Frustrerende kveld mot Atalanta


Skrevet av Christer Anthonisen
Onsdag 16. desember 2020 kl. 21:52

Chiesa ga Juventus ledelsen med et drømmeskudd, men etter pause utlignet Freuler med en kanonkule.

Juventus (4-4-2): Szczesny; Cuadrado, De Ligt, Bonucci, Danilo; McKennie, Arthur (Rabiot 27), Bentancur, Chiesa (Sandro 75); Morata (Dybala 84), Ronaldo.

Atalanta (3-4-1-2): Gollini; Romero, Palomino, Djimsiti; Hateboer, De Roon, Freuler, Gosens; Pessina (Gomez 53); Malinovskiy (Miranchuk 81), Zapata (Muriel 81).

  

Juventus hadde omsider klart å stable sammen to trepoengere på rad, og mot et Atalanta preget av utenomsportslig kaos var det grunn til å tro på nok en seier. Men selv om det begynte bra, skulle det ikke holde helt inn.

Juventus tok tidlig tak i matchen, eide kula innledningsvis, og så rett og slett gode ut. Og man fikk også betalt for jobben etter en snau halvtime. Federico Chiesa som hadde vært totalt usynlig frem til da fikk plutselig ballen utenfor seksten. Han avanserte fremover, og etter å ha dratt seg løs etter et løp på tvers av feltet hamret han kula i mål! En strålende måte å score sitt første seriemål for Juventus på! Men som vi har sett tidligere, etter å ha tatt ledelsen inviterer Juve Atalanta litt inn i kampen igjen. Heldigvis beholdt man ganske grei kontroll på gjestene inn til pause.

Etter pause tok det dessverre ikke altfor lang tid før det smalt bak Szczesny. Morata mister på vei fremover, hverken Bentancur eller Rabiot klarer å rive til seg kula, og til slutt ender ballen i føttene til Remo Freuler. Han hamrer til, får et skikkelig lykketreff, og kula går via tverrliggeren og i mål bak Szczesny. Og nå ble det ampert utpå der. Morata går i bakken ved et par anledninger, som førte til litt tumulter, spanjolen kommer også alene med keeper Gollini men avslutningen smeller dessverre ikke i nettmaskene, men i ansiktet til keeper fra kort hold. Gollini ble naturlig nok liggende nede i noen minutter, og vi fikk også et anerkjennende og forståelsesfullt ansiktsuttrykk fra Buffon på benken. Chiesa vant senere en straffe etter å ha kriget seg inn foran motstander for så å bli holdt og sparket i beinet. Men vanligvis så solide Ronaldo satte denne løst langs bakken nede mot sin høyre stolpe. Gollini gikk riktig vei, og ettersom straffen var så svak hadde han få problemer med å holde skuddet. Men også Atalanta hadde sin periode der de trykket på, og Juve hadde en periode store problemer med å klarere ut av eget felt. 

Begge lags keepere leverte imidlertid store kamper, og det ble med de to fantastiske scoringene. Og på en kveld som dette var det rett og slett den type avslutninger som måtte til for å overliste keeperne. Dermed ebbet det ut i uavgjort 1-1, og et resultat begge lag nok bare vil være tålelig fornøyd med. Begge lag hadde sjanser nok til å vinne kampen, og spesielt Juve vil nok føle at med brent straffespark og flere andre store sjanser burde man vunnet dette.

 

Spillerbørs:

Szczesny: Kan ikke lastes for målet, og leverer flere praktredninger kampen igjennom. 7,5.

Cuadrado: Ufattelig rufsete i pasningsspillet, men han er som vanlig flink til å komme seg fremover, og slår noen farlige innlegg. 5,5.

De Ligt: Enorm. Tar det fysiske monsteret Zapata omtrent helt ut av kampen, og er trygg og stødig med ball i beina. 7,5. BB.

Bonucci: I likhet med makkeren sin veldig god ikveld. Har noen avgjørende inngripener, og slår noen gode oppspill. 7.

Danilo: En kamp på det jevne. Stort sett trygg bakover, men gjør ikke mye ut av seg fremover. 6.

McKennie: Løper, jobber, takler og tilfører massevis av energi og offensive løp inn i boks. Alltid bevegelig, og viser vilje. Men pasningsprosenten må heves. 7.

Arthur: Spiller ålreit til han blir stempla i leggen og kneet i låret av Romero i samme duell. Måtte kaste inn håndkleet med det som så ut som en solid lårhøne. 6.

Bentancur: Noe ustabil kamp. Gjør en del bra, og flink til å spille av press, men gjør heller ikke altfor mye ut av seg. Har noen sløve avleveringer. 6

Chiesa: Ganske usynlig, men løper mye, og bidrar til å nøytralisere Hateboer. Strålende goll på sin 3(!!!) touch etter 29(!) minutter spilt, og jobber godt når han vinner straffe. 6,5

Morata: Uffda Morata. Jobber godt i starten, men lykkes knapt med en eneste involvering. Først bommer han på småkomisk vis på ball når han prøver å hælsparke i mål, blir altfor enkel å ta ballen ifra, lykkes ikke med flikker, brenner to kjempesjanser, og mister for enkelt ball i forkant av utligningen. 3.

Ronaldo: Heller ikke Ronaldo leverer en kamp han kan være bekjent av. Lite involvert, og når han er det blir det lite ut av det. Brenner også straffe. 4.

 

Rabiot: Jobber godt en stund, men i likhet med resten av laget ser han ut til å gå tom. Rolig med ball, og god i duellspillet. 6,5.

Sandro: Leverer et godkjent innhopp. 6.

Dybala: IG