Juventus-Barcelona 28.10.20 kl. 21.00


Skrevet av Steinar Johnsen
Onsdag 28. oktober 2020 kl. 17:51

To giganter møtes allerede i gruppespillet i Champions League. Begge lag med perfekt start sist, men i seriespillet har lagene sett sårbare ut. Hva kan vi forvente oss i kveld...? 

Juventus startet gruppespillet i Champions League med en solid seier borte mot Dynamo Kiev, mens Barca etterhvert hadde full kontroll hjemme mot Moldes overmenn Ferencvaros. Dermed tyder det meste på at disse lagene kommer til å gjøre opp om gruppeseieren i denne gruppa. Begge lag har derimot startet seriespillet svært ujevnt, så oppgjøret er av den årsak også ekstra spennende. 

 

Juventus klarte som kjent ikke slå Hellas Verona i egen lekegrind på søndag, og selv om laget avsluttet kampen med bra trykk, finnes det allerede nå kritiske røster til Andrea Pirlos nye prosjekt. Det må derimot sies at Pirlo har hatt lite tid til å sette sitt preg på laget på grunn av meget kort oppkjøringsperiode. Skader og fravær av nøkkelspillere har også gjort det vanskelig. Opp mot denne kampen har det for Juventus sin del vært to store spørsmålstegn. Blir Ronaldo friskmeldt fra Covid-19 og hvordan går det med Leonardo Bonucci...? 

 

Dessverre var Ronaldos nylige test positiv, så vi får ingen Ronaldo-Messi duell i kveld. Den som er mest lei seg for det er helt klart Ronaldo selv, han hadde nok gledet seg enormt til å møte sin gamle rival. Heldigvis får han sjansen igjen på Camp Nou i desember. For Juventus sin del, trenger det ikke være udelt negativt at en ikke helt matchfit Ronaldo (verdens mest selvmotsigende utsagn...?) spiller. Dette fordi de offensive spillerne Morata, Kulusevski og Chiesa har vist veldig lovende takter nylig. Ronaldos fravær betyr at minst to av disse starter kampen. 

 

Når det gjelder Bonucci er han med i kamptroppen og i mangel av både Chiellini og De Ligt, ryktes det at Pirlo kommer til å gamble med han fra start i kveld. Demiral er det ingen grunn til å uroe seg for, men en midtstopperduo med Demiral og Danilo mot selveste Messi, tar nok nattesøvnen fra selv den roligste Juventussupporter. 

 

Et annet spenningsmoment for Juventusfansen før dagens møte, er matchformen til juvelen Dybala. Han så i perioder mildt sagt ikke bra ut sist, men kom seg gjennom hele kampen og viste små prov på det som bor i han. Dybala har jo også gode minner mot nettopp Barcelona. Det var i 2017 Dybala herjet hjemme mot spanjolene og for alvor presenterte seg på den aller største fotballscenen. 

Juventus får tilbake Chiesa fra forrige kamp. Chiesa har sett meget imponerende ut offensivt de to kampene han har spilt. Skal bli spennende å se om han får tillit fra start i kveld, har fart til å plage Barcelona. Kulusevski hevet Juventus voldsomt med sitt innhopp sist. Han ble etter sigende hvilt sist, og derfor virker det logisk at han starter i kveld.  

Dagens motstander Barcelona har åpnet den hjemlige ligaen svakt, og har utrolig nok ikke vunnet på sine 3 siste kamper der. Sist ble det et fullt fortjent tap hjemme mot Real Madrid i El Clasico. Kampene før det var tap borte mot Getafe og 1-1 hjemme mot Sevilla. Tar vi med en ganske lite imponerende seier hjemme mot Ferenscvaros i Champions League innimellom der, skjønner vi at Juventus møter et formsvakt bortelag. 

 

Feiden mellom Messi og klubben i sommer, endte til slutt med at Messi ble værende igjen i klubben. I går ble det derimot kjent at hele styret i klubben trekker seg, så dette kan være en motiverende faktor for laget i kveld. Det er ingen hemmelighet at spesielt Messi selv har vært lite fornøyd med klubbpresident Bartomeu. 

 

Barcelona mangler forsvarssjef Pique som ble utvist i forrige gruppespillkamp. Laget mangler også sin meget gode keeper Ter Stegen. To krumtapper defensivt som laget fort kan komme til å savne i kveld.

 

Mulige lagoppstillinger:

Juventus (3-4-1-2): Szczesny; Demiral, Bonucci, Danilo; Cuadrado, Bentancur, Rabiot, Kulusevski; Ramsey (Chiesa); Dybala, Morata.

 

Barcelona (4-2-3-1): Neto; Dest, Araujo, Lenglet, Alba; Pjanic, De Jong; Fati, Coutinho, Trincao; Messi

 

Det hersker noe usikkerhet hos Juve hvem som starter av Ramsey og Chiesa. Hvis Chiesa starter går muligens Kulusevski opp som hengende spiss i Ramseys rolle. Men Pirlo har rukket og overraske oss mye på kort tid, så det er ikke så godt å si. Bonucci har gått av banen i flere kamper i det siste, og holder neppe hele matchen her heller. Da blir alternativene Frabotta inn som venstreback og firebackslinje, eller McKennie inn som stopper. Selv om Bonucci har vært tidvis rufsete denne høsten er nok han en fin mann å ha i en slik match, har hatt god erfaring med å stoppe Messi tidligere. 

 

Ser vi hva bookmakerne trur, er faktisk Barcelona knappe favoritter selv på bortebane. Man kan håpe på at Barcelonas svake form gjør at det er en gunstig tidspunkt å møte katalanerne på. Savnet av keeper Ter Stegen og Pique vil helt klart gjøre laget mer sårbare bakover. Denne utgaven av Juventus har mer fart og fysikk fremover på banen, og det skal være mulig å skape sjanser mot dette Barcelonalaget både ved høyt press, kontringer og også på dødballer. Det skal bli meget spennende å se! 

 

Kampen kan sees på Viasport2 og Viaplay.

 

Forza Juve!