Skandaløs forestilling mot Inter


Skrevet av Christer Anthonisen
Søndag 17. januar 2021 kl. 23:09

Juventus var aldri i nærheten av å få til noe som helst, og taper fullt fortjent 2-0 mot Inter.

Inter (3-5-2): Handanovic; Skriniar, De Vrij, Bastoni; Hakimi, Barella, Brozovic, Vidal (Gagliardini 77), Young (Darmian 72); Martinez (Sanchez 86), Lukaku.

Juventus (4-4-2): Szczesny; Danilo, Bonucci, Chiellini, Frabotta (Bernardeschi 58); Chiesa, Rabiot (McKennie 58), Bentancur, Ramsey (Kulusevski); Morata, Ronaldo.

 

Ronaldo fikk tidlig en scoring korrekt annullert for offside, og etter det gikk rullegardinene ettertrykkelig ned for Juventus, og derfra ut handlet alt om hjemmelaget. Bare noen minutter senere tar Inter også ledelsen, og det var selvfølgelig Arturo Vidal som satte ballen i mål. Frabotta står å ser på når Barella slår inn, og Danilo tapte duellen på bakre stolpe. Juve hadde knapt et helhjerta angrep ut omgangen, og Inter vasket frem kontring på kontring, og sjanse på sjanse. Og det burde stått mer enn 1-0 på tavla til pause. Heldigvis hadde Lautaro Martinez store utfordringer med å avslutte mot mål.

Dessverre gikk det bare 7 minutter inn i andre omgang før det smalt igjen. Bastoni klarer på merkelig vis å slå en nydelig langpasning i bakrom samtidig som han sklir, og Barella løp fra alt og alle, og gjorde ingen feil alene med Szczesny. Dermed sto det 2-0 til Inter, og selv ikke dette klarte å antenne en liten gnist i et sjelløst Juventus. Inter fortsetter å dominere, og Juve klarer bare å skrape sammen en halvhjerta antydning til en sluttspurt de siste 20. Man har litt mer ball, og kommer til noen avslutninger. Men veldig farlig blir det ikke. 

Juventus sakker dermed litt akterut i toppkampen, og er nå 7 poeng bak Inter med en kamp mindre spilt, og også 7 poeng bak AC Milan som møter Cagliari imorgen kveld. Det er ikke over ennå, og sesongen er ennå ikke halvspilt, men det kreves et helt annet prestasjonsnivå fremover for å kunne ta igjen Milanolagene.

 

Spillerbørs:

Szczesny: Kan ikke lastes for målene, og tar det han skal ellers. 5,5.

Danilo: Taper duellen på 1-0, og spiller stort sett trygt utenom. Det er fra motsatt side Inter er veldig farlige. 5.

Bonucci: Ser litt tung ut, og er i overkant veik i duellspillet. 4,5.

Chiellini: Den eneste som spiller med Grinta, og kriger godt med Lukaku. I en kamp ingen fremstår som direkte gode er det i det minste godt å se en spiller som ofrer alt, og spiller med hjerte utenpå drakta. 6 BB.

Frabotta: Langt unna å være god nok for dette nivået. Spiller utelukkende støttepasninger til Chiellini, har ingenting å komme med fremover, henger overhodet ikke med når Inter angriper. Fryktelig passiv og veik. 3.

Chiesa: Viser litt vilje ved noen anledninger, men tar dårlige valg med ball, og er upresis i avleveringene sine. Faller ut av kampen i lange perioder. 5.

Rabiot: Dekker ikke nok rom, og tar ikke nok for seg i duellene. Når han i tillegg ikke evner å være skapende blir det bare litt balldytting igjen. 4,5.

Bentancur: Som Rabiot, men med høyere feilprosent. Evner overhodet ikke å ta tak i midtbanen, og blir alt for lett overløpt. 4.

Ramsey: Blir bare løpende imellom, og evner heller ikke skape nevneverdig med ball. 4.

Morata: Spises opp av Inters backrekke, og får ikke til noe. Taper dueller, klarer ikke strekke forsvaret eller skape rom for andre. 4.

Ronaldo: Som Morata, men litt mer synlig. Har noen halvhjerta langskudd, og en annullert scoring. 4,5.

 

McKennie: Løper og duellerer litt, men blir ikke veldig synlig, og får ikke til stort med ball. 5.

Kulusevski: Setter fart ved noen anledninger, og viser vilje. Men blir veldig alene. 5,5.

Bernardeschi: Uvant posisjon som venstreback, og får ikke utrettet mye. Står imidlertid bedre opp enn Frabotta. 4,5.