Juventus - AC Milan 12.06.2020. kl.21.00


Skrevet av Christer Anthonisen
Torsdag 11. juni 2020 kl. 23:21

Endelig, endelig! Er også den italienske fotballen tilbake! Og hva er vel bedre enn å åpne med et oppgjør mellom Italias to største og mest suksessrike klubber?

Fredag kveld smeller det endelig igjen, og det er semifinale i Coppa Italia som står på dagsordenen. Dette er den andre kampen i et dobbeltoppgjør, og den første kampen som ble spilt på San Siro endte som kjent 1-1. Returen spilles etter gjeldende protokoll foran tomme tribuner, noe som har ført til et stort antall sterke borteresultater i Bundesligaen. Men tomme tribuner plaget ikke Juventus nevneverdig i seieren over Inter rett før serien ble avlyst, og forhåpentligvis kan Juve sikre en plass i finalen fredag kveld.

Juventus var i brukbar flyt for serien ble avlyst, men etter en så lang pause er det i grunn veldig lite relevant å snakke om form, og prestasjoner de siste kampene. Oppholdet har forøvrig sørget for at flere spillere har kommet tilbake fra skader, og Juventus har en nesten skadefri tropp. Khedira og Costa er helt tilbake og Chiellini er nære. Imidlertid har Higuain plukket opp en liten skade. Det ventes at Sarri vil stille med tilnærmet toppet lag, og trioen Costa, Dybala, Ronaldo vil endelig få litt spilletid sammen. Grunnet Costas mange skader, og Dybalas rotasjon har den antatt beste frontrekka Juve kan stille knapt har spilt samtidig.

AC Milan er inne i nok en skuffende sesong, og ligger på en syvendeplass i serien. Rett utenfor plassene som gir spill i Europa. Dessuten har trener Stefano Pioli utfordringer på skadefronten. Zlatan Ibrahimovic, Leo Duarte og Mateo Musacchio er skadd, og Samu Castillejo og Theo Hernandez er suspenderte. Det fører til at Pioli må være noe kreativ i laguttaket sitt til i morgen. Laget ventes å stille uten rene vinger, backer som har slitt med å levere stabilt, og formspilleren Ante Rebic på topp. 

Mulige lagoppstillinger:

Juventus (4-3-3): Szczesny; Cuadrado, De Ligt, Bonucci, Sandro; Khedira, Bentancur, Matuidi; Costa, Dybala, Ronaldo.

Milan (4-2-3-1): Donnarumma; Conti, Kjær, Romagnoli, Calabria; Kessie, Bennacer; Paqueta, Calhanoglu, Bonaventura; Rebic.

Kampen spilles på Allianz Stadium 21:00 fredag kveld foran tomme tribuner. Kampen sendes på TV2 Sport 1, eller kan streames på Serie As Youtube-kanal!

God kamp og Forza Juve!