Napoli - Juventus 17.06.2020. kl.21.00


Skrevet av Christer Anthonisen
Tirsdag 16. juni 2020 kl. 21:01

Finale i Coppa Italia, og Sarris gamleklubb Napoli venter!

Juventus var langt ifra på sitt beste fredag kveld mot AC Milan, men takket være bortemålet fra det første oppgjøret avanserte Juventus til finalen. Der venter Gennaros Gatussos Napoli, etter at de vant 2-1 over Inter sammenlagt.

Finspillet varte bare i omtrent 30 minutter når calcio endelig var tilbake fredag kveld, og den resterende timen var det et særdeles tafatt Juventus. Laget virket veldig fornøyde med tingenes tilstand, ettersom Milan med en mann utvist ikke maktet å sette et vedvarende press. Så til tross for at spillet minnet urovekkende mye om det planløse, seige og litt tafatte vi har blitt vandt til under Sarri, holdt det heldigvis til slutt. En cupfinale mot Napoli kan forhåpentligvis få frem fandenivoldskheten, og tvinge frem en god prestasjon. Juve har også mye å revansjere etter det veldig skuffende tapet i serien sist. Det ventes lite endringer i laget, men Aaron Ramsey som var i god form før avbrekket kan kanskje blande seg inn i diskusjonen. Dersom han vurderes som frisk nok.

Napoli slet tidvis stort mot Inter, og kom tidlig under. Men Dries Mertens scoring sørget for 2-1 sammenlagt, og at han samtidig ble tidenes toppscorer for Napoli. Foran Marek Hamsik og Maradona. I ligaen har det riktignok vært tyngre, og bare en seier i Coppa Italia kan sørge for at sesongen kan defineres som en suksess. Laget ligger helt nede på en 6 plass, med 9 poeng opp til Atalanta, og spill i Champions League neste sesong. Kampene mot Juventus i år har imidlertid ført til gode prestasjoner. Først da de tidlig i sesongen hentet inn Juves 3-0 ledelse på kort tid før Koulibalys selvmål på overtid sørget for tap. Men også da de tok revansje med en fortjent seier i kampen i Napoli. 

Mulige ellevere:

Napoli (4-3-3): Meret; Di Lorenzo, Maksimovic, Koulibaly, Rui; Ruiz, Demme, Zielinsky; Callejon, Mertens, Insigne.

Juventus (4-3-3): Buffon; Danilo, Bonucci, De Ligt, Sandro; Bentancur, Pjanic, Matuidi; Dybala, Ronaldo, Costa.

 

Kampen sendes på TV2 Sport 1, og sparkes igang 21:00 på nøytral bane i Romas Stadio Olimpico. God kamp og Forza Juve!