Bare nesten mot Napoli


Skrevet av Christer Anthonisen
Lørdag 13. februar 2021 kl. 21:28

Juventus trengte en seier for å henge med i tittelkampen, men en klønete involvering av Chiellini og Merets sørget for tap 1-0.

Napoli (4-2-3-1): Meret; Di Lorenzo, Rrahmani, Maksimovic, Rui; Bakayoko, Zielinski (Ruiz 65); Politano (Elmas 65), Insigne (Lobotka 88), Lozano; Osimhen (Petagna 75).

Juventus (4-4-2): Szczesny; Cuadrado (Sandro 46), De Ligt, Chiellini, Danilo; Chiesa, Bentancur (Kulusevski 72), Rabiot, Bernardeschi (McKennie 63); Morata, Ronaldo.

 

Gatussos jobb hang i en tynn tråd, og skal vi tro rapportene var han avhengig av en seier hjemme mot Juventus etter en rekke skuffende resultater. Juventus trengte en seier for å henge med på løpet i toppen av tabellen, og tapet kan føre til at luken opp til serieleder Milan begynner å bli lang. 

Men det var lite som tydet på at begge lag jaktet seier i starten av oppgjøret. Begge lag prøvde å spille seg ut bakfra, med varierende hell. Uten at noen klarte å straffe motstanderen. Det førte til at tempoet ble lavt, ingen av lagene vant særlig med mark, og motstander var alltid i balanse når man nærmet seg offensiv halvdel. Det var i bunn og grunn vrient å se hvordan noen av lagene tenkte å skape målsjanser. Men så fikk kaptein Chiellini hjerneblødning på defensiv dødball etter en liten halvtime. Han slår ut med armene og planter venstrehånda i ansiktet på Rrahmani som naturlig nok går i bakken. Det er ikke lov å gjøre på en fotballbane, og etter en rask titt på monitoren pekte Doveri på straffemerket. Derfra gjorde Insigne for en gangs skyld ingen feil, og banket kula i mål. Juve hevet seg noe etter dette, men plaget fremdeles ikke Meret nevneverdig.

Men hvis Meret hadde hvilepuls før pause nærmet han seg nok makspuls i andre omgang. For det var et helt annet Juve som tok til matta etter et kvarters hvile. Chiesa spesielt sto frem, og skapte farlighet på farlighet, og bare den ene kjemperedningen etter den andre fra Meret hindret scoring for Juventus. Uflaks at Ospina skadet skadet seg under oppvarming, noe som gjorde at den uendelig mye mer talentfulle Meret fikk en etterlengtet mulighet fra start. Og sånn gikk den andre omgangen omtrent fra start til slutt. Napoli var ikke i nærheten av å plage Szczesny, og det var omtrent spill mot ett mål. Dessverre for Juve kanaliserte Meret sin indre Stefano Sorrentino, og det var kun etter at en offsideplassert Chiellini headet til Morata at Juve fant veien til nettmaskene. Men det var en ganske tydelig offside, og målet ble korrekt annullert.

Dermed ebbet det ut i et skuffende tap mot Napoli, og Milan kan med seier mot Spezia øke luken til 10 poeng. Juve har riktignok fremdeles en kamp mindre spilt, et oppgjør mot nettopp Napoli, men det er fremdeles urovekkende langt opp. Juve har rett og slett ikke råd til avgi noe særlig flere poeng. Allerede på onsdag er det kamp igjen, da i Champions League mot FC Porto! 

 

Spillerbørs:

Szczesny: Kan ikke lastes for straffen, og plages ikke nevneverdig av Napoli ellers. 6.

Cuadrado: Har noen gode innlegg, men roter litt defensivt. Av i pausen med en muskelskade. 5,5.

De Ligt: Full kontroll, vinner dueller, blokkerer skudd/innlegg, og er trygg med ball. 6,5.

Chiellini: Leverer et realt “shitshow” før pause. Lager straffe og får gult på en dødball Juve har full kontroll på, og kunne fort fått gult nummer to kort tid etter for en knallhard takling på en feilvendt Osimhen. Traff heldigvis akkurat nok ball til å slippe unna. Er også i offside når Juve får en scoring annullert. Også helt katastrofe med ball i beina. Hever seg stort etter pause, men da var allerede skaden gjort. 4.

Danilo: Ny god kamp. God kontroll bakover, trygg med ball, og viser offensive initiativ med flere gode raid fremover. Involverer seg godt når Juve presser på. 7 BB.

Chiesa: Litt av og på. Anonym innledningsvis, men er brennhet i starten av andre omgang. Blir holdt igjen og sparket ned regelmessig, og Di Lorenzo er heldig som ikke ser gult nummer 2 etter flere forseelser. 6,5.

Bentancur: Gjør ikke feil, og er presis. Men det går for sakte, og for mye sidelengs. Savner at han tar litt flere initiativ og viser seg frem. 5,5.

Rabiot: Som makkeren sin veldig trygg, men gjør mer ut av seg. Spesielt etter pause viser han frem steget sitt ved noen anledninger. 6.

Bernardeschi: Ny tung kamp. Lykkes ikke med avleveringene sine, og det går for tregt med han. Skal ha for at han jobber ganske godt. Og det er ikke viljen det står på. 5.

Morata: Gjør litt for lite ut av seg. Flere svake avleveringer, og dårlige beslutninger. Brenner også noen gode muligheter. 4,5.

Ronaldo: Har noen gode initiativ, og har sjanser nok til å score. Men stoppes gang på gang av Meret og svake avslutninger. 5,5.

 

Sandro: God kontroll bakover, trygg med ball, og viser vilje fremover. 6.

McKennie: Det står ikke på innsats, vinner baller høyt i banen, og presser godt. Men er litt unøyaktig i avleveringene sine. 6.

Kulusevski: Friskt innhopp. Skaper trøbbel for Napolis forsvar gang på gang. Kombinerer bra med Danilo og McKennie, og har noen farlige innlegg. 6,5.