Et revitalisert Juventus kjørte over Inter!


Skrevet av Christer Anthonisen
Søndag 8. mars 2020 kl. 23:55

Foran et tomt Allianz Stadium hadde Juventus få problemer med å beseire Inter i årets andre Derby d’Italia!

Juventus (4-3-3): Szczesny; Cuadrado, De Ligt, Bonucci, Sandro (De Sciglio 78); Ramsey, Bentancur, Matuidi; Costa (Dybala 59), Higuain (Bernardeschi 80), Ronaldo.

Inter (3-5-2): Handanovic; Skriniar, De Vrij, Bastoni; Candreva (Gagliardini 74), Vecino, Brozovic, Barella (Eriksen 59), Young; Lukaku (Sanchez 77), Martinez.

 

Sesongens andre Derby d’Italia ble etter en uke med utsettelser, kontroverser, mer eller mindre taktfulle utsagn i media og kontrabeskjed på kontrabeskjed omsider spilt søndag kveld. Og etter en ganske jevn første omgang, der Juve var hakket hvassere ble det etterhvert klasseforskjell på lagene. 

Allerede på vei til arenaen kunne vi se spillere som gjorde ironiske “high fives” med fiktive supportere, og applaus til “publikum” under oppvarmingen. Og det ble tidlig klart at det var en spesiell atmosfære som ventet på Allianz Stadium. Spesiell som i ikke-eksisterende. Stemningen minnet mer om når våre lokale eliteserielag spiller treningskamper på sine treningsleire i Spania. Og det eneste man kunne høre var skriking og roping fra spillere og klubbledere. 

Men det var tidlig klart at det var et helt annet Juventus ikveld enn det som tapte for Lyon. Lagets drøye uke uten kamper har tydeligvis vært brukt til noen gode treningsøkter, for Juventus tok umiddelbart tak i kula, og ga egentlig aldri fra seg initiativet. Den første omgangen var ganske jevn, og det var få målsjanser begge veier. Men det var Juve som hadde mesteparten av spillet, og hadde sjanser i flertall. Hovedsakelig på dødballer der spesielt De Ligt var nære et par ganger. Inter på sin side tvang bare Szczesny til å gjøre en redning, og polakken hadde få problemer med å redde avslutningen til Brozovic.

Men etter pause tok Juventus totalt over oppgjøret. Det var et aggressivt Juve med høyt tempo og høyt press, som skapte farligheter på farligheter. Og det var fullt fortjent da Aaron Ramsey sendte Juve i føringen etter 55 minutter. Alex Sandro sendte Matuidi gjennom, og franskmannen slo lavt inn der Ronaldo omsider får sendt videre til Ramsey som tupper ballen i mål! Juventus fortsatte å presse Inter bakover, og ikke lenge etter fikk man lønn for strevet. Etter fine kombinasjoner på midten slår Bentancur langt ut på siden mot Dybala. Juvelen vendte lekkert bort Young med medtaket sitt, spilte vegg med Ramsey før han igjen sendte Young bort til pølseboden, og med utsiden av venstrebeinet dyttet han kula ned i lengste hjørne bak Handanovic! Rett og slett et fantastisk mål! Inter prøvde å komme med en liten sluttspurt, og til tross for at de tok tak i kula klarte gjestene aldri å skape noen farligheter for et bunnsolid Juventusforsvar. 

Dermed endte det med tre poeng til Juventus, og igjen befinner Juve seg på toppen av tabellen etter at Lazio hadde lånt plassen med en kamp mer spilt gjennom denne kaosperioden. Lazio ligger dermed på andreplass ett poeng bak, mens Inter nå har falt akterut, og ligger ni poeng bak Juventus, med en kamp mindre spilt. Så gjenstår det å se hva som skjer videre. Denne runden skal spilles ferdig, med kamp mandag. Men på tirsdag er det krisemøte, og det er en reell mulighet for at resten av sesongen blir innstilt. 

 

Spillerbørs:

Szczesny: Tar enkelt det lille som kommer hans vei. Trygg med ball, og varter opp med en fin Cruijff-vending når han presses. 7.

Cuadrado: Åpner kampen med noen svake avleveringer, men spiller seg stort opp! God kontroll bakover, og stadig på skumle utflukter fremover. 7,5.

De Ligt: Full kontroll på Martinez og Lukaku gjennom samtlige 90 minutter. Skummel på offensive cornere og dominerer i luftduellene. 7,5.

Bonucci: Som makkeren sin bunnsolid. Tar Lukaku-Martinez helt ut av kampen. Ikke like skummel som De Ligt på offensive dødballer, men kompenserer med gode oppspill. 7,5.

Sandro: Veldig lite å trekke på. Tilbake mot det nivået vi vet han har inne. 7,5.

Ramsey: Avgjør matchen med mål og assist, og er god utenom målene også! Flink til å komme på offensive løp, kombinerer fint med angriperne, og finner gode kreative løsninger. 8,5 BB.

Bentancur: Starter i registarollen, og tar taktpinnen fra avspark og gir den aldri fra seg. Gode valg, gode pasninger, skjermer forsvaret godt, og dekker mye rom. 8.

Matuidi: Beina til Matuidi er der angrep går for å dø. På godt og vondt. Mest på godt idag, og han bryter opp Inters spill og jobber hardt. Rotete med ball før pause, men i andre kommer han også med noen gode offensive bidrag. 7,5.

Costa: Virket noe rusten, og hadde noen farlige og sløve ballmist. Men kommer også med noen fine offensive bidrag, og åpner for Cuadrado når han trekker innover. 6,5.

Higuain: Åpner friskt, og kombinerer bra. Men så forsvinner han litt. Våkner imidlertid etter pause, og spiller med grinta i andre omgang. Jager baller, kriger med forsvaret og viser virkelig vilje. 7.

Ronaldo: Ville krone sin tusende profesjonelle kamp med scoring som ville gitt han rekorden for mål i strake kamper helt for seg selv, men til tross for at var veldig nære ble det bare nesten. Får assist på 1-0, og var veldig livlig. Flere gode initiativer og dragninger. 7,5.

 

Dybala: Punkterer kampen med et fantastisk mål, og er god ellers også. Vanskelig å ta ballen fra, og samspillet med Ramsey, Cuadrado og Ronaldo sitter bra. 7,5.

De Sciglio: Rusten, og noen uheldige involveringer. Begynner innhoppet med å forære Inter ball i farlig område, og gjør noen feil etter dette også. 5,5.

Bernardeschi: IG.