Juventus - Sampdoria 26.07.2020. kl.21.45


Skrevet av Christer Anthonisen
Søndag 26. juli 2020 kl. 01:38

Seriegullet kan sikres på hjemmebane mot “norske” Sampdoria!

Kollapsen mot Udinese sist er glemt, og forhåpentligvis kan vi feire det niende strake seriegullet søndag kveld. Men for at det skal skje må et stadig mer standhaftig Sampdoria under ringreven Claudio Ranieris ledelse beseires. Og for oss nordmenn er søndagens motstander litt ekstra spesiell, ettersom både Morten Thorsby og Kristoffer Askildsen spiller for Sampdoria.

Juventus har slitt med å holde på ledelser i det siste, og den ene motstanderen etter den andre har kommet tilbake fra å ligge under. Hvis vi skal se på det positive i denne situasjonen er det at Juventus faktisk i alle de siste kampene utenom oppgjøret mot Atalanta faktisk har tatt ledelsen. Utfordringene har ligget i å forsvare seg utover i kampene, noe Juventus tradisjonelt har vært gode på. Dersom man klarer å eliminere de tilsynelatende uforståelige “blackoutene” vil mye være gjort. Siden sist har dessverre Douglas Costa sjekket inn på sykestua for en skade som holder han ute resten av sesongen, og der får han som vanlig selskap av Sami Khedira, Mattia De Sciglio og Giorgio Chiellini. Bonucci er tilbake fra suspensjon, mens Merih Demiral igjen er i troppen, men tyrkeren er neppe kampklar helt ennå.

Sampdoria har på sin side vært i veldig positiv form siden oppstarten, og har tatt store steg ned fra sumpa de lå dypt nede i. Ranieris inntog og den økte bruken av Morten Thorsby har virkelig hatt en positiv påvirkning på laget, og før tapet i “Derby della Lanterna” mot byrival Genoa sist sto Samp med sterke tre seiere på rad, og fire på de siste fem. Så det er definitivt et lag man ikke skal ta lett på. Morten Thorsby har etter Ranieris inntreden gått fra benkesliter til nøkkelspiller på midten, og sammen med svenske Albin Ekdal og Karol Linetty utgjør han en sterk, og hardtarbeidende midtbane. Og når evigunge Fabio Quagliarella og det tidligere stortalentet Federico Bonazzoli virkelig har funnet tonen blir Sampdoria et lag som er vanskelig å slå. Helt bakerst finner vi også tidligere Juventusjunior Emil Audero, som har utviklet seg til å bli en veldig habil Serie A keeper.  Kristoffer Askildsen som kom fra Stabæk i Januar må nok finne seg i å starte fra benk, men unggutten har sett frisk ut i de innhoppene han har fått så langt, og kanskje får vi se han også mot slutten?

 

Mulige lagopstillinger:

Juventus (4-3-3): Szczesny; Cuadrado, De Ligt, Bonucci, Sandro; Rabiot, Bentancur, Matuidi; Bernardeschi, Dybala, Ronaldo.

Sampdoria (4-4-2): Audero; Bereszynski, Yoshida, Tonelli, Augello; Depaoli, Thorsby, Linetty, Jankto; Gabbiadini, Quagliarella.

 

Søndag 21:45 ønsker Per-Jarle Heggelund oss velkommen på Strives TV Kanal og strømmetjeneste. God kamp og Forza Juve!