Enkel seier og økt luke


Skrevet av Haakon Oftebro Sandvold
Lørdag 27. juni 2020 kl. 01:05

Juventus hadde etter hvert få problemer med Lecce, og gav seg ikke før det stod 4-0 på tavla.

Juventus (4-3-3): Szczesny; Cuadrado, Bonucci, de Ligt, Matuidi; Bentancur (Ramsey 68), Pjanic (Bernardeschi 74), Rabiot (Costa 52); Bernardeschi (Muratore 77), Dybala (Higuain 77), Ronaldo.

Lecce (3-5-2): Gabriel; Donati, Lucioni, Paz; Rispoli, Tachtsidis, Petriccione (Rossettini 46), Shakov, Vera (Calderoni 78); Mancosu (Barak 72), Falco (Babacar 63).

Etter en treg førsteomgang løsnet det etter hvilen for Juventus. Fire ganger måtte Gabriel plukke ballen ut av nettet før sluttsignalet lød, og det ble til slutt en selvtillitsboost for frontrekka. Dybala og Ronaldo scoret igjen, før innbytter Higuain også nettet i comebacket etter coronapausen. Costa serverte deretter en herlig målgivende til de Ligt på bakre, og storseieren var et faktum. 

Se høydepunktene fra kampen her!

Det var ikke bare fryd og gammen spillemessig de første 45, og man så tidvis tunge og treige ut. Lecce åpnet friskt, presset høyt og produserte noen halvfarligheter, men det snudde da Lucioni klønete mistet ballen til, og deretter felte, en Bentancur på full fart gjennom. Bortelaget ble redusert til 10 mann, og heretter tok Juve gradvis over. Etter pausen var det kun et spørsmål om tid da Juve beleiret Lecces boks. Man brukte ikke allverdens med energi på å sette ytterligere press på Lazio, hvilket er viktig i et latterlig tett kampprogram. Neste motstander er Genoa borte på tirsdag kveld. 

Spillerbørs:

Szczesny: Et par enkle redninger, ellers arbeidsledig. 6,5.

Cuadrado: Forferdelig start - rotet bort ballen flere ganger på rad og så fullstendig fraværende ut. Spilte seg opp da han kun trengte å fokusere framover, men gjennomgående svak innleggskvalitet. 5,5. 

Bonucci: Ny solid kamp fra Leo, som heller ikke ble satt på de store prøvene. Fire rene bur på fire kamper etter pausen tyder på en sharp kaptein. 7.

de Ligt: Misser på timingen på et langt framspill tidlig i kampen, men Lecce klarer ikke utnytte sjansen det gir dem.  Ellers er han god og aggressiv i presset, scorer et mål (og nesten et til på langskudd) og er en konstant trussel på offensiv dødball. 7.

Matuidi: Løser vikarrollen på backen brukbart, med noen få posisjoneringsproblemer. Et godt skudd og et innlegg Ronaldo burde ha scoret på. 6,5. 

Bentancur: Alltid et aktivum på midtbanen, meget viktig i presspillet, og tvinger fram Lucionis røde kort. Er ellers litt upresis, og pådrar seg et unødvendig gult kort, før han tas av. Likevel svært viktig for dette laget. 7. 

Pjanic: En noe beskjeden forestilling fra Barca-linkede Pjanic. Som alltid presis og tilgjengelig i pasningsspillet, men det går litt mye på tvers sammenlignet med hvordan han spiller på sitt beste. 6,5. 

Rabiot: Den minst involverte av midtbanetrioen. Går litt for sakte med ball til tider, selv om han gjør få feil. Brukbart skuddforsøk i førsteomgang. 6. 

Bernardeschi: Liten nedtur etter den gode kampen sist. Timingen sitter ikke helt, han går mye i offside og han bommer på en stor sjanse Ronaldo serverer. Dog som alltid aktiv og arbeidsom. 6.

Dybala: Scorer visst bare supermål for tida. Er ellers ryddig i pasningsspillet og involverer seg mye, men ofte litt for langt unna mål - Juve savner litt gjennombruddskraft når motstanderen legger seg dypt, og en enda mer direkte Dybala kunne vært ønskelig. 6,5. 

Ronaldo: Selv om han svir to store muligheter er det han som setter opp tre av fire mål, og den imponerende ligasesongen bare fortsetter. Langt fra feilfri, men prøver og prøver, og lykkes som regel til slutt. 7,5 BB. 

Innbyttere

Costa: Et friskt pust for et seigt hjemmelag. Også han mangler litt flyt, men utfordrer backen stort sett hver gang, og kommer seg ofte forbi. Flott målgivende til de Ligt. 7. 

Ramsey: Får de siste 20, og beveger seg som alltid godt og smart, men setter ikke det store preget på kampen. 6,5. 

Higuain: Godt å ha ham tilbake. Noe av det Juve mangler når det blir for statisk er en spisstype som timer (bakroms)løp og initativ riktig og er direkte mot mål. Det er Pipita alltid, og han scorer igjen. 7. 

Muratore: 22-åringen som skal til Atalanta får sin Serie A-debut, uten å bemerke seg nevneverdig de siste 15. IG.