AC Milan - Juventus 07.07.2020. kl.21.45.


Skrevet av Christer Anthonisen
Tirsdag 7. juli 2020 kl. 00:38

Etter fordelaktige resultater forrige runde økte Juves forsprang til 7 poeng. Nå begynner jobben med å opprettholde avstanden!

Det er alltid noe spesielt når Juventus og AC Milan møtes. Det er oppgjøret mellom Italias to største og mest suksessrike klubber, og det ligger mye historie i disse duellene. Og nå er det klart for sesongens fjerde oppgjør. Juve vant det første møtet i serien 1-0, mens begge kampene i Coppa Italia semifinalene endte uavgjort med henholdsvis 1-1 og 0-0. Det førte til at Juventus avanserte til finalen, men indikerte også at selv et Milan i dårlig forfatning er i stand til å finne uante krefter til de største oppgjørene. Derbyer lever litt sitt eget liv. 

AC Milan er faktisk ett av lagene som har hatt en positiv formutvikling etter Coronapausen, og puster faktisk Napoli og Roma i nakken i kampen om spill i Europa League neste sesong. Milan slo som kjent tabelltoer Lazio overbevisende 3-0 sist, samtidig som Napoli vant 2-1 over Roma. Dermed ligger Roma og Napoli begge med 48 poeng på 5 og 6 plass, mens Milan ligger to små poeng bak de igjen. Det tetner seg skikkelig til. Stefano Piolis menn er faktisk ubeseiret siden oppstarten, og har blant annet uavgjort mot Juve i Coppaen, og sterke seiere over både Roma og Lazio. Det blir neppe en enkel kamp tirsdag kveld. Pioli kan stille med en ganske fulltallig tropp, og bare Musacchio, Duarte og Castillejo er ute med skade. Det er også verdt å nevne at Milanspillere har hatt en tendens til å være i overkant aggressive i disse oppgjørene den siste tiden, og Milan har pådratt seg utvisning i fire av de siste seks kampene. 

Juve kommer fra en ny sterk seier, og byrival Torino var aldri i nærheten av å ta poeng. Dybala scoret igjen etter bare få minutter, og Juve så seg aldri tilbake. Både Dybala og Ronaldo har nå scoret i alle seriekamper siden oppstarten, og etter at Coppa Italia ble erstattet med Serie A har det offensive virkelig klikket for Juventus. Laget har scoret 13 mål disse 4 kampene, og bare sluppet inn 2. Sterke tall, spesielt med tanke på hvilke spillere som har vært utilgjengelige med skader. Forhåpentligvis kan den formen fortsette, selv om Dybala må stå over denne med karantene. Ellers scoret Ronaldo omsider på frispark sist, og han uttalte i ettertid at det var en lettelse og en selvtillitsboost. Forhåpentligvis blir ikke ventetiden på neste frisparkmål like lang. Ute med karantene til denne kampen er både Paulo Dybala og Matthijs De Ligt, mens Demiral, Chiellini, Khedira, og De Sciglio mister kampen med skade. Alex Sandro er  omsider tilbake i kamptroppen, men er neppe klar for 90 minutter, og starter nok dermed på benk.

Gazzettaen tror på disse laguttakene:

AC Milan (4-2-3-1): Donnarumma; Conti, Kjær, Romagnoli, Hernandez; Kessie, Bennacer; Saelemakers, Bonaventura, Calhanoglu; Ibrahimovic.

Juventus (4-3-3): Szczesny; Cuadrado, Bonucci, Rugani, Danilo; Bentancur, Pjanic, Rabiot; Bernardeschi, Higuain, Ronaldo.

 

Kampen vises på Strives TV kanal og strømmetjeneste, og sparkes igang 21:45. God kamp og Forza Juve!