Fantastisk start på Pirlo-æraen!


Skrevet av Christer Anthonisen
Mandag 21. september 2020 kl. 17:42

Juventus hadde få problemer med å slå Sampdoria 3-0, og fikk dermed en pangstart på den nye sesongen!

Juventus (3-4-1-2): Szczesny; Danilo, Bonucci, Chiellini (Demiral 82); Cuadrado (Bentancur 78), Rabiot, McKennie, Frabotta (De Sciglio 67); Ramsey; Kulusevski (Costa 82), Ronaldo.

Sampdoria (4-1-4-1): Audero; Bereszynski, Tonelli (Yoshida 46), Colley, Augello; Ekdal; Depaoli (Ramirez 46), Thorsby (Damsgaard 70), Jankto, Leris (Quagliarella 46); Bonazzoli (Verre 70).

 

Det var knyttet stor spenning til hvordan Andrea Pirlos Juventus ville se ut, og et hardtarbeidende Sampdoria ledet av ringreven Claudio Ranieri er ingen enkel oppgave i en trenerdebut. Men hvis vi skal legge sesongpremieren til grunn kan det bli en morsom sesong for alle som er glade i Juventus. Ungguttene viste seg frem og tok virkelig tak, Juve dominerte matchen og spilte ballbesittende kreativ fotball, Szczesny holdt nullen, og Cristiano Ronaldo kom seg på scoringslista!

Allerede fra avspark ble det klart at Juve hadde tenkt å beholde alle poengene i Torino. Man gikk umiddelbart til verks med å spille ut gjestene, og det tok ikke lang tid før Emil Audero måtte varte opp med en god redning for å holde Ronaldo unna nettmaskene. Men når klokka nærmet seg kvarteret og debutant Dejan Kulusevski fikk ball på kanten av feltet var det ingenting den tidligere Juventusjunioren kunne gjøre. Svensken som ble kåret til årets unge spiller i Serie A i fjor bøyde på vakkert vis kula rundt flere mann i feltet og helt nede ved lengste stolperot. En deilig scoring, og Juve så seg ikke tilbake. Anført av en glimrende Aaron Ramsey skapte Juve flere gode sjanser, og Ronaldo kunne med litt mer flaks og presisjon hatt hat-trick før pause. Men den første reddet Audero, den andre smalt i tverrliggeren og den tredje gikk like utenfor. Juve sprudlet, og gjestene var heldige som fremdeles var med i kampen.

Og den andre omgangen fortsatte der den første sluttet. Rabiot styrte midten på elegant vis, Weston McKennie så ut som en ung Arturo Vidal der han løp, taklet, og kriget Samp ut av stilen. Og foran dem var Aaron Ramsey den spilleren han var på sitt beste i Arsenal, og vi bare så små spredte glimt av under Sarri. Lagdelen som over tid har blitt beskrevet som Juves svakeste, og lagets akilleshæl var nå dominant og leken. Og ledet av gjengen på midten hadde Juve veldig god kontroll. Men den berømte spikeren i kista lot vente på seg. Først når klokka nærmet seg 78 minutter kunne man igjen slippe jubelen løs. Etter en corner blir det litt klabb og babb i feltet, og Audero gjør en god redning når McKennie får avslutte fra kort hold. Returen gikk imidlertid rett i beina til Bonucci, som enkelt satte inn 2-0! Og bare 10 minutter senere satt den tredje. Ramsey trer igjennom Ronaldo, som fra skrått hold setter kula nede i lengste hjørne. 

Dermed endte det med 3-0 seier i Pirlos trenerdebut, og med litt mer marginer kunne det blitt en vesentlig større seier. Men allerede neste runde kommer en storkamp og Pirlos første virkelige test, når Juve møter Roma borte. Og etter det kommer Gattusos Napoli på besøk.

 

Spillerbørs:

Szczesny: Lite å gjøre, men trygg når det trengs. Leverer en kjemperedning når det glipper litt bak en sjelden gang. 7.

Danilo: Leverer bra i en ny rolle som en offensiv midtstopper til høyre i trebackslinjen, og så nesten ut som en hybrid av høyreback og sentral midtbanespiller når Juve angrep i etablert. Har imidlertid noe slurv, og noen svake avleveringer som kunne straffet seg mot bedre motstand. 6,5

Bonucci: Veldig solid, og sprer utsøkte langpasninger fra dypet som skaper gode sjanser. 7.

Chiellini: Umulig å se at han var ute i lang tid med kneskade! Posisjonerer seg godt, spiller sikkert med ball, og gir juling i duellene! 7.

Cuadrado: Spiller absolutt til godkjent, men når resten av laget er så “på” er det lov å håpe på enda litt mer trøkk og presisjon fra Cuadrado. 6.

Rabiot: Juves beste midtbanespiller etter at man kom igang igjen etter Coronapausen, og fortsatte i den stilen. Dekker store rom, spiller presist og effektivt, og tar for seg i duellene. 7.

McKennie: Strålende debut! Løp på alt, taklet på alt, og gikk i alle dueller! Uten at han ble løpende imellom som en hodeløs kylling. I tillegg var han nære scoring ved to anledninger, og var trygg med ball! 7,5.

Frabotta: Litt ujevn start av unggutten, men kommer seg fint inn i det. Trygg med ball, spiller smart, og har god kontroll på siden sin. 6.

Ramsey: Mer av dette takk! Står bak det aller meste Juve skaper, løper mye, og er alltid bevegelig og ledig. Ender matchen med en assist, burde hatt minst tre! 8 BB.

Kulusevski: Matchvinner i debuten, og scorer sitt første mål på sitt første skudd i Juvedrakta! God ellers også, og løper mye, spiller smart, og leverer noen lekre dragninger touch og vendinger. Veldig mye bra å bygge videre på! 7,5.

Ronaldo: Fortsetter der han avsluttet den forrige, og er alltid farlig. Nok sjanser til å score hat-trick, men får omsider målet sitt på tampen. Samspillet med Ramsey og Kulusevski satt også veldig bra. 7,5.

 

De Sciglio: Inn på venstre vingback, og leverer en stødig og trygg kamp. 6,5.

Bentancur: Spiller godt. Viser steget, touchen og foten ved noen anledninger og ser veldig solid ut. 6,5.

Costa: Ikke veldig involvert, men gjør seg ikke bort. 6.

Demiral: Settes ikke på mange prøvelser i en periode kampen er vunnet, men ser stødig og god ut. 6.