OFFISIELT: Arthur inn, Pjanic ut


Skrevet av Haakon Oftebro Sandvold
Mandag 29. juni 2020 kl. 18:35

Byttehandelen som lenge har vært varslet ble i dag bekreftet av begge parter.

I flere måneder har det versert rykter om at Juventus skal gjøre endringer på midtbanen. Barcelonas Arthur Melo (23) har vært høyt oppe på ønskelisten, men brasilianeren har etter sigende ikke ønsket seg bort fra Spania. Den siste uken har det imidlertid blitt stadig tydeligere at Juve og Barca planlegger en byttehandel som involverer Arthur og Pjanic, delvis for å pynte på regnskapstallene for det finansielle året 2019-20, som avsluttes i morgen (30.juni). 

Begge spillere gjennomførte sine medisinske tester i Torino, da coronasituasjonen gjorde det enklest for Barca-legene å dra en vei, uten å hente Pjanic. Begge fullfører dessuten sesongen i sine respektive klubber, dette inkluderer også Champions League som skal spilles i august. Vi får altså ikke se dem i sine nye farger før tidligst i september.

I avtalen betaler Juventus 72 millioner euro, pluss ti millioner i eventuelle bonuser, for Arthur. Midtbanemannen kom til Barcelona fra brasilianske Gremio sommeren 2018, og har siden notert seg for 72 opptredener, fire mål og seks målgivende pasninger. Han har i tillegg fått med seg 20 landskamper og en Copa America-triumf i fjor for Brasil, men inntrykket etter to sesonger i Europa er at han kun glimtvis har vist sitt enorme potensiale - også grunnet knalltøff konkurranse på Barca-midtbanen. Han ventes å signere en femårskontrakt.

Denne videoen viser noe av hva den lille teknikeren kan tilføre Juves midtbane.

Arthur er tidenes fjerde dyreste signering for Juventus, etter Ronaldo, Higuain og de Ligt. La oss håpe at brassen betaler tilbake for tilliten på banen fra 2020/21. Velkommen!

Motsatt vei går altså Miralem Pjanic (30), som er i ferd med å fullføre sin fjerde sesong i Juventus. Barca betaler 60 millioner euro, pluss ytterligere fem i eventuelle bonuser, for bosnieren, som står med 171 kamper, 22 scoringer og 36 målgivende i svart-hvitt. Han får en utkjøpsklausul på 400 millioner euro i kontrakten. Pjanic har vært en svært viktig del av midtbanen siden han kom fra Roma, men denne sesongen har han ikke helt funnet formen, og med Bentancur på vei opp og fram er det kanskje riktig å cashe inn på "Il Pianista" nå. 

I denne videoen får vi et gjensyn med noen av Pjanic sine beste øyeblikk i Juventus.

Det er liten tvil om at vi kommer til å savne nr. 5s eleganse og lekenhet i regista-rollen - Pjanic har vært en klassespiller og en flott ambassadør for klubben, og vi Juventini kan bare takke ham og ønske lykke til videre fra høsten av. Han kommer helt sikkert til å gjøre sitt ytterste for laget de siste månedene i Juventus.