Cagliari - Juventus 29.07.2020. kl.21.45


Skrevet av Christer Anthonisen
Onsdag 29. juli 2020 kl. 01:55

Seriegullet ble sikret sist helg, men før Juve kan fokusere på Champions League må Serie A spilles ferdig. Og Cagliari på Sardinia er neste motstander.

Den niende strake scudettoen ble som kjent sikret søndag kveld, men allerede onsdag er det klart for ny kamp. Cagliari på sitt beste kan skape trøbbel for alle lag i Serie A, og spesielt på høsten så de virkelig sterke ut. Så forhåpentligvis har det blitt feiret med måte. Hvis ikke kan dette fort bli en tung kamp.

Til tross for en fantastisk sesongstart har virkeligheten for alvor hentet inn øyboerne, og laget har sunket som en dupp på tabellen. Med to runder igjen ligger Cagliari helt nede på 14 plass, men de har skrapt sammen nok poeng til at plassen i Serie A er trygg. Så det er i realiteten en ubetydelig kamp. I den grad noen kamper mot Juventus vil oppleves som ubetydelig for resten av lagene i Serie A. Walter Zenga må riktignok stille et redusert lag, ettersom nøkkelspillere som Nainggolan, Nandez, og ikke minst Juventusutlånte Luca Pellegrini mister kampen med skader eller suspensjon. Spissduoen Giovanni Simeone og Joao Pedro er riktignok på plass, og har stått bak henholdsvis 11 og 18 mål denne sesongen, så de to må definitivt stoppes dersom Juventus skal få en positiv form inn mot Lyon i Champions League tidlig i August. 

Juventus kommer til kampen som nykronede mestere, og kan endelig slippe seg litt løs. Forhåpentligvis vil det føre til lavere skuldre, positiv fotball og en godfølelse inn mot utfordringene som venter i Champions League. At kampen ikke betyr noe for noen av lagene gir også Sarri muligheten til å være kreativ i laguttaket, og det ryktes at noen av de som har spilt mest i det siste vil få en hvilepause. Buffon tar nok plass mellom stengene, De Ligt som har spilt med en tungt bandasjert skulder de siste kampene står nok over denne, Aaron Ramsey ventes å starte, og la oss håpe han kan spille seg opp mot formen han holdt før sesongen ble satt på vent. Den største overraskelsen blir nok Simone Muratore, som ventes å få sin debut fra start. Det er riktignok noe spesielt dersom han prioriteres, ettersom han er solgt til Atalanta, og drar til Bergamokluben etter sesongen. Paulo Dybala måtte dessverre kaste inn hånkleet med en muskelskade sist, og i likhet med Danilo, Khedira, De Sciglio og Costa mister han kampen med skade. Dessuten er formspilleren Adrien Rabiot suspendert etter å ha plukket opp sitt femte gule kort sist.

 

Gazzetta Dello Sport tror lagene starter slik:

Cagliari (4-3-1-2): Cragno; Pisacane, Walukiewicz, Klavan, Lykogiannis; Rog, Ladinetti, Ionita; Pereiro; Simeone, Pedro.

Juventus (4-3-3): Buffon; Cuadrado, Bonucci, Rugani, Sandro; Ramsey, Bentancur, Muratore; Bernardeschi, Higuain, Ronaldo.

 

Kampstart er onsdag kveld 21:45, og kommenteres av Even Braastad på Strives TV Kanal og strømmetjeneste! God kamp og Forza Juve!