Ronaldo reddet poeng på svak dag


Skrevet av Christer Anthonisen
Mandag 28. september 2020 kl. 00:33

Det ender 2-2 borte mot Roma etter en dobbel av Ronaldo og utvisning på Rabiot.

Roma (3-4-2-1): Mirante; Mancini, Ibanez, Kumbulla; Santon (Peres 68), Veretout, Pellegrini (Diawara 72), Spinazzola; Pedro, Mkhitaryan; Dzeko.

Juventus (3-4-1-2): Szczesny; Danilo, Bonucci, Chiellini; Kulusevski (Frabotta 85), McKennie (Arthur 58), Rabiot, Cuadrado; Ramsey (Bentancur 68); Morata (Costa 58), Ronaldo.

 

Juventus kom til kampen med en veldig spesiell oppstilling, der Kulusevski tok plass på den høyre vingbacken, Morata rett inn fra start, og Cuadrado som har spilt høyreving/back hele karrieren startet på venstre idag. Og i motsetning til kampen mot Sampdoria sist, var det tydelig at ikke alle var like komfortable med sine roller. 

Allerede tidlig i kampen setter kampbildet seg, der Juve har en del ball i ufarlige områder, mens Roma er livsfarlige på overganger. Og gang på gang finner de rom å sette fart fremover i. Bare en kjemperedning alene med Mkhhitaryan hindret en tidlig ledelse for vertene. Men etter halvtimen spilt står det 1-0 likevel. Rabiot blokkerer et innspill rett i beina på en Romaspiller og stopper det påfølgende skuddet med utstrakt hånd. Klar straffe. Szczesny er på straffen, men klarer bare å slå den i stanga og inn i nettet. Rett før pause sørger Ronaldo for balanse i regnskapet, når han skjærer innover i feltet og løsner skudd. Den stopper Pellegrini med armen, og en ny klar straffe. Ronaldo setter den kontrollert i mål. Som vanlig. Men på overtid av omgangen kontrer Roma etter et Juventusfrispark høyt i banen. Kontringen utføres mesterlig, og etter å ha vært 3 mot 1 på en hel banehalvdel setter Veretout inn sin andre for dagen. Mer skjer ikke før pause, og det var fryktelig urutinert og klønete å få en sånn kontring imot rett før pause når man akkurat har utlignet.

Andre omgang fortsetter i samme sporet som den første. Juve har en del ball, men midtbanen sliter med presset fra vertene, og Roma var livsfarlige på brudd og kontringer. Rabiot fikk gult i forbindelse med straffen, og lagde 3-4 frispark etter det også, og det var uforståelig at Pirlo ikke tok franskmannen av banen. Spesielt ettersom makkeren McKennie ble plukket av etter en snau time. Det gikk som det måtte gå, og bare få minutter etter nevnte bytte ble Rabiot sendt i dusjen med sitt andre gule kort. Alle så at han var ekstremt nære gult nummer to over lengre tid, og den må Pirlo ta på sin kappe. Men istedetfor å legge seg ned for å dø svarte Juventus! Rett før vi runder 70 på matchuret kommer Danilo på raid fremover. Han prikker inn et godt innlegg, og Cristiano Ronaldo knuser Bruno Peres i lufta og stanger inn utligningen! Til tross for en del ballinnehav klarte ikke Roma å sette det store trykket på Juve etter dette, og det ebber ut i uavgjort.

 

Spillerbørs:

Szczesny: Leverer noen strålende redninger, trygg med ball i beina, og tar nesten straffen fra Veretout. 7,5.

Danilo: Har problemer med å demme opp når Roma finner rom på sidene. Duellerer godt, og er trygg med ball. Strålende assist på 2-2. 6.

Bonucci: Sliter med Dzeko, og spiller generelt under pari. 5.

Chiellini: Rufsete med ball, og sliter med Dzeko. Har i likhet med Danilo utfordringer med å dekke opp for rommene Roma angriper i på sidene. 5

Kulusevski: Åpner friskt, men forsvinner litt ut av kampen. Få feil, og viser noen fine detaljer og initiativ. 6.

McKennie: Løper mer imellom idag, og er unøyaktig i pasningsspillet. 5,5.

Rabiot: Begynner kampen strålende, men etter handsen som fører til straffe kommer det flere feil. Kriger godt, god med ball, og er vanskelig å ta ballen fra. Men du kan ikke lage så mange frispark når du har gult kort. Burde vært tatt av, men burde også tatt hintet selv, og roet ned i duelleringen og taklingene. 5.

Cuadrado: Ganske ineffektiv på feil side. Blir lite innlegg, mest støttepasninger, og sliter med å dekke rom bak seg. Gjør lite feil, men heller ikke nok riktig. 5,5.

Ramsey: Viser vilje, jobber godt, og har noen fine involveringer. Men blir lite ut av det. 6.

Morata: Han vil, men får det ikke til. Løper en del, og trekker seg ikke fra duellene. Men timingen, og samspillet satt dårlig. Og han ble også litt for enkel å ta ballen fra. Burde nok hatt noen flere økter med laget og formasjonstreninger før han ble kjørt fra start. 5,5.

Ronaldo: Stepper opp når laget trenger mål. Vinner straffe etter et godt raid, og setter den selvsagt i nettet. Henger i lufta, og styrer inn 2-2 etter Rabiots utvisning. Jobber også godt i presset, og leder an når det spilles med 10 mann. 8,5 BB.

 

Costa: Noen initiativ, men blir ikke nok ut av det. Roma må riktignok ta hensyn til hurtigheten hans. 5,5.

Arthur: Godt innhopp. Vandrer mye, søker ball, og distribuerer effektivt. Kvikk i steget, og viser god spilleforståelse og deilig teknikk. Veldig viktig etter utvisningen. 7.

Bentancur: Kommer inn med friske ben, og et godt driv. Flink til å ta med seg ball fremover, og lar forsvaret få noen hvilepauser når Roma trykker. 6.

Frabotta: IG.