Juventus - Lecce, 26.06.2020 kl. 21:45


Skrevet av Haakon Oftebro Sandvold
Fredag 26. juni 2020 kl. 12:45

Juventus åpner runde 28 hjemme mot Lecce - og det uten tilgjengelige backer. 

Med Atalantas snuoperasjon mot Lazio økte Juventus serieledelsen til fire poeng. På fredag kan den utvides ytterligere, mot et skadeplaget Lecce som har sluppet inn 15 mål på sine tre siste kamper og er på full fart mot nedrykk. Det ryktes imidlertid at Sarri vil rotere en del på mannskapet, grunnet skader, suspensjoner og tett kampprogram.

De Sciglio og Sandro har nylig pådratt seg skader, og er utilgjengelige til kveldens kamp. Da passet det særdeles dårlig at eneste naturlige erstatter, Danilo, ble utvist mot Bologna sist og må sone her. Juve står igjen med Cuadrado og Matuidi som de mest naturlige alternativene på backene - ikke akkurat rollene de så for seg da de signerte for klubben. Samtidig ryktes det at Ronaldo vil gis hvile før en hektisk juli måned, hvilket kan bety fornyet tillit til Bernardeschi, sammen med Costa og Dybala, på topp. Ellers ventes Barca-linkede Pjanic å starte ved siden av formsterke Bentancur og Rabiot på midten. Det gir følgende lagoppstilling:

Juventus (4-3-3): Szczesny; Cuadrado, Bonucci, de Ligt, Matuidi; Bentancur, Pjanic, Rabiot; Bernardeschi, Dybala, Costa.

For Lecces del er det mange sentrale spillere som mangler. Lapadula, Farias, Deiola, Dell'Orco og Majer mister kveldens oppgjør, og gir Liverani enda mer hodebry enn han allerede har. Hans nyopprykkede menn har hele sesongen ligget og vaket rundt nedrykksplass, men etter tre strake stortap har man havnet på defensiven i bunnstriden. Giallorossi spiller underholdende fotball, har scoret flest mål av lagene i bunnstriden, og har herlige spillere som straffespesialist Mancosu, kreative Saponara og driblesterke Falco. Det er i det defensive de sliter, og fire baklengs sist mot Milan, samt soleklart flest innslupne (60) i ligaen hittil beviser dette. Alt de kan få med seg fra en kamp som dette er en bonus, og de elleve som skal forsøke å gjenta bedriften fra tidligere i sesongen, da Juve ble holdt til 1-1, kan være:

Lecce (5-3-1-1): Gabriel; Donati, Meccariello, Lucioni, Rossettini, Calderoni; Mancosu, Tachtsidis, Barak; Falco; Babacar. 

Kampen vises på TV2 Sport 1 og Strive. Kveldens dommer er Marco Piccinini, og avspark er 21:45.