Bologna-Juventus, 22.06.2020 kl. 21.45


Skrevet av Kim-André Østbye
Mandag 22. juni 2020 kl. 13:35

Juventus jakter mål og tre poeng når Serie A endelig starter igjen for serielederen mot Bologna i kveld.

Etter to mildt sagt skuffende kamper står Juventus fremdeles uten mål i ordinært spill etter korona-pausen. En målløs affære mot Milan var nok til å sikre avansement til Coppa Italia-finalen på bortemål, men en like tam forestilling i finalen endte til slutt med tap i straffesparkkunkurransen mot Napoli. Med Lazio jagende poenget bak i Serie A er kun seier godt nok i "comebacket" mot Bologna i kveld. 

Kampfakta

Kampstart: 21.45 
Bane: Stadio Renato Dall'Ara 
TV-kanal: Strive og Strivesport.com
Statistikk Bologna: 10. plass, 9-7-10 34p, 38-42 i målforskjell

Forventede lag

Skorupski; Tomiyasi, Danilo, Denswil, Dijks; Medel; Dominguez; Orsolini, Soriano, Sansone; Barrow

Bologna har ikke spilt en offisiell kamp siden før korona-pausen og er vanskelig å spå til kveldens oppgjør. Offensivt virker det som firkløveren som oftest spiller vil starte, men hvordan laget og spillerne har holdt formen gjennom pausen er usikkert. 

Szczesny; Cuadrado, De Ligt, Bonucci, De Sciglio; Rabiot, Pjanic, Bentancur; Ronaldo, Dybala, Douglas Costa

Til tross for en skuffende finale holder Sarri angivelig fast med nesten det samme laget. Det forventes at De Sciglio erstatter Alex Sandro som pådro seg en mindre skade sist, mens Matuidi gir plass til sin landsmann Rabiot. Det snakkes også om at Pjanic potensielt kan måtte vike plass for enten Ramsey eller Bernardeschi (med Bentancur som anker), men på siste treningsøkt søndag spilte bosnieren med førsteelleveren i taktiske driller. På topp gis det fornyet tillit til Ronaldo, Dybala og Costa.

Spådom

Selv om Bologna ofte er god og gjerrig på eget gress, skal et langt bedre Juventuslag med to kamper i beina være vesentlig kvikkere i kveld. Med tanke på skuffelsen fra cupfinalen har man også mye å revansjere og vil nok fyre på alle plugger fra start. Får man en tidlig scoring kan dette fort bli en målrik affære, der alle de tre fremste vil se etter muligheter til å komme på scoringslisten. Tips: 0-3.