Rotet bort to poeng mot Lazio


Skrevet av Haakon Oftebro Sandvold
Søndag 8. november 2020 kl. 15:11

Juventus hadde seieren langt nede i lomma, men forærte Lazio et poeng mot slutten. 

Lazio (3-4-1-2): Reina; Luiz Felipe, Acerbi, Radu (Hoedt 54); Fares (Lazzari 54), Cataldi (Akpa-Akpro 77), Milinkovic-Savic, Marusic; Alberto (Pereira 77); Correa, Muriqi (Caicedo 54).

Juventus (3-4-1-2): Szczesny; Demiral, Bonucci, Danilo; Cuadrado, Bentancur, Rabiot, Frabotta; Kulusevski (McKennie 76); Morata (Bernardeschi 88), Ronaldo (Dybala 76). 

Se høydepunkter fra kampen her!

Cristiano Ronaldo sendte Juve i føringen etter et kvarter, og man så ut til å kontrollere kampen inn. Bortelaget skapte flere sjanser, varierte godt i presset og holdt et ganske tamt Lazio unna målsjanser. Da klokken var i ferd med å passere de tillagte fire minuttene glapp det imidlertid på ekstremt surt vis. 

Ballen ble rotet utover sidelinja da man skulle tyne ut den siste tiden, og Lazio kastet ballen hurtig framover. Correa slo en luke på Bentancur, og en passiv Cuadrado ble stående og se på. Rabiot tapte den påfølgende duellen om ballen, og Correa slo videre til Caicedo, som vendte opp og avsluttet i hjørnet forbi Szczesny. Nok en gang, får man si. Lazio har gjort det til et varemerke å komme tilbake fra underlege og skaffe seg poeng, og Caicedo har ofte vært en superinnbytter som dukker opp med dramatiske scoringer - senest i midtuka mot Zenit. 

Alt i alt kan Juventus takke seg selv, etter å ha skuslet bort flere gylne muligheter. Kulusevski og spesielt Morata var dyktige til å utnytte det enorme mellomrommet hjemmelaget etterlot seg, og satte opp kollegene sine, spesielt Ronaldo, i mange farlige situasjoner. Det ble kun med den ene scoringen - stolpeskudd, et par farlige skudd fra distanse og flere overganger man utnyttet for dårlig var det nærmeste man kom ellers. Dermed ender Pirlos menn en noe skuffende periode med uavgjort. Med det har man kun 13 poeng på de syv første rundene, og serieleder Milan kan opparbeide seg et solid forsprang, på seks poeng, med seier mot Hellas Verona i kveld. 

Spillerbørs:

Szczesny: Stort sett arbeidsledig, kan ikke gjøre noe med målet. 6,5. 

Demiral: Blir rundet skikkelig av Correa ved en anledning, og har et par litt rufsete klareringer. Ellers er han tilbake på det trygge og gode vi er vant til å se. 6,5. 

Bonucci: Stålkontroll (nesten) hele veien. Lite involvert, men plukker opp det lille som kommer. Kan ikke lastes for mye for baklengsmålet - en kollektiv svikt der. 7. 

Danilo: Passer meget bra i trebackslinja, og vinner massevis av dueller. Har virkelig tatt steg i det defensive. Må skjerpe pasningsspillet litt, mister ballen litt unødvendig ved en eller to anledninger. 7.

Cuadrado: Glimrende raid før scoringen, og en flott målgivende. Gjør noe rart, blant annet er timingen litt off i ett eller to tilfeller, og får trekk for halvveis-pirkingen på 1-1, men har stort sett god kontroll på siden sin, leverer gode offensive bidrag og har langt flere positive enn negative involveringer i dag. 7 BB.

Bentancur: God involvering i forkant av ledermålet, og dekker mye gress. Er imidlertid dessverre litt for unøyaktig, spesielt i langpasningene, og må ta steg offensivt for å komme tilbake på fjorårsnivået. 6,5.

Rabiot: En av Juves beste denne sesongen, og er igjen god her. Vinner masse dueller, løper utrettelig, og har flere gode offensive bidrag. Får trekk for å tape 50/50 med Correa i den avgjørende situasjonen mot slutten. 7. 

Frabotta: Får 90, og er en lojal soldat opp og ned venstrekanten. Er imidlertid svært begrenset med ball, noe som kommer til syne litt for ofte når han går framover. Spiller stort sett på det enkle. 6. 

Kulusevski: Viser glimtvis hvor briljant han kan være, med et par sugende raid og gode avleveringer. Jobber også bra defensivt. 7. 

Morata: Leverer en ny god kamp, denne gangen som tilrettelegger. Er ved flere anledninger nede på midtbanen, vender opp, setter fart og setter opp medspillere. Jobber godt kampen gjennom, mangler kun måltrusselen. 7. 

Ronaldo: Toucher inn ledermålet, og er som alltid et aktivum på topp. Centimetere fra en kunstscoring, og nære ved to andre anledninger. Skusler dog også bort et par gode muligheter. 6,5. 

Innbyttere

Dybala: Meget svakt innhopp. Mister ballen flere ganger, inkludert i oppbygningen til utligningen, og leverer en pinlig filming. Ute av form. 5.

McKennie: Får gjort litt grovarbeid, men er lite involvert de siste 15. 6.

Bernardeschi: IG.