Sarris Juve taper enda en finale


Skrevet av Christer Anthonisen
Onsdag 17. juni 2020 kl. 23:50

Napoli vinner Coppa Italia på straffer, etter at Juventus går nye 90 minutter uten å score.

Napoli (4-3-3): Meret; Di Lorenzo, Koulibaly, Maksimovic, Rui (Hysaj 81); Ruiz (Allan 80), Demme, Zielinsky (Elmas 88); Callejon (Politano 66), Mertens (Milik 67), Insigne.

Juventus (4-3-3): Buffon; Cuadrado (Ramsey 85), De Ligt, Bonucci, Sandro; Bentancur, Pjanic (Bernardeschi 74), Matuidi; Costa (Danilo 66), Dybala, Ronaldo.

 

Ny kamp under Maurizio Sarri, ny tannløs forestilling der ballen dyttes fra side til side helt uten mål og mening, før et umotivert innlegg siktes i omtrentlig retning Ronaldo eller Dybala. Og dermed også nok en kamp uten scoring, og nok et tap. I nok en finale.

Som mot AC Milan i semifinalen åpnet Juventus brukbart, før man igjen falt sammen i den samme tralten. Possesionfotball uten mening, og uten brodd. De eneste farlighetene Juve maktet å skape kom som regel fra feil hos Napoli, men selv ikke de klarte man å utnytte. Det var faktisk Napoli som var nærmest scoring før pause, når Insigne plantet et frispark i stanga. Juves avslutninger gikk som regel enten rett på Meret, eller håpløst langt utenfor eller over. 

Og heller ikke etter pause ble det noen bedring. Dersom Sarri hadde noe han ønsket å få frem til spillerne i pausen var det lite som tydet på at han lyktes. Juve dyttet ball fra side til side, og Napoli hadde få problemer med å tette igjen i midten, for så å håndtere de sløve innleggene som kom. Også i andre omgang var det Napoli som hadde de største sjansene, og spesielt rett før slutt tvang de fram en mesterlig dobbeltredning fra Buffon. På en corner de fikk servert på sjokkerende klønete og unødvendig vis fra Bernardeschi. Når kampen da gikk til straffespark bommet Dybala og Danilo på Juves to første, før Bonucci og Ramsey satte nummer tre og fire. Napoli scoret imidlertid på alle sine fire, og vant dermed Coppa Italia.

Dette var den andre kampen etter coronapausen, og Juventus har fremdeles ikke scoret mål. Og de har knapt vært i nærheten av å score mål. Spillet lugger fremdeles ekstremt, og det ser ut som at det spilles ballbesittende fotball for ballbesittelsens skyld. Dette etter at Sarri har vært Juventustrener i snart ett kalenderår. Med kveldens andre strake tap mot Napoli har Sarri også fått taktisk julig to ganger på rad av både Gatusso og Simone Inzaghi. Juve leder Serie A med ett fattig poeng, tapte Supercupen, tapte Coppa Italia, og ligger under etter første kamp mot Lyon i Champions League. Det er med andre ord lite som skal til for at Juventus skal gå trofeløse gjennom en sesong. Noe som vil være en skandale etter resultatene de siste årene, og med den troppen Sarri har til rådighet.

 

Spillerbørs:

Buffon: Serverer flere enorme redninger, og er banens klart beste spiller ikveld. 8,5. BB.

Cuadrado: Har ålreit kontroll bakover, men er lite truende fremover. 5,5.

De Ligt: Best i backrekka, og viser igjen hvor god han er. Stopper veldig mye av det Napoli kommer med, og resten tar Buffon seg av. 6,5.

Bonucci: Viser frem foten sin når Juve vrir fra side til side inne på Napolis halvdel, men ikke like stødig som makkeren sin i duellspillet. 5,5.

Sandro: Begynner kampen friskt, men blir mindre og mindre synlig. 5,5.

Bentancur: Den på midten som virker å ville mest. Går på løp, gjør seg ledig, og prøver noen skudd. Men blir lite ut av det. 5,5.

Pjanic: Dytter ball fra side til side og bakover. Men sjelden fremover, og sjeldnere med brodd. 4,5.

Matuidi: Løper, takler, og prøver. Men det skorter på ferdigheter med ball. 5.

Costa: Viser glimt, og prøver å gå av motstandere. Men går seg som regel fast. Samarbeidet med Cuadrado stemte heller ikke helt. 5.

Dybala: Noen fine detaljer, men linken med midtbanen og makkerne stemmer ikke, og de ble for mye en og en. Fyrer med løskrutt, og brenner den første straffen. 4,5.

Ronaldo: Svake avslutninger, litt tung i steget, og blir for alene. Det fører til at han gang på gang går seg fast, og Napoli tar over. 4,5.

 

Danilo: Ok bakover, men heller ikke han klarer annet enn å måtte ty til poling av innlegg. Skyter langt over på sin straffe. 4.

Bernardeschi: Sliter med å involvere seg, og gir på tullete vis bort corner som nesten fører til baklengs helt på tampen. 3,5.

Ramsey: IG.