Juventus reddet av to Ronaldo-straffespark i uavgjort mot Atalanta


Skrevet av Steinar Johnsen
Søndag 12. juli 2020 kl. 00:09

Den litt overraskende "seriefinalen" mellom Juventus og høytflyvende Atalanta endte med uavgjort etter at Juventus kom tilbake to ganger. Begge gangene pådro bortelaget seg unødvendige straffespark etter to handssituasjoner. 

Juventus (4-3-3): Szczesny; Cuadrado, De Ligt, Bonucci, Danilo (Alex Sandro 56); Rabiot, Bentancur, Matuidi (Ramsey 82); Bernardeschi (Costa 56), Dybala (Higuain 69), Ronaldo. 

Atalanta (3-4-3): Gollini; Toloi, Palomino (Caldara 75), Djimsiti; Hateboer, De Roon, Freuler (Tameze 75), Castagne; Ilicic (Pasalic 58), Zapata (Muriel 68), Gomez (Malinovskiy 68)

Etter at Lazio nok en gang presterte å tape sin kamp, hadde nå plutselig det store formlaget Atalanta mulighet til å innta andreplassen på tabellen ved seier i Torino i kveld. Derfor ble kampen en slags seriefinale. 

Juventus hadde mye å revansjere etter kollapsen i Milano sist og kom kjapt ut av startblokkene og så påskrudde ut fra start. Dessverre varte det kun i 5-6 minutter før Atalanta tok over banespillet i deres sedvanlige stil. Juventus legger seg siden dypt i 4-4-2-formasjon med Bernardeschi som høyrekant og Matuidi som ventrekant når Atalanta har ballen i etablert spill. Dette tyder på respekt for motstanderen. Det var dog til liten nytte da Atalanta tar ledelsen etter 16 minutter ved Zapata etter nydelig samspill med Papu Gomez. Siden kontrollerer Atalanta første omgang greit, og leder veldig fortjent mot et passivt hjemmelag.

Spørsmålet ved pause var om Sarri ville bytte ut en (nok en gang) svak for dagen Bernardeschi mot Douglas Costa fra start. Det skjedde ikke. Sarri lot samme lag få sjansen til å heve seg og heldigvis så vi et annet Juventuslag i andre omgang. Laget trykket til fra start med større aggressivitet, og lyktes gjennom dette å skaffe straffespark gjennom en klønete hands av De Roon etter innleggsforsøk av Dybala. Ronaldo setter straffen knallhardt i mål og vi er like langt etter 55 minutter spilt. Siden kom forventede bytter i form av Costa og Alex Sandro mot Bernardeschi og Danilo. Dette bidro også til et langt mer solid og farligere Juventuslag. Hjemmelaget presser høyere i banen og er langt mer aggressive. Bentancur og til dels også Rabiot lykkes med fine brytninger som gjør at Juventus klarer å holde trykket på bortelaget. Der bortelaget hadde ballen i første omgang er det nå Juventus som kontrollerer spillet. Dette var til stor forskjell fra første omgang der Atalanta enkelt spilte seg gjennom et passivt Juventus. 

Også andre omgang var sjansefattig og det føltes som kampen ville ebbe ut i 1-1 da Bentancur først står godt plassert i egen 16-meter og plukker opp et farlig innlegg fra venstre. Dog setter han stor fart fremover og mister ballen veldig unødvendig. Atalanta spiller seg gjennom og innbytter Malinovskiy denger ballen i mål med høyrefoten (sågar er han venstrefot!) til en litt overraskende ledelse, sett utifra spillet i andre omgang. Med ti minutter igjen trykker Juventus på for å få sin utligning og utrolig nok får laget nok en straffe som følge av nok en klønete hands. Denne gang er innbytter Muriel synderen og Ronaldo er like sikker som sist. Ingen av lagene går all-in for en seier og kampen ender i en grei uavgjort. Lagene var best i hver sin omgang i kveld. 

Spillerbørs: 

Szczesny: I en sjansefattig kamp har han faktisk veldig lite å gjøre. Kan ikke lastes for målene. Sliter dog med føttene, og ble i denne kampen hardt presset på det. 5.5. 

Cuadrado: Som vanlig villig offensivt. En av få som kan forsere motstandere og gjøre også dette en del i første omgang, dog fører en av disse driblingene på egen halvdel til stor mulighet for Atalanta. Har noen fine gjennombruddspasninger, både til Dybala og Ronaldo. Pådro seg en unødvendig advarsel som fører til suspensjon mot Sassuolo og mulig duell Jeremie Boga mot Danilo...6.5 

De Ligt: Får seg to kjempesmeller i første omgang, og litt betenkelig at han igjen får smerter i skulder/kragebeinsområde. Veldig tøff dag på jobben, først mot råsterke Zapata, så mot bevegelige Muriel. Men De Ligt står opp og klarer seg bra i kveld også. 6.5

Bonucci: Gjør en helt grei jobb i kveld. Meget viktig blokkering på Zapata etter corner i første omgang, den kunne gitt 0-2.  6.  

Danilo: Ny svak kamp fra brassen, som er tydelig utilpass på venstrebacken. Flere svake pasninger og valg, noen av dem i svært lovende posisjoner. Virker ikke å ha fysikk til å ta de lange løpene fra back og opp på overlap. Da blir det lett for motstanderne å forsvare seg. 5.

Bentancur: Man kan ikke la være å sammenlikne han med Pjanic når han nå får spille regista hele kampen, og det er ingen tvil om at han tilfører fart, aggresivitet og duellstyrke som Pjanic ikke er i nærheten av. Distribusjonen er selvsagt ikke på samme nivå som Pjanic på sitt beste og noen avgjørelser sliter han med (som på 1-2). Men likevel, enorm jobb på midten, er stor i 2.omgang og vinner mange baller på midten. 7.5.

Matuidi: Veldig usynlig i dag. Søker sjelden ball, og klarer heller ikke å rive opp Atalanta sitt spill, som er det vi strengt tatt kan håpe på fra den kanten. 6. 

Rabiot: Nok en bra match selv i litt uvant posisjon som høyre indreløper. Sliter som laget i første omgang, men spiller seg stort opp i andre omgang, tar for seg i duellspillet og gjør et par fine gjenvinninger som vi har manglet fra midtbanen vår denne sesongen. Lovende! Må bare våge enda mer offensivt. 7

Bernardeschi: Pådro seg et unødvendig gult kort tidlig. Ble mye defensiv jobbing på han i kveld. Jobber og sliter, men klarer ikke å sette sitt preg på kampen offensivt. Har dessverre ikke kreativitet eller tempo som er bra nok i en slik kamp. 5

Dybala: Virker pigg etter ufrivillig hvile sist. Lykkes med mange driblinger og holder godt på ballen. bevegelig også. Snurrer i perioder rundt med Atalanta-forsvaret, men har for få alternativer rundt seg i neste moment. Litt overraskende byttet ut selv om han ikke var like god i 2.omgang. 7

Ronaldo: Veldig god kamp, mister knapt ballen i hele matchen. Gode involveringer hele veien. Bevegelig, og lykkes sågar med driblinger, dette gjorde han ikke tidligere i sesongen. Bunnsolide straffespark! Er i kjempeform! 8

Innbyttere

Costa: Prøvde å utfordre og skape ting, men akkurat i denne perioden lykkes ikke Costa all verden. Men er likevel langt farligere enn Bernardeschi. 6

Sandro: Heldigvis bedre enn det skandaløse innhoppet sist, mer påskrudd nå. Aggressiv og ganske offensiv i stilen. Kunne dog vært kjappere ute og presset Malinovskiy på 2-2. 6. 

Higuain: Framprovoserer straffe, ellers setter han ikke preg på denne matchen heller.

Ramsey: Ser helt ut som han er ribbet for selvtillit, stakkars.