Juventus - Atalanta 11.07.2020. 21:45


Skrevet av Edmond Gubetini
Fredag 10. juli 2020 kl. 01:46

Det blir enda en het italiensk sommerkveld i Torino når Juventus får besøk av formlaget, Atalanta! Etter kollapsen mot AC. Milan, blir det enda viktigere for Bianconeri å slå tilbake og oppretholde distansen til Lazio og Bergamolaget.  

Man kan mildt si at det var en dårlig andre omgang mot Milan. 4 baklengsmål på 17 minutter for Juventus er særdeles sjeldent kost, om noe slikt i det hele tatt har skjedd i nyere tid. Vi forventer derfor et agressivt og motivert hjemmelag når Juventus får besøk av Atalanta.  Hvorfor Juventus kollapset mot Milan er det nok ulike meninger om, men Sarri hevdet etter kampen at det har gjøre med tett kampprogram midt i sommeren. At spillerne trener i varmen og mister langt mer energi enn i en vanlig sesong. Det var likevel enkelt å se at Bianconeri var et annet lag uten Dybala og De Ligt. De to har kanskje spilt best etter at sesongen startet igjen i slutten av juni, men det var positivt å se en gira Rabiot som nok var den beste spilleren på banen på tirsdag til han ble byttet ut med Matuidi etter 69 minutter. 

Vi kommer nok til å se både Dybala og De Ligt på banen på lørdag, men etter oppvisningen på tirsdag blir også Rabiot selvskreven. Midtbane kollegaene. Bentancur og Pjanic, spilte en grei første omgang, men i andre omgang var de ganske fraværende. Det ble ikke mye bedre når Matuidi og Ramsey kom inn. Det blir likevel mest sannsynilg Rabiot, Bentancur og Pjanic som kommer til å spille på midtbanen. Alex Sandro er nettopp kommet tilbake fra skade og det var ganske lett å se etter at han kom inn. Der er det litt mer usikkert om Sarri velger å gå for Danilo eller Alex Sandro, men på høyre siden kommer nok Cuadrado til å spille fra start. i angrep har Bernardeschi lenge slitt lenge nå med å vise til gamle sitt, men han har startet de siste kampene til fordel for Costa. Brasilianeren burde nok ha kommet inn tidligere mot Milan når resultatet var 2-0, så får vi se om Sarri velger å starte denne gang med Costa, Dybala og Ronaldo på topp. Sistnevnte fortsetter å score mål og nå har han for alvor begynt å lukte på Capocannoniere tittelen. Det blir viktig å ha et lag i form og motivert når de møter Atalanta på lørdag.

Bergamolaget har vært blant de beste lagene i Europa denne sesong, og en kvartfinaleplass i Champions League forteller det meste. Nå er dem bare 9 poeng bak Juventus og med seier på lørdag vil dem plutselig for alvor være med på å kjempe om scudettoen. Atalanta har 5 seiere på de siste fem kampene, og etter Juve tapet mot Milan de, har de blåsvarte fra Bergamo nok fått smaken av blod før thrilleren i Torino.

Mulige startoppstillinger:

Juventus (4-3-3): 

Buffon

Cuadrado – Bonucci - De Ligt - Alex Sandro

Bentancur – Pjanic -  Rabiot

Dybala – Ronaldo - Costa

 

Atalanta  

Gollini

Toloi – Caldara -Djimsiti

Hateboer – Pasalic – Freuler - Gosens

Gomez

licic - Duvan Zapata

 

Kampstart 21:45

TV: Strive og strømmetjeneste

 

Fino alla Fine