Campioni d’Italia!


Skrevet av Christer Anthonisen
Mandag 27. juli 2020 kl. 13:43

Juventus slo Sampdoria 2-0, og sikret sin 9 strake Scudetto!

Juventus (4-3-3): Szczesny; Danilo (Bernardeschi 29), De Ligt (Rugani 78), Bonucci, Sandro; Rabiot, Pjanic (Bentancur 78), Matuidi; Cuadrado, Dybala (Higuain 40), Ronaldo.

Sampdoria (3-5-2): Audero; Yoshida, Tonelli, Chabot (Leris 22); Depaoli, Linetty, Thorsby, Jankto (Gabbiadini 73), Augello; Quagliarella, Ramirez (Maroni 91).

 

Som mot Udinese sist var premisset for kampen klart allerede før dommeren blåste igang. 3 poeng var nok til å sikre tittelen, og på den andre matchballen rodde Juve det i land! Dermed var det niende seriemesterskapet på rad endelig sikret, og nummer 38 totalt i boks! 

Juventus tok tidlig tak i kula, men gjestene lå kompakt, kriget i duellene, og nektet å gi Juve rommene de ønsket. Det førte til at Juve hadde store utfordringer med å skape sjanser, og det var Samp som sto for de største farlighetene. Spesielt på deres venstreside kom de til noen skumle innlegg, og på en av disse smalt det også skikkelig mellom Danilo og Gaston Ramirez. I et forsøk på å vinne hodeduellen skaller de skikkelig i hverandre, og verst gikk det utover Danilo. Backen kom seg etterhvert opp på beina, men han var tydelig skikkelig groggy, og det eneste forsvarlige var å ta han av banen. Ramirez på sin side kunne fortsatte, men ikke før hodet hans var skikkelig bandasjert for å stoppe blødning. Dette førte til at det ble lagt til hele 6 minutter av den første omgangen, og i det siste av disse tar Juve ledelsen. Rabiot holdes igjen ved hjørnet av feltet og får frispark. Pjanic lurer alle når han sender en pasning på tvers til Ronaldo i stedet for å skyte, og Ronaldo hamrer kula bak Audero!

Andre omgang begynte i samme sporet som den første der Juve hadde tilsynelatende bra kontroll, men det tok ikke altfor lang tid før Samp begynte å jakte utligningen. Juve fikk etterhvert mer enn nok med å forsvare seg og bare gode blokkeringer fra Bonucci, og veldig kvalifiserte redninger fra Szczesny hindret baklengs. Og det var midt i gjestenes sterke periode at Juve doblet ledelsen. I det 67 minuttet kontrer Juventus, og Ronaldo kom til avlsutning rett utenfor feltet. Audero reddet Ronaldos skudd, men slapp returen rett ut i farlig område. Og der var Bernardeschi raskest. Han scoret dermed sitt første seriemål for sesongen, og gleden og lettelsen var tydelig for italieneren som har hatt en tøff sesong. Sampdoria fortsatte jakten på scoring, men bare ti minutter senere fikk de nok en smell. Morten Thorsby som hadde gult fra en forseelse på Rabiot i første omgang er for sent ute i en takling på Pjanic, og nordmannen fikk dermed se gult for andre gang og måtte forlate banen. Med bare 10 mann på banen det siste snaue kvarteret klarte aldri Sampdoria å sette Juve under det virkelig store trykket, og Juve fikk noen store sjanser på slutten. Først når Ronaldo fikk muligheten på straffe, men den smalt han i tverrliggeren. Og på tampen var både Ronaldo, Bonucci og Higuain var ekstremt nære i tur og orden, og bare en ekstremt akrobatisk redning på strek fra Yoshida hindret scoring. Men flere mål ble det utrolig nok ikke, og det ebbet ut i en 2-0 seier for Juventus!

Det var alt man trengte, og spillere og støtteapparat stormet banen ved sluttsignalet. Tradisjonen tro fikk spillerne t-skjorter med årets hashtag #Stron9er, og det ble sunget og danset. Festen beveget seg etterhvert fra banen til garderoben, der det ble sprutet med champagne og Cuadrado tømte en dommerspray over treneren. Alt ved det samme der altså! Men allerede onsdag kveld er det ny kamp mot Cagliari, så forhåpentligvis ble det ikke festet altfor hardt i natt.

 

Spillerbørs:

Szczesny: Som vanlig trygg og god. Leverer noen strålende redninger, er trygg i feltet, og god med ball i beina. 7.

Danilo: En kamp på det jevne. Har ikke så mye å komme med fremover, og slipper til noen innlegg fra sin side. 6.

De Ligt: Spiller til godkjent, men overskygges av makkeren sin. 6,5.

Bonucci: Tilbake på sitt vante nivå. Tar for seg i duellene, har noen veldig gode blokkeringer, og veldig god i det oppbyggende spillet. 7,5.

Sandro: God kamp, uten at han gjør alt for mye ut av seg. God kontroll på siden sin, og trygg med ball. 6,5.

Rabiot: Fortsetter den gode trenden, og er igjen veldig god. Sterk i duellene, trygg i pasningsspillet, og viser flere ganger frem steget sitt når han setter fart fremover med ball. Vinner frispark i farlige posisjoner når Samp ikke klarer å stoppe han lovlig, og kunne scoret dersom han hadde vært mer uselvisk istedetfor å prøve å servere Ronaldo. 8 BB.

Pjanic: Holder spillet flytende, gjør lite feil, og serverer smart til Ronaldo på 1-0. God kamp. 7.

Matuidi: Begrenset i det offensive, men legger som vanlig ned mange meter, og innsatsen er det ingenting å si på. 6,5.

Cuadrado: Spiller stort sett trygt, uten å gjøre altfor mye ut av seg fremover. 6.5.

Dybala: Som vanlig aktiv, men sliter med å komme til muligheter mot et dyktig og hardtarbeidende Sampdoria. 6,5.

Ronaldo: Varierende i banespillet, men hugger til når mulighetene kommer. Setter godt 1-0, det er hans skudd som gir returen Bernardeschi scorer på. Men brenner også straffe på tampen. 7. 

 

Higuain: Gjør en godkjent jobb uten å storspille. Tar godt for seg i duellene, og leder ann i kontringen som gir 2-0. 7.

Bernardeschi: Ikke altfor involvert, men blir likevel matchavgjørende. Setter spikeren i kista selv, og kombinerer godt med Rabiot i situasjonen som gir frisparket på 1-0. 7.

Bentancur: Kommer inn og bidrar med ny energi på midten når seieren skal trygges. 6,5.

Rugani: Gjør ikke mye ut av seg, men spiller på det trygge. 6.