klarer seg fint. Trygg med ball og god i frispillingen. 7.

Bernardeschi: Plasseres igjen på venstrebacken, og med unntak av når han glipper på et innløp fra Milinkovic-Savic klarer han seg veldig godt. Positiv trend fra Bernardeschi! 6,5.

Danilo: Plasseres på midtbanen, og etter en ujevn start finner han seg etterhvert godt til rette. 7.

Rabiot: Viser flere ganger frem det rå steget sitt, og det er ikke mange som er bedre på å transportere ball. Kroner det med et fantastisk mål. 7,5.

Kulusevski: Svak start, og gir bort kula på 0-1. Hever seg etterhvert, og jobber godt. Flink til å kombinere, og bruke fysikken sin, men blir for mye nesten. 6.

Ramsey: Jobber som vanlig godt, og kommer som vanlig på sine dype løp inn i feltet. Vinner straffen som punkterer oppgjøret. 6,5

Chiesa: Ny strålende kamp! Løper på tilsynelatende alt, er alltid skapende, og spiller gjennom Morata på 2-1. 8.

Morata: Involvert i alle Juves mål ikveld, og burde kanskje hatt straffe i forkant av sitt første mål. Spiller til Rabiot på det første, og setter de to andre selv. Veldig god ikveld! 9 BB.

 

Ronaldo: Får bare 20 minutter, og er lite involvert. 6.

Arthur: Kom inn for å kjenne litt på ball etter lengre tid ute med skade. Gjorde ikke så mye ut av seg. 6.

McKennie: Jobber som vanlig godt, og bidrar til å trygge seieren. 6.

Bonucci: IG.

Di Pardo: IG.