Utspilt av Barca


Skrevet av Haakon Oftebro Sandvold
Onsdag 28. oktober 2020 kl. 23:05

Juventus tapte 0-2, men det kunne vært mer. 

Juventus (3-4-1-2): Szczesny; Demiral, Bonucci, Danilo; Cuadrado, Bentancur (Arthur 83), Rabiot (Bernardeschi 83), Chiesa; Kulusevski (McKennie 75); Dybala, Morata.

Barcelona (4-2-3-1): Neto; Roberto, Araujo (Busquets 46), Lenglet, Alba; Pjanic, de Jong; Dembele (Fati 66), Messi, Pedri (Braithwaite 90); Griezmann (Firpo 89).

I en kamp som der to formsvake storheter skulle måle krefter var det liten tvil om hvem som var sterkest. Etter det som tidvis føltes ut som en beleiring av Juve-boksen puttet katalanerne til slutt to baller bak Szczesny, og vant meget fortjent. Men Alvaro Morata må ha satt ny annulleringsrekord på en enkeltkamp. 

Barcelona virket å være på hugget fra start, og burde ha vært i ledelsen allerede før Dembeles skudd dalte ned i krysset etter å ha truffet Chiesa. Da var det spilt 14 minutter, og Griezmann hadde allerede smelt en ball i stolpen fra kort hold, etter retur fra et godt forsøk fra Pjanic. Hjemmelaget hevet seg noe etter dette og tok mer tak i banespillet, men det var bortelaget som skapte sjansene. Messi, Alba og Dembele/Griezmann, sistnevnte par på uforståelig vis, brant alle gylne muligheter til å øke ledelsen før pause. I mellomtiden gikk det lenge mellom hver gang Juve skapte noe - Morata satte to baller i nettet, en etter et bakromsløp og en etter innlegg, men begge ganger ble han korrekt avvinket for offside. 0-1 til pause.

Andreomgang startet med et hardt Barca-press, og Juve forsvarte seg dypt. På en sjelden visitt på motstanderens banehalvdel trodde man imidlertid at man hadde utlignet - men Morata var igjen i offside da han styrte Cuadrados forsøk i mål. VAR på jobb for tredje gang, og spanjolen hadde venstrefoten hårfint innafor. Utrolig nok var det for tredje gang også Cuadrado som var nest sist på ballen. God link mellom de to, eller en forbannelse?

Resten av kampen ble et sørgelig skue for alle med Juve-hjerte. Man mistet ballen altfor enkelt, tapte dueller og lot i store perioder Barca trille ballen mellom seg, også dypt inn i sekstenmeteren. Et par nærmest paniske forsøk på skudd var det nærmeste man kom utligning, og angrepsspillet stokket seg stort sett hver gang. Messi og Griezmann burde punktert kampen lenge før Demiral ble utvist etter sitt andre gule kort for en unødvendig etterslenger. Da viste klokka 85. Bernardeschi lagde en uhyre klønete straffe like før slutt, og Messi hadde få problemer med å konvertere sitt første mål i Torino noensinne. Dermed endte det hele med 0-2, og en ny skuffende opptreden fra Juventus.

Spesielt alarmerende denne kvelden var det at man skapte så lite. Dessuten virket man mye seigere enn det utskjelte Barca-mannskapet, som var først på ball, hadde masse bevegelser og vant flest dueller. Dette var rett og slett en match Pirlo og co ikke kan være bekjent av - uavhengig av fraværslista. Det eneste positive som kom ut av denne kvelden var at Dynamo spilte uavgjort mot Ferencvaros, og mye skal til før man ikke klarer å karre seg videre fra gruppa. Selv i denne formen.

Spillerbørs:

Szczesny: Kan ikke gjøre noe med resultatet i dag. Settes fullstendig ut på 0-1, sendes feil vei på straffa. Bidro med et par fine inngripner i første omgang da Barca skuslet bort gode muligheter. 6,5. 

Demiral: Åpner med en fullstendig hodeløs tversover, avslutter med en like hodeløs takling når han blir utvist. Spiller en brukbar kamp og gjør ting enkelt i mellomtiden. 5. 

Bonucci: Viktig i det defensive, gjør et par viktige blokkeringer og leser spillet godt. Tidvis slurvete med ball. 6. 

Danilo: Skal ha for innsatsen. Jobber knallhardt, har noen viktige taklinger og gir alt begge veier. Minus for noen hårreisende (forsøk på?) avleveringer. 6,5. 

Cuadrado: Kunne med litt flyt hatt noen målgivende. Varierer veldig, fra å være et sårt tiltrengt friskt pust framover, til å være rundingsbøye for Pedri. 6. 

Bentancur: Får aldri helt tak på midtbanen, vanskelig å si hvor mye det skyldes lagets spillestil/manglende struktur eller hans innsats. Uansett ikke på sitt skarpeste, verken med eller uten ball. 5,5. 

Rabiot: Litt av det samme som midtbanemakkeren, men litt mer driv i franskmannen. Noen viktige defensive involveringer, og gjør trygge valg. 6.

Chiesa: Svak forestilling i uvant posisjon. Uheldig på baklengsmålet, jobber hardt defensivt, men har forsvinnende lite sluttprodukt framover, og havner ofte i vanskelige situasjoner han ikke finner gode løsninger på. 5. 

Kulusevski: Det svakeste han har levert i Juve-trøya hittil kanskje. Ofte litt treig, både i oppfatninger og bein - uvant fra den kanten. Har også noen uheldige touch, og skaper svært lite. 5. 

Dybala: Dessverre ikke noe sluttprodukt her heller. Jobber knallhardt kampen gjennom og vil så gjerne, men får enten lite hjelp eller pakkes inn av Barca. Burde utnyttet noen av mulighetene på overtid bedre. 5,5. 

Morata: Marginene mot i kveld. Tre annulleringer er uvanlig, litt uheldig - men det tyder også på at han timer spillet litt for dårlig. Er ikke all verdens ellers, en del unøyaktigheter og lite involvert. 5,5. 

Innbyttere

McKennie: Kom inn og tilførte midtbanen litt sårt tiltrengt energi, men av liten betydning. 6.

Arthur: IG.

Bernardeschi: IG.