McKennie er klar for Juventus!


Skrevet av Haakon Oftebro Sandvold
Søndag 30. august 2020 kl. 12:30

Juve har hentet sommerens andre midtbanespiller - Weston McKennie kommer fra Schalke 04 på lån. 

Amerikanske Weston McKennie signerte i går, dagen etter sin 22. bursdag, en ettårskontrakt med Juventus. Det er snakk om en låneavtale verdt 4,5 millioner euro, der Juve har opsjon på kjøp for 18,5 millioner euro - en sum som eventuelt betales over tre år. Dersom McKennie spiller 60 prosent av de tellende kampene i den kommende sesongen vil kjøpsopsjonen gjøres obligatorisk. Kontrakten gjelder fram til 30. juni 2021, og overgangssummen kan stige med ytterligere 7 millioner euro dersom 'ytterligere sportslige prestasjoner' møtes. 

McKennie blir tidenes første amerikaner til å ikle seg Juve-trøya. Den sentrale midtbanespilleren har vært i Schalke 04-systemet siden 2016, fått med seg 75 Bundesliga-kamper, og notert seg for fire mål og fire målgivende pasninger. I tillegg har han solide seks mål på 19 kamper for USAs landslag. Han beskrives som en energisk boks til boks-spiller som kan brukes i flere ulike posisjoner, og har sine største styrker i de defensive delene av spillet. McKennie var fast inventar på Schalke-laget sist sesong. 

Et glimt av hva amerikaneren kan tilføre kan du se her!

Signeringen føyer seg inn i fornyelsestrenden av Juve, spesielt på midtbanen der Arthur er hentet inn og Matuidi og Can har forsvunnet så langt, men også rent aldersmessig. Det ryktes at Pirlo, i tillegg til de nevnte 22- og 24-åringene, vil gi Luca Pellegrini (21) og Dejan Kulusevski (20), begge hentet tilbake fra lån, sjanser til å spille seg inn på laget denne sesongen. Dessuten er Higuain sterkt linket bort, muligens kan Moise Kean lånes tilbake som erstatter. Det blir spennende å se hva McKennie og resten av unggutta kan tilføre laget når den nye sesongen sparkes i gang om drøye tre uker.