Enda en kollaps fra Sarris Juventus


Skrevet av Christer Anthonisen
Torsdag 23. juli 2020 kl. 22:42

Med seier borte mot nedrykkstruede Udinese ville den niende strake scudettoen vært i boks, men under Sarris ledelse har Juventus glemt hvordan man ror i land seiere.

Udinese (3-5-2): Musso; Becao (De Maio 93), Troost-Ekong, Nuytinck; Ter Avest (Samir 78), Fofana, De Paul, Sema, Zeegelaar (Stryger Larsen 69); Nestorovski, Okaka.

Juventus (4-3-3): Szczesny; Danilo (Cuadrado 75), De Ligt, Rugani, Sandro; Ramsey (Matuidi 60), Bentancur, Rabiot; Bernardeschi (Costa 60), Dybala, Ronaldo.

 

Ettersom Inter bare klarte uavgjort mot Fiorentina igår kveld lå alt til rette for at Juventus kunne sikre seg årets scudetto. Alt som måtte gjøres var å beseire et Udinese som sto i reell fare for å måtte ta turen ned til Serie B. Og ting så lyst ut da De Ligt sendte Juve i føringen kort tid før pause, men hvis det er en ting vi har lært i det siste er det at Sarri iløpet av bare en sesong har banket vinnerviljen og kunsten å ri på ledelser ut av laget. I tur og og orden har Milan, Sassuolo og Udinese snudd fra å ligge under, og Lazio reduserte til 2-1 og satte skikkelig trykk mot slutten av oppgjøret sist. 

Den første omgangen var igrunn en sjansefattig og jevn affære, der Juventus hadde mest ball, og Udinese lå dypt, og hadde få problemer med å forsvare seg mot et passivt Juventus. Faktisk var lenge omgangens to beste sjanser ett nesten-selvmål fra hvert sitt lag. Tidlig i oppgjøret forlenget Danilo ett innlegg, som smalt i stanga bak Szczesny, og litt senere holdt det på å gå galt da en Udineseforsvarer under press prøvde å spille hjem til Musso. Men kort tid før pause dukket De Ligt opp med en kanon. En corner stanges unna, men i returrommet lå De Ligt, som tok ned kula, avanserte noen meter, og banket til nede i lengste hjørne. Ledelse til pause, ting så lyst ut, og Scudettoen var nesten i boks.

Men som så mange ganger før under Maurizio Sarris ledelse gikk det galt. Først når Udinese kontrer etter drøye 50 minutter. De kommer seg løs på venstre side, og svinger inn mot bakre der Nestorovski stuper inn utligningen. Szczesny var etter den, men klarte ikke stoppe ballen fra å gå i mål. Reprisene viste at både Rabiot og Sandro småjogget hjemover, og to Udinesespillere løp seg dermed fri på bakre stolpe. Sjokkerende bilder. I et forsøk på å ta tilbake ledelsen sendte Sarri innpå en Costa i svak form, og teknisk svært begrensede Matuidi. Utrolig nok klarte ingen av dem å skape noe som helst. Etterhvert som klokka tikket mot 90 ble det mer og mer klart at Juventus ikke hadde mer i tanken, og det var Udinese som skapte farligheter. Og 3 minutter på overtid fikk de seiersmålet. Rugani taper en duell på midten, og Fofana kommer en mot en mot De Ligt. Han klarer å komme seg løs, og avslutter sikkert bak Szczesny, og sikret dermed langt på vei ny sesong i Serie A for Udinese. 

For Juves del ble ikke dette festkvelden det skulle være, men istedet nok en utrolig passiv og svak prestasjon, og igjen får laget store problemer etter å ha tatt ledelsen. Juventus har nå tapt utrolige 18(!!!) poeng fra vinnende posisjon, og noe er virkelig galt med mentaliteten i laget etter at Sarri kom inn. Juventus som vanligvis bare blir bedre og bedre ettersom serieinnspurten begynner, og det virkelig er pokaler å spille om står nå med en eneste seier, to tap, og to uavgjorte de siste fem kampene. Juventus har fremdeles en fin luke, og tittelen kan sikres allerede på søndag. Men da må et formsterkt Sampdoria med norske Thorsby og Askildsen på laget beseires.

 

Spillerbørs:

Szczesny: Kan ikke klandres for målene, og er sitt trygge gode seg ellers. 6,5.

Danilo: Nære selvmål, brukbar kontroll men sliter med Sema. Har noen fine brudd, men tannløs fremover. 5,5

De Ligt: Prøver så godt han kan å holde forsvaret sammen, og lykkes nesten. Til tross for at han spiller med tungt bandasjert skulder, og må spille for fire bakover står han frem og hamrer inn målet. 7 BB.

Rugani: Ingen store feil, men blir for svak på seiersmålet, og oser usikkerhet og passivitet. 5.

Sandro: Ny skuffende kamp av Sandro. Smålunter hjemover istedetfor å følge mann på utligningen, og er ellers passiv og tannløs begge veier. 5.

Ramsey: Var på gang før Coronapausen, men vært fryktelig svak siden oppstarten. Flust med feilpasninger og balltap. Gult etter 20 sekunder hemmer han også i den defensive fasen. 4,5.

Bentancur: Gjør en godkjent jobb lenge, men går etterhvert helt tom. Kanskje burde Pjanic kommet inn for å avlaste han? 6.

Rabiot: Også han står omtrent å ser på at to mann løper seg fri på bakre på utligningen, men er veldig god ellers. Noen skikkelig gode taklinger og returløp, og sterk til å holde på ball. 6.

Bernardeschi: Omtrent helt usynlig. Noen balltap, og lite bidrag. 4,5.

Dybala: Han prøver, og det er tydelig at han virkelig vil. Men Dybala blir helt alene. Flere fine detaljer, og inviterer til veggspill og kombinasjoner. Men gang på gang må han forsøke å gå av 3-4 mann for å prøve å få til noe. 6,5.

Ronaldo: Flink til å finne medspillere med støttepasninger, men kommer bare til skudd fra langt hold. Og de gikk høyt over mål. 5.

 

Matuidi: Kommer inn når Juve trenger mål, og til tross for at han løper, og faktisk prøver å drive opp tempo og innsatsnivået er han for begrenset til å lykkes fremover. 5,5.

Costa: Har noen initiativ rett etter at han kommer inn, men blir etterhvert veldig stillestående, og uinteressert. 4,5.

Cuadrado: Sliter med Sema bakover, og er upresis fremover. 5.