Ronaldo med to mål da Juventus slo Cagliari 2-0 hjemme


Skrevet av Kim-André Østbye
Mandag 23. november 2020 kl. 08:38

En Ronaldo tilbake i godt slag sørget for at Juventus tok alle poengene hjemme, godt hjulpet av et bunnsolid forsvar med De Ligt og Demiral sentralt.

Juventus (1-4-4-2 / 3-5-2: Buffon; Danilo, de Ligt, Demiral, Cuadrado (C); Bernardeschi, Arthur (Bentancur 85), Rabiot (McKennie 69), Kulusevski (Chiesa 85); Morata (Dybala 69), Ronaldo. 

Cagliari (1-3-4-2-1):  Cragno, Pisacane, Klavan, Walukiewicz; Zappa, Marin, Rog, Tripaldelli; Ounas, Joao Pedro (C); Simeone.

Innledningsvis velger Juventus på hjemmebane å stå høyt på Cagliari og tvinger frem flere gunstige brudd. Det er tydelig at Pirlo har bedt om gjennombruddstålmodighet da vi ofte velger å bearbeide med spillvendinger fremfor å angripe Cagliari i ubalanse. Samtidig er det noe rufsete pasningsspill av Juve i sin bearbeiding bakfra og Cagliari vinner også ball i gunstige posisjoner. Men, sakte og presist finner Juventus rytmer og de etablerer en del angrep på Cagliari. Spesielt Cuadrado skaper mye på egenhånd og er meget dyktig 1v1 når det er rom bak mostander.

Cristiano sender Juve i føringen etter 38 minutter etter et godt rullet opp angrep. Den er absolutt ikke ferdigscoret og man må rose Morata som begynner å bli veldig god feilvendt om dagen. Har vært sterk som en okse i høst. Frispiller Ronaldo som selv kontant setter 1-0 forbi en sjanseløs Cragno.
I første omgang kontrollerer Juve kampen, og vi skaper ofte overtall på sidene når Kulusevski vandrer inn i banen. Samtidig har vi veldig mange spillpunkter sentralt med Rabiot og Arthur, samt sterke oppspill i Ronaldo og Morata. Dette gjør at vi kan spille på flere strenger. Bortelaget skapte få sjanser.

Positivt at Bernardeschi har en positiv forestilling. Han har spilt godt med den blå Azzurri-drakten, men har slitt med å prestere for Juve de siste innhoppene sine. Scorer et fantastisk mål, dessverre avblåst for korrekt offside ved Morata - som vanlig.

Utrolig gøy å se unggutta Demiral og De Ligt. På mange måter en blanding av råskap, kynisme og spillende stoppere som komplimenterer hverandre godt denne kampen.

Arthur ser mer og mer ut som et klassisk anker der Rabiot vandret mye mer rundt. Han bruker mange touch, men det er veldig uforutsigbart for motstander å vite hva han skal gjøre med ballen. Endelig en ganske dominant figur av nysigneringen fra Barcelona.

Ronaldo gjør 2-0 på en godt slått corner som Demiral stusser på bakre. Litt akrobatisk av Ronaldo å få den i mål faktisk. Avslutningen viser at reaksjonsevnen og avslutningsferdighetene er i takt, som alltid for vår fantastiske portugiser.

Byttene er veldig anonyme og kampen er egentlig avgjort når de kommer inn.

Det blir spennende å følge Napoli mot Milan i kveld. La oss håpe på en fartsfylt kamp som ebber ut i uavgjort eller Napoli-seier. 

Spillerbørs:

Buffon: Gøy å høre han der bak. Har fortsatt en stor tilstedeværelse og attitude. Stort sett arbeidsledig. En rolig dag på jobben for vår gentleman bak 6,0.

Demiral: Trygg. Sikker i pasningsspillet. Rå i duellspillet. Tidvis litt sen til å bryte foran. Får også assist på målet til Ronaldo ved stuss på corner. 7.

De Ligt: Ro med ballen i bearbeidingen bakra. Han tør å prøve – hver gang. Skaper trygghet for alle. Noe rufsete i timingen når han faller av når Demiral går i duell. Må ta ut flere meter. Ellers godt å ha pasningssikkerheten hans tilbake. 6.5. 

Danilo: Passer bra i trebackslinja, men er i dag mer klassisk venstreback. Fortsatt litt kjedelig og tam offensivt. Sjeldent noen bidrag. Men, godt å ha en sikkerhet defensivt. Ingen kommer forbi. 6.5.

Cuadrado: Er definitivt en av våre beste spillere. Spiller aldri en svak kamp. Definerer rollen som offensiv back. Tør å utfordre, gang på gang, og kommer ofte til innlegg. Har opparbeidet seg en repspekt blant motspillere. Gøy å se som kaptein 7.

Arthur: Ballspiller, ballvinner og ballsikker. Egentlig dette vi hentet han for. Treffer nesten på alt i dag og spiller samtidig en del ¨safe¨ valg. Kan løfte blikket enda lengre da Ronaldo og Morata ofte starter i bakrom. 6,5.

Rabiot: Har en veldig god tilstedeværelse nå. Løper og har flere gode offensive bidrag. 7. 

Bernardeschi: Får mye spilletid og tar mange gode beslutninger med og uten ball i dag.. Spiller stort sett på det enkle, men gøy å se at han også tør å utfordre med ball av og til. 6.5.

Kulusevski: Viser tidvis hvor briljant han er og har også i dag en signaturavslutning i førsteomgang som kunne gått inn. Får litt lite ball og blir i dag ganske anonym offensivt. Jobber med stolthet defensivt. 6.5

Morata:  Tilrettelegger. Ekstremt god timing i bevegelsene nå om dagen. Er også dyktig på å frispille medspillere feilvendt. Begynner faktisk å se ut som en ekte 9er. Noe anonym i dag, men fortsatt en strålende innsats. 7. 

Ronaldo: Skaper en vinnermentalitet rundt seg. Scorer to fine mål og er en topp lagspiller. Sterk prestasjon 7.5 BB

Innbyttere

Dybala: IG

Bentancur: IG

McKennie: IG

Chiesa: IG.