Festfotball på Marassi


Skrevet av Haakon Oftebro Sandvold
Onsdag 1. juli 2020 kl. 00:02

Juventus spilte en flott kamp, og det kunne og burde endt med større seiersmargin enn 3-1 mot Genoa. 

Genoa (3-5-2): Perin; Romero, Soumaoro, Masiello; Ghiglione (Barreca 62), Behrami, Schøne (Lerager 46), Sturaro (Biraschi 76), Cassata (Pandev 78); Pinamonti, Favilli (Sanabria 46).

Juventus (4-3-3): Szczesny; Cuadrado, Bonucci, de Ligt, Danilo; Bentancur, Pjanic (Ramsey 74), Rabiot (Matuidi 83); Bernardeschi (Costa 66), Dybala (Olivieri 83), Ronaldo (Higuain 74).

Se høydepunktene fra kampen her!

Etter den overbevisende andreomgangen mot Lecce sist skulle Juventus fortsette der de slapp i Genova. Til tross for en meget solid førsteomgang, der man presset hjemmelaget tilbake i sin egen boks, kom til mange avslutninger og gjentatte ganger testet Perin, kom imidlertid heller ikke denne gangen målene før i andre. Et energisk og tent bortelag gikk opp i ledelsen i det 50. minutt da Paulo Dybala mottok ballen på kanten av sekstenmeteren, driblet seg ut, så inn, og plasserte en markkryper i lengste hjørne. Enda et vakkert mål av La Joya, som nå har fire kunstverk på sine fire siste Serie A-kamper.

Det tok kun seks minutter før kveldens andre kunstverk ble severt, av vår største superstjerne. En, for dagen (spesielt) skuddvillig Cristiano Ronaldo banket til fra drøye 25 meter, og limte ballen i vinkelen. Portugiseren sitt 24. ligamål for sesongen betyr at han nå har scoret i åtte strake bortekamper i serien. Ikke dårlig det heller. 

Prikken over i-en leverte innbytter Douglas Costa i det 73. minutt da han etter godt angrepsspill driblet seg innover fra høyrekanten og limte ballen i lengste kryss forbi en hjelpeløs Perin. Det er faktisk brassens første ligamål denne sesongen, men også han har det med å score perler - de fleste husker vel 90+3 i Moskva tilbake i november...

De fleste regnet med at kampen nå var kjørt, men et vanligvis så bunnsolid Juve-forsvar dummet seg ut like etter. Et innlegg fra høyre ble slått forbi Bonucci som misset på headingen sin, og spratt helt over motsatt til Pinamonti. Han dro for enkelt av Cuadrado og banket inn en redusering. Det ble imidlertid med trøstemålet for Genoa, og Juventus tar en meget fortjent seier.

Fra start så man meget påskrudde ut, pasnings- og kombinasjonsspill satt godt, man var solide i gjenvinningsspillet og presset Genoa langt tilbake i store deler av kampen. Sjansene kom dessuten denne gangen også på relativt løpende bånd, og tempoet Juve satte opp i dag var et helt annet enn det tidvis statiske, trege og idéløse spillet man tidligere har levert mot tilsvarende motstand. 

Med seieren økes igjen luka ned til Lazio til fire poeng - Inzaghis menn slo tidligere på kvelden Torino i en solid snuoperasjon. Juve slapp inn sitt første mål på nesten seks kamper her, og det offensive er i ferd med å sette seg bra for Sarri og co. La oss håpe den positive trenden fortsetter i det tette kampprogrammet framover. Til lørdag venter Torino hjemme, før det om en uke er duket for storkamp mot Milan i Milano. Her er det bare å holde på hatten!

Spillerbørs:

Szczesny: Må ha vært en frustrerende måte å endelig slippe inn mål på - etter at polakken hadde vært så å si arbeidsledig hele kampen kunne han ikke gjøre noe da Pinamonti banket til fra kort hold. God redning på et langskudd fra Sanabria like før. 6,5. 

Cuadrado: Leverer en glimrende kamp fram til baklengsmålet, og gjør opp for en svak forestilling sist. Mye skjer på Juves høyreside, og colombianeren både løper opp motstandere, takler, dribler av folk, legger presist inn og setter i gang angrep. Eneste minus, ved siden av en svak involvering på 1-3, er at han blir litt lettvekter i hodeduellene. 7. 

de Ligt: Nedelenderen har virkelig vokst seg varm i Juve-trøya, og leverer en ny knallkamp i midtforsvaret. Overlegen i duellspillet, trygg og god med ball, aggressiv i presset, og det som tidlig i sesongen var en noe shaky og utilpass unggutt er i ferd med å bli selve 'mr. Reliable' baki der. Burde kanskje hatt straffe i førsteomgang. 7,5.

Bonucci: Tøffe dueller med Favilli, som han oftest går seirende ut av. Pådrar seg et gult kort, men er stort sett flink til å stå høyt og bryte foran, og selv om treffprosenten ikke er perfekt i kveld prøver han også å være kreativ med ball. Klønete involvering på baklengsmålet trekker ned. 6,5. 

Danilo: Gjør en godkjent jobb på venstrebacken, og har god kontroll på siden sin. Er dog et handicap at man ikke har et venstrebein i den rollen, hvilket kommer til syne ved et par innleggsmuligheter. 6. 

Bentancur: Langt fra feilfri, men for en drive og intensitet han har i spillet sitt. Vanvittig frekvens i gjenvinningsspillet, og han vinner stadig ballen i gunstige posisjoner. Driver også flott fremover med ball i beina, og er aktiv med innlegg. Da kan han koste på seg noen slurvete pasninger her og der. 7. 

Pjanic: En profesjonell og solid opptreden fra Barca-klare Pjanic. Dikterer tempoet fra sin dype rolle, og gjør få (knapt noen?) feil med ball i beina. Noterer seg også for en målgivende til Ronaldo - men den kan vel ikke sies å ha vært ferdigscora. 7. 

Rabiot: Spiller seg kraftig opp etter en nølende start. Synes han virker pigg og våken i gjenvinningsspillet, solid og god i pasningsspillet, og mer komfortabel i rollen sin enn tidligere. Kunne ha scoret på en heading i førsteomgang. 7. 

Bernardeschi: Litt opp og ned for Berna. Solid defensiv jobb, dog til tider litt uvøren og sen i taklingene. Positivt at han er aktiv både med skudd- og driblefot, men det blir - som litt for ofte - litt lite sluttprodukt. 6,5. 

Dybala: Fortsetter storspillet etter straffemissen. Selv om han ikke treffer på alt er han Juves drivende kreative kraft, setter fint opp andre, og er igjen giftig foran mål. Scorer det meget viktige ledermålet, og får målgivende til rekkekompis Costa. 7,5 BB. 

Ronaldo: Meget påskrudd i kveld. Svært skuddvillig, og det lønner seg til slutt når han banker inn en dobling av ledelsen fra langt hold. Også noen lekne detaljer, gode løp og fine kombinasjoner med Dybala før han tas av. 7,5. 

Innbyttere

Costa: Tydelig i form. Touchet sitter, selvtilliten er tilbake, han spiller direkte og er en konstant plage for motspillere. Topper et fint innhopp med et fantastisk mål. 7. 

Ramsey: Jobber hardt defensivt, og er nede med et par fine sklitaklinger, men har to horrible feil som fort kunne kostet et nytt baklengs. 5,5. 

Higuain: Ble satt i skyggen av makkerne sine i dag, men så igjen livlig ut den lille tiden han fikk på banen. 6,5. 

Matuidi: Tilbake på midtbanen for franskmannen, da han erstattet Rabiot med ti minutter igjen. IG. 

Oliveiri: Unggutten fikk sin første offisielle opptreden i Juve-drakta på 21-årsdagen sin, og vi noterer et par touch på ballen de siste ti. IG.