Totalkollaps på San Siro


Skrevet av Haakon Oftebro Sandvold
Tirsdag 7. juli 2020 kl. 23:48

De fleste trodde Juventus var i ferd med å avgjøre Serie A, men fire (!) baklengsmål den siste timen sendte istedet Bianconeri hjem i skam.

Milan (4-2-3-1): Donnarumma; Conti (Calabria 82), Kjær, Romagnoli, Theo; Kessie, Bennacer; Saelemaekers (Leao 60), Paqueta (Calhanoglu 46), Rebic (Krunic 82); Ibrahimovic (Bonaventura 67).

Juventus (4-3-3): Szczesny; Cuadrado (Sandro 77), Rugani, Bonucci, Danilo; Bentancur (Muratore 90), Pjanic (Ramsey 69), Rabiot (Matuidi 69); Bernardeschi, Higuain (Costa 69), Ronaldo. 

Se høydepunktene fra kampen her.

Etter Lazios overraskende tap mot Lecce tidligere på kvelden kom Juventus til dekket bord på San Siro. Til tross for at Piolis Milan har fått opp dampen etter korona var man storfavoritter til tre nye poeng, og et stort steg mot en ny Scudetto. Da man etter 60 minutter ledet 2-0 trodde de fleste - inkludert spillerne - at jobben var gjort. Så feil kan man ta. 

For etter en målløs og relativt jevnspilt førsteomgang der bortelaget kom nærmest, tok det helt av etter hvilen. Adrien Rabiot åpnet showet med sin første scoring i Juventus-drakta, og for en perle det var. Franskmannen dro seg forbi to mann på midtbanen, satte fart mot mål og banket ballen i krysset fra 20 meter. Få, om noen, visste at han hadde det i seg, noe de elleville feiringene bar preg av.

Like etter slo Cuadrado en presis langpasning mot Cristiano Ronaldo, og Milans stopperpar rotet det til for seg selv ved å kollidere. CR7 var som alltid iskald, og satte inn sitt 26. ligamål, og Juves andre. På med cruisekontroll herfra og inn var nok beskjeden fra Sarri, og Juve virket å ha full kontroll på kampen. 

Men den gang ei - Rebic brystet noen minutter senere ballen i Bonuccis håndledd på bakre stolpe, og Milan fikk straffe. Zlatan konverterte den enkelt i mål, og kampen levde igjen. Kun minutter etterpå tråklet Kessie seg forbi et passivt Juve-forsvar etter pasning fra nevnte Zlatan og skjøt i mål via Danilo. Et paralysert Juve trodde knapt hva de så da Rebic og Leao under minuttet senere vekslet på å ydmyke Rugani, før Leao banket ballen forbi Szczesny ved nærmeste stolpe. Kampen var snudd. 

Sarri forsøkte å ta grep med et trippelbytte, men Juve fikk aldri kampen inn i sitt spor igjen. Istedet forærte innbytter Sandro hjemmelaget enda en mulighet med en horribel tversoverpasning. Rebic banket inn det fjerde, som også ble nådestøtet. Hadde det ikke vært for gode redninger fra begge lags keepere kunne det blitt enda flere mål, men hawaii-omgangen endte i 4-2, og et forsmedelig tap for Juventus. Laget gikk rett og slett opp i limingen etter Milans redusering, og Milan fikk valse gjennom forsvar og midtbane gang på gang uten motstand. 

Riktignok er det første tapet etter gjenoppstarten ikke en krise rent tabellmessig - man har fortsatt sju poeng ned til Lazio med sju kamper igjen å spille. Til lørdagen kommer formlaget over noen, Atalanta, på besøk til Torino. Da er det bare å forvente seg et revansjelystent Juve, med Dybala og de Ligt tilbake. Dette var pinlig, og må viskes bort så fort som mulig.

Milan på sin side melder seg med dette for alvor på i kampen om Europa League-plassene, og passerer Roma og Napoli på tabellen med en kamp mer spilt. Rossoneri har på fire dager slått nr. 1 og 2 på tabellen med 7-2 sammenlagt - sprøtt å tenke på.

Spillerbørs: 

Szczesny: Får overraskende mye å gjøre etterhvert, gjør flere enkle redninger og en god, men bør gjøre bedre på Leaos scoring. 5,5. 

Cuadrado: Aktiv og god framover, noterer seg for en ny målgivende, og har tålelig kontroll på Theo før alt rakner. Svak på det ene baklengsmålet. 6. 

Rugani: Trist at en av hans sjeldne muligheter skal ende slik, men viser at han ikke er god nok når han blir for passiv på 2-2, og rundingsbøye på 3-2. Spiller utenom dette ok, velger det trygge, og kunne ha scoret på en heading. 4,5. 

Bonucci: Sjokkerende svak andreomgang av kapteinen. Lager straffen som inviterer Milan inn i kampen, og blir deretter gått for enkelt av på 2-2. Bommer også på en 'sitter' i førsteomgang. 4. 

Danilo: Ny svak kamp fra brassen, som er tydelig utilpass på venstrebacken. Flere svake pasninger og valg, noen av dem i svært lovende posisjoner. Taper dessuten mange dueller. Er uheldig når hans touch setter Szczesny ut av spill på 2-2. 4,5. 

Bentancur: Ikke like mye involvert som i de senere kampene, men viser prov på formen sin ved et par gode raid, initiativ og ballvinninger. Som alltid god i presspillet, og det er ikke hans (eller midtbanetrioens) feil at det raknet. 6,5. 

Pjanic: Var mer aktiv og påskrudd denne gangen, satte opp noen gode angrep og styrte midtbanen og pasningsspillet fint den første timen. Plukket av de siste 25. 6,5. 

Rabiot: Bedre og bedre for franskmannen, og i kveld var han det store lyspunktet. Spilte med en fin blanding av ro og guts før han satte fart og scoret et fantastisk mål like etter pause. Viser han mer av det drivet og den skuddfoten kan dette bli dynamitt. 7. 

Bernardeschi: Til tross for et par feil med ball, hands og noen unødvendige avblåsninger spilte han en godkjent kamp - leverte flere gode dødballer, en herlig flikk til Higuain og solid innsats. Må imidlertid bli mer stabil og produktiv. 6. 

Higuain: Skuffende svakt fra Higuain i den første starten hans på lenge. Mistet ballen enkelt ved et par anledninger, var lite involvert, og lyktes verken som tilrettelegger eller avslutter. 5,5. 

Ronaldo: Gjør som han pleier - scorer mål og er vår mest aktive angrepsspiller. Mister dog ballen i forkant av 3-2, og setter forsvaret i en vanskelig situasjon. 6.

Innbyttere

Ramsey: Stuslig innhopp. Flere balltap og null sluttprodukt. 5,5. 

Costa: Prøvde å utfordre og skape ting, men lyktes ikke i annet enn å miste ball - flere ganger. 5,5.  

Matuidi: Gjorde svært lite ut av seg de siste 25. Ikke mannen du putter inn når du trenger mål. 6. 

Sandro: Rakk akkurat å tenke at det var deilig å ha ham tilbake på venstrebacken før han leverte en forferdelig tversover og serverte Milan 4-2. 4,5.  

Muratore: IG.