Udinese - Juventus. 23.07.2020 kl. 19.30


Skrevet av Kim-André Østbye
Torsdag 23. juli 2020 kl. 17:00

Juventus møter i kveld Udinese med ett mål for øyet: å vinne Scudetto!

For etter at Inter ble holdt til 0-0 hjemme mot Fiorentina i går kveld er alt duket for seriegull. Med seks poeng ned til Atalanta og syv poeng til Inter, to lag Juventus begge har slått i innbyrdes oppgjør, trenger man kun tre poeng i løpet av sesongens fire siste kamper. Med seier på Dacia Arena i kveld er det niende strake seriegullet et faktum!

Mot Udinese har Juventus statistisk sett et godt overtak, med 62 seire, 17 uavgjort og 12 tap. Det gjør Udinese til det laget som har tapt flest kamper (og faktisk også sluppet inn flest mål) mot Juventus i Serie A. Forrige sesong vant Juventus 2-0 i Udine etter scoringer fra Bentancur og Ronaldo, mens Udinese sist slo Juventus i 2015. For Dybala er også Udinese en drømmemotstander, der han står med syv mål og seks assist hittil i karrieren.

Til kveldens kamp mangler De Sciglio, Chiellini, Khedira og Higuain med skade, mens Bonucci er suspendert. Fra sist er imidlertid Bernardeschi tilbake igjen, som sammen med Pjanic og Rugani ventes å utgjøre endringene i startoppstillingen. Sistnevnte er nok det største uromomentet i lagoppstillingen, etter å ha vist alt annet enn stabilt spill de gangene han har vært på banen i vår. Med Demiral på benken og på vei tilbake fra sin lange skade er gjerne dette en av de siste kampene til Rugani i Juventus. Forventet lagoppstilling:

Szczesny; Cuadrado, Rugani, De Ligt, Alex Sandro; Bentancur, Pjanic, Rabiot; Bernardeschi, Dybala, Ronaldo

For Udinese blir De Paul deres viktigste mann fremover i banen, mens de må klare seg uten Mandragora som sliter med et kne. Den tidligere Haugesund-spilleren Troost-Ekong blir en av tre i de bakre rekker, mens danske Larsen og svenske Sema trolig starter i midtbanefemmeren. På topp hviler ansvaret på Okaka og Lasagne. Forventet lag:

Musso; Troost-Ekong, De Maio, Nuytinck; Larsen, Fofana, Walace, De Paul, Sema; Okaka, Lasagna

 

Kampen starter kl. 19.30 og vises på både Strive og TV2 Sport 1.