Juventus - Lazio, 20.07.2020 kl. 21.45


Skrevet av Kim-André Østbye
Mandag 20. juli 2020 kl. 14:10

Juventus tar i mot formsvake Lazio i jakten på det som kan være en sesongavgjørende seier.

For til tross for at Juventus har vist begredelig form de siste kampene har man fremdeles alt i egne hender og en solid luke til lagene som jager bak. Smått sensasjonelt med tanke på at Juventus kun har tatt to poeng på de tre siste kampene og sluppet inn hele ni (!) mål. Den lille trøsten er at både Atalanta og Inter også har avgitt poeng i samme periode, samtidig som Lazio har vært katastrofalt dårlige etter pausen. Kveldens gjestår står nemlig med kun to seire på de syv siste kampene, og hadde tre strake tap før de spilte uavgjort mot Udinese sist uke.

Juventus befinner seg derfor henholdsvis fem og seks poeng foran Inter og Atalanta som har en kamp mer spilt, mens Lazio jager åtte poeng bak. Dersom Juventus vinner i kveld øker luker til åtte poeng eller mer til de øvrige lagene med kun fire gjenværende kamper. Juventus har sannsynligvis også det letteste kampprogrammet, med unntak av Roma borte i siste runde. En seier i kveld kan derfor fort bli sesongavgjørende.

Kveldens oppgjør blir imidlertid en vanskelig affære. Lazio slo Juventus i begge oppgjørene på tampen av 2019, både i serie og supercup. Før corona-pausen så Lazio ut som det sterkeste laget i ligaen og var faretruende nær. kun et poeng bak. Skulle de vinne i kveld klatrer de opp til en delt andreplass med Inter, men har i motsetning til Milano-laget Juventus på innbyrdes oppgjør. Lazio kan derfor fremdeles betraktes som den kanskje farligste utfordreren, selv om de har sett ut som alt annet enn det de siste ukene.

Lagene

Det ventes at Lazio må klare seg uten Luis Alberto til kveldens oppgjør, men stiller likevel tungt fremover i banen med Immobile, Caicedo og Milinkovic-Savic. Mangelen på den kreative, offensive skaperen gjør nok at Inzaghi tyr til en enda mer fysisk og duellpreget taktikk, der Lazio blir spesielt farlig på kontringer og faste situasjoner.

3-5-2: Strakosha; Felipe, Acerbi, Bastos; Lazzari, Milinkovic-Savic, Parolo, Cataldi, Lukaku; Caicedo, Immobile. 

Hos Juventus er det en del usikkerhet rundt lagoppstillingen etter at flere spillere har fulgt individuelle treningsprogram denne uken. Bentancur, Bonucci og De Ligt skal alle være tilbake i gruppen, mens Chiellini, De Sciglio og Khedira er ute med skade og Bernardeschi suspendert. Demiral har på sin side vært å se på feltet denne uken, men det er lite sannsynlig at han spiller allerede nå. Fra sist kommer nok garantert både Cuadrado og Dybala inn i laget fra start, mens Costa trolig tar Bernardeschi sin plass. Dersom Bentancur er fysisk klar tar han en av startplassene på midten, mens de to øvrige plassene står mellom Pjanic, Matuidi og Rabiot. Forventet lag:

4-3-3: Szczesny; Cuadrado, De Ligt, Bonucci, Sandro; Bentancur, Pjanic, Rabiot; Costa, Dybala, Ronaldo.

Oppgjøret sendes på Strive TV kl. 21.45.