Seier mot Sassuolo!


Skrevet av Christer Anthonisen
Mandag 11. januar 2021 kl. 00:15

Den satt langt inne, og den var dyrekjøpt. Men Juventus vinner til slutt 3-1, og tar 3 viktige poeng!

Juventus (4-4-2): Szczesny; Danilo, Bonucci, Demiral, Frabotta; Chiesa (Bernardeschi 86), Arthur, Bentancur (Rabiot 46), McKennie (Ramsey 19 (Morata 86)); Dybala (Kulusevski 43), Ronaldo.

Sassuolo (4-2-3-1): Consigli; Muldur (Oddei 73), Chiriches (Ayhan 87), Ferrari, Kyriakopoulos; Obiang, Locatelli; Defrel (Boga 67), Duricic (Lopez 46), Traore; Caputo (Toljan 46).

 

Juve tok tidlig et lite grep om kampen, men de første 45 var igrunn ganske dølle og sjansefattige. Og det mest interessante som skjedde før pause var hvordan temperaturen steg duell for duell, og hvordan den neste taklingen alltid var et lite knepp styggere enn den forrige. Helt frem til Obiang gikk for langt, og etter en lynrask VAR titt fikk direkte rødt kort for en grisetakling på Chiesa. Denne gradvise oppskaleringen av stygghet gikk hardt utover Juventus, og både McKennie og Dybala måtte kaste inn håndkleet før pause. Uten at det var noen stygge taklinger som var direkte årsak, men de var begge involvert i flere dueller. Spesielt Dybalas skade kom i en duell når han vant ball fra Traore. McKennie ryktes å ha pådratt seg noe muskulært, og for Dybalas del skal det ha vært en vridning i kneet. Etter Obiangs utvisning jaget Juve mål, og både Frabotta og Kulusevski hadde gode muligheter til å score. Spesielt Kulusevski vil nok visualisere bommen sin en ekstra gang før han legger seg, og undres over hvordan han klarte å avslutte over mål når keeper lå og flakset nede ved lengste stolpe noen meter unna.

Og Juventus fortsatte der de slappe etter pause. Motiverte for å utnytte sitt nummerære overtall. Og Pirlos menn fikk ganske tidlig uttelling også! Bare fem minutter ut i omgangen fikk Danilo lykketreff, og banket til fra langt hold! Brasilianeren traff klokkerent, og kula suste inn i mål helt nede ved lengste stolperot! Med ledelse 1-0 på hjemmebane med en mann mer skulle man tro dette skulle gå greit, men neida. Etter målet blir Juve noe passive, og det ser virkelig ikke ut som at det er gjestene som har en mann mindre på banen. Sassuolo tar tak i kula, spiller smart, og begynner å finne sprekker i Juves bakre ledd. Etterhvert spiller Hamed Traore til Gregoire Defrel mellom Juves stoppere, og med en lekker førstetouch drar han seg løs fra Bonucci, og avlsutter i mål bak Szczesny. Og nå spilte gjestene med selvtillit. Juve ble løpende mye imellom, og slet med å vaske frem gode muligheter når man hadde kula. Noe skapte man selvsagt, og Kulusevski spiller etterhvert gjennom Ronaldo etter en nydelig vending, men portugiserens avslutning ble for løs og for midt på mål. Men kort tid etter at klokka bikka 80 kom det befriende seiersmålet! Frabotta kommer seg løs på venstre, og slår et godt innlegg langs bakken, som Ramsy styrte i mål. Sassuolo klarte ikke å komme tilbake, og noen minutter inn i overtiden punkterer Ronaldo oppgjøret. En vakker langpasning fra Danilo går over alt og alle, unntatt Ronaldo, som drar frem et lekkert medtak, avanserer inn i feltet og avslutter kontrollert nede i lengste hjørne. 

Stort mer skjedde ikke, og Juve vinner dermed 3-1. I neste seriekamp venter Inter, forhåpentligvis er ihvertfall noen av Cuadrado, Sandro, De Ligt, Dybala og McKennie tilbake til det oppgjøret. Før den tid, allerede på onsdag er det imidlertid Coppa Italia mot Genoa. Den kampen bør nok brukes til å hvile noen bein, og slippe til noen spillere som ikke har spilt allverden til nå.

 

Spillerbørs:

Szczesny: God med ball i frispillingsfasen. Ser trygg ut, uten å gjøre så mye ut av seg. 6,5.

Danilo: Ikke ofte han drar fram drømmegoll og drømmeassist i samme kamp! Når han i tillegg er stødig i dueller og sterk en mot en defensivt blir det god karakter! 8 BB.

Bonucci: Passiv i duell med Caputo tidlig, og får gult. God med ball, men blir igjen alt for passiv på målet, og står for langt unna Defrel. 5.

Demiral: Bedre enn makkeren sin i duellspillet, men står malplassert på baklengsmålet, og har noen rufsete pasninger. 5,5.

Frabotta: Spiller en skikkelig grusom kamp, og har store problemer defensivt. Lures gang på gang, blir for svak i duellene, og har lite annet enn støttepasninger i repertoaret sitt med ball. Drar så frem et vakkert innlegg til Ramsey på seiersmålet, som hever karakteren noe. 4,5.

Chiesa: Fortsetter i samme drivet som mot Milan, og plager Kyriakopoulos med farten og teknikken sin. Blir så offer for Obiangs hodemist, og gjør ikke altfor mye ut av seg etter det. Nærliggende å tro at taklingen hemmet han, og at han spilte med smerter. 7.

Arthur: Mister sjelden ball, og veldig trygg i oppbyggende spill under press. Men savner at han tar litt mer tak på offensiv halvdel. Noen dragninger, smarte stikkere. Rett og slett noen offensive initiativ. 6.

Bentancur: Spiller stort sett trygt og greit, uten å gjøre alt for mye ut av seg. River ned Duricic på en overgang og får gult. Spiller noe hemmet etter det, og tas av i pausen. 5,5.

McKennie: Så veldig frisk, leken og bevegelig ut de minuttene han fikk. Forhåpentligvis er han raskt tilbake! 6,5.

Dybala: Så kvikk ut, og samspillet med Chiesa ser virkelig ut til å sitte. Men det blir ikke så mye ut av det idag. Må av med skade kort tid før pause. 6.

Ronaldo: En litt anonym forestilling, og brant en kjempesjanse på 1-1. Men er på plass på overtid, og dreper Sassuolos håp om en sen utlikning. 6.

 

Ramsey: God kamp. Bevegelig, flink til å komme på løp inn i Sassuolos felt, og flink til å kombinere på små flater høyt i banen. Burde hatt assist til Kulusevski rett før pause. Blir matchvinner når han kommer på et smart løp på bakre stolpe og møter Frabottas gode innlegg. 7.

Kulusevski: Blir en del nesten. Gjør mye bra, beveger seg godt, utfordrer villig, og bør ha assist når han serverer Ronaldo. Men han bør også score selv før pause, og han kan med fordel se på Chiesa, og bli enda mer direkte. 6,5.

Rabiot: Tar tak på midten, spiller trygt, og gjør jobben defensivt. Også han kan bruke steget og fysikken sin til å ta noen initiativ med ball. Det blir ofte farlig når han gjør det. Ref: Målet hans mot Milan ifjor, og forspillet til McKennies mål mot Milan sist. 6,5.

Bernardeschi: IG.

Morata: IG.